Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Σπάει ένα σερί 42 συνεχών αγώνων του Σταύρου Τσουκαλά

Μετά από 42 συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος μένει εκτός ο Σταύρος Τσουκαλάς. Στο στιγμιότυπο σε παλιότερη βράβευσή του από τον μεγάλο Χουάν Μοντέζ

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Το «άβατο» του Καυτατζογλείου θέλει να σπάσει την Κυριακή ο ΠΑΣ, καθώς εκεί σε 15 αναμετρήσεις Α’ Εθνικής, ο Ηρακλής έχει 13 νίκες και 2 ματς έληξαν ισόπαλα.
Μάλιστα τελευταία φορά που ο «Άγιαξ της Ηπείρου» πήρε θετικό αποτέλεσμα (ισοπαλία 0-0) στη Θεσσαλονίκη από την παρέα του Βασίλη Χατζηπαναγή ήταν στις 11 Μαΐου 1983. Δηλαδή πριν από 33 περίπου χρόνια! Χρόνος πολύ μεγάλος που επισφραγίζεται από την κυριαρχία του Γηραιού, αλλά συνάμα και πρόκληση για τον ιστορικό ΠΑΣ να σπάσει αυτή την κακή παράδοση. Ειδικά τώρα, που ο ΠΑΣ είχε ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα και η δυναμικότητα με τον Ηρακλή είναι περίπου στα ίδια επίπεδα. Κάτι παρόμοιο υπήρχε και με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, αλλά πριν από 2 αγωνιστικές ο ΠΑΣ πέτυχε και εκεί την πρώτη νίκη. 


Οι κυανόλευκοι δουλεύουν καθημερινά με έντονους ρυθμούς για να επιστρέψουν στις επιτυχίες μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό και να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο τη βαθμολογική θέση τους. Μετά το ρεπό της Τρίτης για ξεκούραση, ο ΠΑΣ συνεχίζει την προετοιμασία του με καθημερινές προπονήσεις που γίνονται στο ΠΕΑΚΙ. Χτες βράδυ ο Γιάννης Πετράκης παρακολούθησε και την αναμέτρηση από την τηλεόραση του Ηρακλή με την ΑΕΚ για το κύπελλο για να έχει μια τελευταία εικόνα από την ομάδα της Θεσσαλονίκης. 

Όμως δεν λείπουν και τα προβλήματα. Στην προχτεσινή προπόνηση πριν από το τέλος της αποχώρησε ο Σταύρος Τσουκαλάς με ενοχλήσεις στο πόδι. Στην αρχή εκτιμήθηκε ότι ήταν κάποιο ελαφρύ τράβηγμα, αλλά στις εξετάσεις που έκανε χτες διαπιστώθηκε ότι έχει θλάση στο δικέφαλο και χρειάζεται χρόνο αποθεραπείας. Έτσι δεν υπολογίζεται στο ματς της Κυριακής και πιθανόν στη θέση του να ξεκινήσει ως αμυντικός χαφ ο Άντι Λίλα έχοντας δίπλα του τον Βαλάντη Κοζορώνη ή τον Ηρακλή Γαρουφαλιά. 

Ο Σταύρος Τσουκαλάς είναι μια ξεχωριστή περίπτωση, καθώς στα 4 χρόνια που είναι στον ΠΑΣ θα απουσιάσει για πρώτη φορά λόγω τραυματισμού και μάλιστα από σένα σερί 42 συνεχόμενων αγώνων για το πρωτάθλημα της σούπερ λίγκα. Τελευταία φορά που δεν είχε αγωνιστεί ήταν στο ματς με τον Ολυμπιακό στις 6 Δεκεμβρίου 2014 που έληξε με σκορ 2-2. Ο Θεσσαλονικιός μέσος δεν είχε αγωνιστεί από θέμα τακτικής αφού είχε προηγηθεί η ήττα από τον Λεβαδειακό στα Γιάννινα και ο Πετράκης είχε επιχειρήσει αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα. Επίσης ούτε χτες προπονήθηκε ο Μιχάλης Μανιάς που ταλαιπωρείται από ίωση, αλλά μέχρι το Σάββατο που θα αναχωρήσει για Θεσσαλονίκη η αποστολή θα είναι έτοιμος. Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες είναι στη διάθεση του Γιάννη Πετράκη.