Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Και από τα Γιάννινα πέρασε νικηφόρα ο Ολυμπιακός

Ο Κώστας Φορτούνης πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ του Ολυμπιακού στα Γιάννινα


Με δύο γκολ του Φορτούνη και ένα του Ντουρμάζ ο Ολυμπιακός πέρασε και από τα Γιάννινα νικηφόρα κερδίζοντας τον ΠΑΣ με 3-0. Στο α’ ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και ουσιαστικά έβαλε τις βάσεις της νίκης με τα δύο γκολ του Φορτούνη στο 13’ με φάουλ και στο 25’ με πέναλτι. Δηλαδή με δύο στημένες φάσεις.
Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός ναι μεν δεν έχασε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά είχε κατεβάσει στροφές. Ο ΠΑΣ προσπάθησε για το γκολ της τιμής αλλά δεν τα κατάφερε. Η εικόνα του «Άγιαξ» ήταν αρκετά καλή στην επανάληψη. Δεν πρέπει να πτοηθεί από την ήττα αυτή, απέναντι σε μια πολύ ποιοτική και δυνατή ομάδα, η μακράν καλύτερη στην Ελλάδα.

ΤΑ ΓΚΟΛ

13’: Με απευθείας χτύπημα φάουλ του Φορτούνη αρκετά έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα στη δεξιά γωνία του Περιστερίδη και 0-1.

25’: Με εκτέλεση πέναλτι ο Φορτούνης σημείωσε το 2ο γκολ του Ολυμπιακού. Η εσχάτη των ποινών καταλογίστηκε όταν σε κόρνερ του Ντουρμάζ κεφαλιά του Σιόβα βρήκε το χέρι του Μανιά που ήταν υπερυψωμένο.

56’: Ο Φορτούνης έφυγε από αριστερά έκανε παράλληλη σέντρα και ο Ντουρμάζ από κοντά πέτυχε το 3ο γκολ του Ουμπιακού.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

3’: Κοντινό σουτ του Πάρντο μέσα από την περιοχή βρήκε το σώμα του Ναδάλες και έφυγε κόρνερ.

9’: Σέντρα του Πάρντο από δεξιά, πήγαν στην πορεία της μπάλας οι Ιντλεγε και Ζντιέλαρ αλλά δεν μπόρεσαν να τη σημαδέψουν.

18’: Κίτρινες κάρτες σε Ντουρμάζ και Ακόστα.

36΄: Ωραίο σουτ του Μαζουακού, μπλοκάρει ο Περιστερίδης.

37’: Ο Τζημόπουλος δέχεται στα καρέ του Ολυμπιακού τη μπάλα κάνει την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε το χέρι του Ζντιέλαρ και παράλληλα αυτός σήκωσε με τις τάπες το πόδι και χτύπησε στο πρόσωπο τον παίκτη του ΠΑΣ, αλλά ο Λαμπρόπουλος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι και όχι να δείξει το σημείο του πέναλτι. Ήταν μια διπλή παράβαση, χέρι αλλά και αντιαθλητικό παιχνίδι. 

47΄: Καλό σουτ του Μανιά έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Ρομπέρτο.

58’: Κίτρινη κάρτα στον Κοζορώνη.

67’: Ο Φορτούνης μπήκε στα καρέ του ΠΑΣ αλλά το σουτ έφυγε άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Περιστερίδη.

71’: Σέντρα του Στρούνα κεφαλιά του Μανιά έφυγε άουτ.

78’: Καλό δυνατό σου του Φερφελή απέκρουσε με διπλή προσπάθεια ο Ρομπέρτο.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής του αγώνα ο Λαμπρόπουλος που ελέγχεται στη φάση του 37' με το χέρι του Ζντιέλαρ και την κλοτσιά στο πρόσωπο του Τζυμόπουλου, που και από το γήπεδο δια γυμνού οφθαλμού φάνηκε ότι ήταν πέναλτι. Λάθη έκανε ο Μαγιάννης (Άρτας) ενώ σωστές υποδείξεις είχε ο Διπλάρης (Αιτ/νίας).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Στρούνα, Μανιάς (73’ Φερφελής), Ναδάλες, Ακόστα (63’ Νικολιάς), Τσουκαλάς, Κοζορώνης, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Ηλιάδης (77’Καρανίκας), Ίλιτς.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Μποτία (51’ Ντα Κόστα), Μιλοβόγεβιτς, Φορτούνης, Ελαμπντελαουί, Ντουρμάζ, Σιόβας, Μαζουακού, Ζντιέλαρ, Πάρντο (78’ Σεμπά), Ιντέγε (85’ Πουλίδο).