Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Κύριος ήρθε και κύριος έφυγε ο Μάρκος Βελλίδης

Ο Μάρκος Βελλίδης στην επίσημη παρουσίασή του από τον ΠΑΣ. Στα Γιάννινα τίμησε το ψωμόι που έφαγε

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Το κεφάλαιο Μάρκος Βελλίδης έκλεισε πλέον για τον ΠΑΣ, καθώς χτες υπέγραψε συμβόλαιο 2,5 ετών στον ΠΑΟΚ και η μεταγραφή του ανακοινώθηκε επίσημα τόσο από την τοπική ΠΑΕ όσο και από τον Δικέφαλο. Το ματς με την ΑΕΚ την περασμένη Κυριακή ήταν και το τελευταίο για τον «Άγιαξ της Ηπείρου».  Για την ποδοσφαιρική αξία του διεθνούς τερματοφύλακα δεν θα σας μιλήσουμε εμείς. Την καταμαρτυρούν και την αναδεικνύουν οι σημαντικές εμφανίσεις που έκανε τα τελευταία 2,5 χρόνια με τη φανέλα του «Άγιαξ της Ηπείρου» στο πρωτάθλημα της σούπερ λίγκα. Με συνέπεια να κληθεί και στην εθνική ανδρών από τον Μαρκαριάν και να διατηρηθεί στο εθνικό συγκρότημα από τον Σκίμπε. 

Εμείς θα παρουσιάσουμε σε αδρές γραμμές τον Μάρκο Βελλίδη έξω από τα γήπεδα. Από το καλοκαίρι του 2013 μέχρι τώρα, ήταν πραγματικός κύριος με τα όλα του. Ένα σεμνό και σοβαρό παιδί, σωστός επαγγελματίας, που δούλευε από το πρωί μέχρι το βράδυ, με πολύ σωστές τοποθετήσεις στις συνεντεύξεις του ή όταν χρειαζόταν να πει κάτι δημόσια. Ήταν μια προσωπικότητα στα αποδυτήρια της ομάδας, που ενέπνεε το σεβασμό των συμπαικτών του, με τους οποίους είχε άριστες σχέσεις. 

Όλοι οι συμπαίκτες του χάρηκαν που κλήθηκε στην εθνική, ενώ χάρηκαν και τώρα που έκανε ένα παραπάνω βήμα στην καριέρα του. Ο Μάρκος Βελλίδης είναι ένας κύριος με τα όλα του. Και στην Τούμπα θα κερδίσει τη συμπάθεια και την εκτίμηση όλων. Στα 2,5 χρόνια στον ΠΑΣ, με 85 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο, δεν δημιούργησε ποτέ πρόβλημα, καίτοι πέρασε καλές και άσχημες στιγμές. 

Ήρθε στον ΠΑΣ σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, το καλοκαίρι του 2013. Όταν ο «Άγιαξ» είχε κοπεί από την ΟΥΕΦΑ και δεν του επιτράπηκε να παίξει στο Γιουρόπα Λιγκ, όταν αποχώρησε ο Γιάννης Χριστόπουλος από την τεχνική ηγεσία με άλλους σημαντικούς παίκτες και ο ΠΑΣ δεν είχε αδειοδότηση. Η μεταγραφή του Μάρκου Βελλίδη από τον Άρη ήταν ένα σημείο στήριξης της ομάδας σε εκείνες τις δύσκολες μέρες. 

Αποδείχτηκε μεταγραφή χρυσάφι. Βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα εντός και εκτός γηπέδου με την ολοκληρωμένη προσωπικότητα που είχε ως ποδοσφαιριστής. Η δε μεταγραφή του θα αποφέρει και ένα σημαντικό ποσό στα ταμεία της ΠΑΕ σε δύσκολες εποχές, για να πληρωθούν οι συμπαίκτες του και να μη υπάρξει κανένα πρόβλημα στη συνέχεια. 

Ο άνθρωπος που έφερε τον Μάρκο Βελλίδη στα Γιάννινα, αλλά και τον βοήθησε σημαντικά είναι ο παλιός γκολκίπερ και νυν διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΠΑΣ Δημήτρης ΝΙαρχάκος. Γι’ αυτό την Τρίτη τον ήθελε Ο Μάρκος δίπλα του στη Θεσσαλονίκη, σε μια μεγάλη στιγμή της καριέρας του, κλείνοντας στον ΠΑΟΚ για 2,5 χρόνια. 

Καλή τύχη Μάρκο, καλή συνέχεια στον ΠΑΟΚ και στην Εθνική ομάδα. Μπορεί ο ΠΑΣ να χάνει ένα πολύ σημαντικό και σπουδαίο ποδοσφαιριστή, αφού αυτή είναι η μοίρα των μικρομεσαίων ομάδων, αλλά οι περισσότεροι φίλαθλοι χάρηκαν που ένα σεμνό παιδί που τίμησε το ψωμί που έφαγε στα Γιάννινα, έκανε ένα μεγαλύτερο βήμα στη ζωή και στην καριέρα του.