Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Εντατικά μαθήματα αμυντικής λειτουργίας στον ΠΑΣ

Τους έστρωσε στη δουλειά ο Γιάννης Πετράκης ενόψει της τελικής ευθείας του πρωταθλήματος

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ο Γιάννης Πετράκης έκοψε αυτή την εβδομάδα το ρεπό που έδινε στους παίκτες, καθώς βλέπει ότι η ομάδα δεν πάει καλά στα τελευταία παιχνίδια και χρειάζεται βελτίωση σε κάποιους τομείς και ειδικά στην άμυνα που ήταν ασταθής στο τελευταίο ματς με τον Παναθηναϊκό.
Ειδικά θα πρέπει να υπάρχει καλύτερη συνεργασία του τερματοφύλακα Περιστερίδη, αλλά και του Πασχαλάκη που έρχεται από πίσω, με τους αμυντικούς, για να μη γίνονται τόσο κραυγαλέα λάθη, όπως στο 1ο και 3ο γκολ του Παναθηναϊκού. 


Ο Περιστερίδης μπορεί να είναι στην ομάδα από το καλοκαίρι, αλλά μέχρι τα Χριστούγεννα δεν είχε παιχνίδια και ήταν στη σκιά του Μάρκου Βελλίδη. Είναι λογικό να μάθει καλύτερα την αγωνιστική συμπεριφορά των συμπαικτών του και να υπάρχει καλύτερη συνεννόηση και αλληλοκάλυψη. Το ευχάριστο για τον ΠΑΣ, ενόψει του δύσκολου αγώνα της Κυριακής με τον Αστέρα Τρίπολης στην Αρκαδία είναι η επιστροφή του Σταύρου Τσουκαλά στην ενεργό δράση, μετά από δύο παιχνίδια αναγκαστικής αγωνιστικής απραξίας λόγω τραυματισμού (θλάση). 

Και χτες, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ έβγαλε κανονικά την προπόνηση, ενώ μέχρι την Κυριακή που είναι το ματς, έχει χρόνο να καλύψει και το χαμένο έδαφος, για τις προπονήσεις που έχασε. Είναι ένας παίκτης βαρόμετρο για τον ΠΑΣ, που θα βοηθήσει πολύ στο χώρο του κέντρου, τόσο για τα αμυντικά καθήκοντα ως αμυντικός χαφ, αλλά και για να βγάζει μπαλιές στους επιθετικούς. Επίσης επιστρέφει και ο Αλέξανδρος Νικολιάς, που μπορεί να ήρθε τον Ιανουάριο από τον Ολυμπιακό Βόλου με μεταγραφή, έδειξε καλά στοιχεία και μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. 

Η Τρίτη που ήταν τις προηγούμενες φορές ημέρες ξεκούρασης, χτες ήταν ημέρα δουλειάς γιατί έτσι απαιτούν οι περιστάσεις. Και όλοι συμφώνησαν στο ΠΕΑΚΙ που μαζεύτηκαν ότι θα πρέπει να βελτιωθούν περισσότερο στα 8 τελευταία παιχνίδια για να τερματίσουν σε ψηλότερη βαθμολογική θέση αλλά και να κλείσουν τη σαιζόν με καλές εντυπώσεις στην κοινή γνώμη και κυρίως στον φίλαθλο κόσμο της ομάδας. Μετά το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης γίνεται πιο βατό και το πρόγραμμα, καθώς τα υπόλοιπα ματς είναι με ομάδες του ιδίου περίπου αγωνιστικού διαμετρήματος και βεληνεκούς.