Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Μετά από 16 χρόνια ο ΠΑΣ πέτυχε εκτός έδρας 4 γκολ στην Α' Εθνική

Στο ματς με την Καλαμάτα τον Δεκέμβριο 2000 ο Γιούρκας Σεϊταρίδης σημείωσε τα 2 από τα 4 γκολ του ΠΑΣ

Μετά από 16 χρόνια ο ΠΑΣ σημείωσε σε αγώνα Α’ Εθνικής κατηγορίας 4 γκολ σε εκτός έδρας αναμέτρηση, όπως έγινε σήμερα στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό.
Πριν από την Κομοτηνή σημείωσε 4 γκολ σε έναν αγώνα μέσα στην Καλαμάτα τη σαιζόν 2000-2001 για το πρωτάθλημα Α’ Εθνικής. Ήταν η 10η αγωνιστική που έγινε στις 10-12-2000 και ο ΠΑΣ με προπονητή τον Γιώργο Παράσχο κέρδισε 4-3 μέσα στην Καλαμάτα επί της ομώνυμης τοπικής ομάδας. Δύο γκολ σημείωσε ο Γιούρκας Σεϊταρίδης και από ένα οι Μπελά, Γκαρόζης.


Τα τρία γκολ της Καλαμάτας σημείωσαν οι Σοάρες, Αναστασάκος, Μπόατενγκ. Τερματοφύλακας της Καλαμάτας ήταν ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος που την περασμένη Δευτέρα αγωνίστηκε στο β’ ημίχρονο με την Εθνική Ενόπλων (είναι μόνιμο στέλεχος των ενόπλων δυνάμεων) στο ματς με την Μικτή της ΕΠΣΗΠ. Γκολκίπερ του ΠΑΣ ο Αλέκος Ράντος βοηθός του Μάρκο Σίλβα στον Ολυμπιακό.


Τα δύο ματς με Καλαμάτα και Πανθρακικό, είναι τα μοναδικά που ο ΠΑΣ στην Α’ Εθνική σημείωσε 4 γκολ σε εκτός έδρας παιχνίδια. Στη Β’ και Γ’ Εθνική έχει σημειώσει και 4 και 5 αλλά και 7 γκολ επί του Χαραυγιακού το 1993.

Αν δούμε τα ματς στη σειρά και ανεξαρτήτου κατηγορίας, τελευταία φορά που πέτυχε εκτός έδρας 4 γκολ ήταν ένα ματς με τον Εορδαϊκό στο γήπεδο Πτολεμαίδας στις 2-4-2006 όπου ο ΠΑΣ κέρδισε 4-0 με γκολ που πέτυχαν Τρούλης, Βιλανάκης, Κοντογουλίδης (2).