Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Η αντίπαλος της Ανατολής και η σχέση του προπονητή με τον ΠΑΣ!

Η Α. Ε. Καραγιαννίων πανηγυρίζει την κατάκτηση του κυπέλλου ΕΠΣ Κοζάνης

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Έγινε χτες στην ΕΠΟ η κλήρωση του κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος. Ένας θεσμός που παίρνουν μέρος οι ομάδες που κατέκτησαν το κύπελλο στις κατά τόπους Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων.
Ο Α. Ό. Ανατολής που κατέκτησε το κύπελλο ΕΠΣΗΠ κληρώθηκε να παίξει εκτός έδρας στις 9 Μαρτίου με την κυπελλούχο Κοζάνης Αθλητική Ένωση Καραγιάννιων. Ο νικητής του αγώνα αυτού θα παίξει στις 16 Μαρτίου με το νικητή του αγώνα Αθλητική Ένωση Ποντίων Βατολάκκου Γρεβενών – Σούλι Παραμυθιάς και ο νικητής του αγώνα αυτού θα παίξει στις 30 Μαρτίου με το νικητή του αγώνα Κρόνος Αργυράδων Κέρκυρας – Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας Καστοριάς. Στη συνέχεια από την ΕΠΟ θα γίνει νέα κλήρωση με τους νικητές των 9 ομίλων, καθώς το κύπελλο θα μπει στην τελική φάση.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Στο βάθος ο προπονητής της Α. Ε. Καραγιαννίων Γιάννης Σαμαράς που αγωνίστηκε 2 χρόνια στον ΠΑΣ Γιάννινα


Η Α. Ε. Καραγιαννίων έχει έδρα το χωριό Ξηρολίμνη Κοζάνης και είναι 3η στο πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Κοζάνης. Το χωριό Ξηρολίμνη είναι ένα κεφαλοχώρι 700 περίπου κατοίκων ανάμεσα από την Σιάτιστα και Κοζάνη και αριστερά όπως ταξιδεύουμε από την Εγνατία οδό προς Θεσσαλονίκη. Η Ξηρολίμνη με τα Αλωνάκια και τη Σκήτη ήταν παλιότερα Καποδιστριακός Δήμος με το όνομα «Καραγιάννια» αφού έτσι λεγόταν η περιοχή παλιά. Σήμερα ανήκει στο Δήμο Κοζάνης. Για το κύπελλο  Α. Ε. Καραγιαννίων δήλωσε ως έδρα το ΔΑΚ Κοζάνης. Κατέκτησε το κύπελλο της ΕΠΣ Κοζάνης νικώντας στον τελικό με σκορ 6-5 στα πέναλτι τον Μακεδονικό Φούφας. Ο κανονικός αγώνας και η παράταση έληξαν 1-1. Στην ομάδα του Μακεδονικού Φούφα αγωνίζεται ακόμα ο Ηλίας Σολάκης που πέρασε και από τον ΠΑΣ. 

Ο Μακεδονικός Φούφας έκανε ένσταση για το  τελικό για αντικανονική συμμετοχή παίκτη της Α. Ε. Καραγιαννίων με το αιτιολογικό ότι είχε δίπλωμα προπονητή ΟΥΕΦΑ Β' αλλά η ένσταση απορρίφθηκε από την Ε.Π.Σ Κοζάνης. Προπονητής στην Α. Ε. Καραγιαννίων Κοζάνης είναι ο Γιάννης Σαμαράς που στη διετία 2006-2008 αγωνίστηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα έχοντας 14 συμμετοχές. Εκτός από τον ΠΑΣ αγωνίστηκε σε Ηρακλή Θεσσαλονίκης, ΗΛΤΕΞ Λύκοι, Θερμαϊκό, Πυρσό Γρεβενών, Αναγέννηση Επανομής.

ΕΧΕΙ ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ

Υπάρχουν στην Α. Ε. Καραγιαννίων 5-6 παίκτες με εμπειρίες, καθώς αγωνίστηκαν σε ομάδες Β’ Γ’ και Δ’ Εθνικής. Ξεχωρίζει η παρουσία του 31χρονου επιθετικού Γιώργου Σικαλόπουλου που αγωνίστηκε σε Ξάνθη, Καστοριά (στη Β’ Εθνική έπαιξε και σε ματς κόντρα στον ΠΑΣ), Κοζάνη, Εθνικό Αστέρα Καισαριανής, Εορδαϊκό, Πυρσό Γρεβενών. Επίσης ο Σαββούδης αγωνίστηκε στην Κοζάνη, ο γκολκίπερ Γιώργος Βίδρας σε Κοζάνη και Γρεβενά Αεράτα, ο Δημήτρης Τσίλης σε Κοζάνη, Νάουσα, Σκύδρα, ο μέσος Γιάννης Ίττης σε Κοζάνη, Θρασύβουλο Φυλής, Ρήγα Φεραίο Βελεστίνο, Μακεδονικό Σιάτιστας, Πυρσό Γρεβενών, ο Κώστας Μαλούτας αγωνίστηκε με την Κοζάνη στη Γ’ Εθνική τη διετία 13-15 έχοντας 20 συμμετοχές.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΚΛΗΡΩΣΗ

Η 1η φάση του κυπέλλου ξεκινά με 9 ομίλους των 6 ομάδων ο κάθε όμιλος. Οι νικητές των ομίλων μέσα από μια σειρά προκριματικών αγώνων θα περάσουν στην επόμενη φάση  και με κλήρωση θα κάνουν μεταξύ τους παιχνίδια. Η Ανατολή είναι στον 3ο όμιλο με τις ομάδες Κέρκυρας, Θεσπρωτίας, Γρεβενών, Κοζάνης και Καστοριάς.

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (9 Μαρτίου 2016 Ώρα 15:30)
Αγώνας 1):Κρόνος Αργυράδων Κέρκυρας – Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας Καστοριάς
Αγώνας 2): Α. Ε. Ποντίων Βατολάκου Γρεβενών – Σούλι Παραμυθιάς
Αγώνας 3): Α. Ε. Καραγιαννίων Κοζάνης – Α. Ο. Ανατολής


2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (16 Μαρτίου 2016 Ώρα 15:30)
Αγώνας 4): Νικητής αγώνα 2 – Νικητής αγώνα 3

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (30 Μαρτίου 2016 Ώρα 15:30)

Νικητής αγώνα 4 – Νικητής Αγώνα 1


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι φωτογραφίες είναι από την ιστοσελίδα top-sport.gr