Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Ένα μικρό αφιέρωμα μνήμης στον Χρήστο Πετρινιώτη

Ο Χρήστος Πετρινιώτης (φωτο) είχε έρθει δανεικός στον ΠΑΣ το 1982 με τον τερματοφύλακα Αλεξίου

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Από την περασμένη Δευτέρα ο Χρήστος Πετρινιώτης αναπαύεται στον πάνω κόσμο με τους αγγέλους. Στην τελευταία του κατοικία στο χωριό Μπολάτι Κορινθίας τον συνόδευσαν η οικογένειά του και πολλοί φίλοι του αθλητισμού. Έφυγε κι αυτός νωρίς σε ηλικία 58 ετών. Όπως τονίσαμε και χτες, στον ΠΑΣ αγωνίστηκε τη σαιζόν 1982-1983 έχοντας 13 συμμετοχές και 2 γκολ. Τιμώντας τη μνήμη του θα δώσουμε περισσότερα στοιχεία από την θητεία του στα Γιάννινα, έστω και αν αγωνίστηκε για ένα χρόνο. 

Στον ΠΑΣ ήρθε το καλοκαίρι του 1982 και αφορμή στάθηκε η μεταγραφή του Αλέκου Παπαγεωργίου από τον ΠΑΣ στον Απόλλωνα Αθηνών.  Όπως μας είπε χτες ο τότε γενικός αρχηγός Σωτήρης Παππάς, επειδή ο Παναθηναϊκός είχε πάρει από τον Απόλλωνα τους Μπέριο και Δοντά, έδωσε δανεικούς στον ΠΑΣ τον τερματοφύλακα Βασίλη Αλεξίου και τον επιθετικό Χρήστο Πετρινιώτη, βγάζοντας την υποχρέωση απέναντι στον Απόλλωνα. Ο Χρήστος Πετρινιώτης ήταν σέντερ φορ, αλλά έπαιζε και στα άκρα της επίθεσης. Όμως επειδή εκείνη την εποχή σέντερ φορ έπαιζε ο Δημήτρης Σεϊταρίδης και από τα άκρα Κοκότοβιτς, Τσίτσος, ο Πετρινιώτης είχε μόνο 13 συμμετοχές. 

Ο Βούλγαρος προπονητής Πέταρ Αργύρωφ τον ξεκίνησε για πρώτη φορά με τη βασική ενδεκάδα στις 21 Νοεμβρίου 1982 στο εκτός έδρας ματς με την Καστοριά, στο παλιό ξηρό γήπεδο στην είσοδο της πόλης. Ο ΠΑΣ κέρδισε 2-1 με γκολ που σημείωσαν Παπαχρήστου και Λιάκος. Ο Πετρινιώτης είχε καλή παρουσία, αλλά αντικαταστάθηκε για λόγους τακτικής στο 75’ με τον Φίλιππο Τσίτσο. Έχει παίξει σε όλα τα κρίσιμα ματς εκείνης της σαιζόν με Ολυμπιακό, Άρη, ΠΑΟΚ, Ηρακλή, Λάρισα, Εθνικό Πειραιώς. 

Σημείωσε δύο γκολ με τη φανέλα του ΠΑΣ. Στο ματς με την ΑΕΚ στα Γιάννινα στις 6-2-1983 στο 48’ έκανε το 1-0 και ισοφάρισε στο 69’ η Ένωση με τον Τάκη Νικολούδη. Ο Πετρινιώτης έχει σκοράρει και στη  Τούμπα σε ένα ματς με τον ΠΑΟΚ στις 27-2-1983. Ο ΠΑΣ έχασε 4-1 και το γκολ της τιμής για τον «Άγιαξ» ήταν με τον Αθηναίο επιθετικό. Το τελευταίο ματς του Χρήστου Πετρινιώτη με τη φανέλα του ΠΑΣ ήταν στο γήπεδο Χαριλάου με τον Άρη στις 13 Μαρτίου 1983. Αντικατέστησε στο β’ ημίχρονο τον Ανδρέα Μπονόβα. Με το τέλος της σαιζόν αποχαιρέτησε τα Γιάννινα και τον ΠΑΣ και συνέχισε σε άλλες ομάδες Β’ Εθνικής, όπως Φωστήρα, Παναιγιάλειο και άλλες. 

Ο Χρήστος Πετρινιώτης γεννήθηκε στις 12 Απριλίου 1958. Ξεκίνησε μικρός το ποδόσφαιρο από την ερασιτεχνική ομάδα Πήγασος Πατησίων. Στη συνέχεια πήγε στον Φωστήρα, όπου βγήκε πρώτος σκόρερ στη Β’ Εθνική, με αποτέλεσμα το καλοκαίρι του 1979 σε ηλικία 21 ετών να πάει στον Παναθηναϊκό. Με το τριφύλλι αγωνίστηκε μόνο ένα χρόνο τη σαιζόν 1979-1980 έχοντας 13 συμμετοχές και 1 γκολ. Ήταν η εποχή που είχε αναλάβει ο Γιώργος Βαρδινογιάννης και η Λεωφόρος είχε γεμίσει από μεγάλα ονόματα. Τα επόμενα τρία χρόνια ο Πετρινιώτης δόθηκε δανεικός στον Απόλλωνα Αθηνών τη σαιζόν 80-81 (17 συμμετοχές, 3 γκολ), στην Κόρινθο τη σαιζόν 81-82 (24 συμμετοχές – 6 γκολ) και στον ΠΑΣ τη σαιζόν 82-83 (13 συμμετοχές – 2 γκολ). Μ’ αυτές τις 4 ομάδες έκανε παρουσία στην Α’ Εθνική. 

Μετά τον ΠΑΣ αγωνίστηκε σε ομάδες Β’ και Γ’ Εθνικής. Όταν ήταν στην Κόρινθο είχε σκοράρει και κατά του ΠΑΣ Γιάννινα στις 7-2-1982. Η Κόρινθος είχε προηγηθεί 0-1 με τον Πετρινιώτη αλλά ο ΠΑΣ στην επανάληψη έκανε την ανατροπή από 0-1 σε 2-1 με γκολ που σημείωσαν οι Παπαχρήστου και Γιαβάσης. Ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την ομάδα του χωριού του Τοξότη Μπολατίου Κορινθίας. Αφού σταμάτησε το ποδόσφαιρο, ασχολήθηκε ως προπονητής σε πολλές ομάδες όπως Λουτράκι, Κόρινθος, Φωστήρας, Παναιγιάλειος και άλλες. Ο θάνατός του προκάλεσε συγκίνηση και στο χώρο του ποδοσφαίρου τον οποίο υπηρέτησε για πολλά χρόνια.