Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Παρά λίγο να βάλει "μπουρλότο" στη Λεωφόρο

Με ψηλά το κεφάλι αποχαιρέτησε το κύπελλο ο ΠΑΣ Γιάννινα


Νίκη χωρίς αντίκρισμα με σκορ 1-0 επί του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο σημείωσε ο ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά αυτό δεν του ήταν αρκετό να πάρει την πρόκριση, καθώς έχασε 2-1 στα Γιάννινα στο πρώτο παιχνίδι που έγινε την περασμένη Πέμπτη.
Όταν οι ομάδες στα μεταξύ τους παιχνίδια έβαλαν τα ίδια γκολ, τότε τα εκτός έδρας γκολ μετράνε διπλά. Έτσι υπερτερεί ο Παναθηναϊκός που στα σημεία πήρε την πρόκριση. Ο ΠΑΣ αποχαιρέτησε το θεσμό με ψηλά το κεφάλι καθώς  η νίκη αυτή συνδυάστηκε με καλή εμφάνιση. Μάλιστα λίγο έλειψε ο «Άγιαξ» στις καθυστερήσεις να βάλει μπουρλότο στη Λεωφόρο, καθώς στο 93’ πέτυχε το γκολ με κεφαλιά του Φερφελή και στο 94’ σε φάουλ που εκτέλεσε ο Ακόστα, κεφαλιά του Σκόνδρα έφυγε μόλις πάνω από τα δοκάρια του Κοτσόλη. Αν έμπαινε κι αυτό το γκολ, θα μιλούσαμε για την τέλεια ανατροπή που θα έκανε για πολύ καιρό την Ελλάδα να παραμιλά από θαυμασμό. 


Ο ΠΑΣ στάθηκε καλά σε γενικές γραμμές στην άδεια Λεωφόρο και ειδικά στο α’ μέρος είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και περισσότερο κατοχή μπάλας απ’ ότι ο Παναθηναϊκός. Στην επανάληψη για ένα σημαντικό διάστημα οι πράσινοι ήταν απειλητικοί αλλά ο Βελλίδης σε κάποιες περιπτώσεις τους άναψε το κόκκινο φως. 

Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο ΠΑΣ πάλεψε μέχρι το τέλος το παιχνίδι, δεν το παράτησε και στις καθυστερήσεις έκανε το ματς θρίλερ με το γκολ του Φερφελή και την κεφαλιά του Σκόνδρα που πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια. Ο ΠΑΣ αποκλείστηκε με ψηλά το κεφάλι, χάνοντας την πρόκριση ουσιαστικά μέσα στα Γιάννινα και όχι στη Λεωφόρο. Τώρα θα πρέπει να επικεντρωθεί στους αγώνες πρωταθλήματος, αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ

90+3’: Γέμισμα στα καρέ του Παναθηναϊκού από τον Κοζορώνη, ο Μανιάς θα πάρει την κεφαλιά, η μπάλα θα φτάσει στον Φερφελή και με νέα κεφαλιά κάνει το 0-1.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΩΝ ΦΑΣΕΩΝ

14': Κόρνερ για τον ΠΑΣ από τα αριστερά, κεφαλιά του ξεχασμένου Μιχαήλ, διώχνουν πάνω στη γραμμή οι γηπεδούχοι με τον Ζέκα.

33': Συρτό σουτ Κλωναρίδη από το ύψος της περιοχής, δύο μέτρα έξω από το δεξί δοκάρι του γκολκίπερ του ΠΑΣ.

42': Ο Αμπέντ μέσα στην περιοχή υπό πίεση, θα πέσει μόνος του... "Παίζετε" και πολύ σωστά λέει ρέφερι Καραντώνης, ο Ακόστα διώχνει καθαρά την μπάλα και μόνο, δεν υπάρχει καμία παράβαση. Κακώς διαμαρτύρεται ο παίκτης του Παναθηναϊκού.

51': Δυνατό σουτ Αμπέντ από τα δεξιά και έξω από την περιοχή, διώχνει με τα πόδια ο Βελλίδης.

64': Σουτ Ζέκα από θέση μέσα δεξιά, σε κόρνερ ο Βελλίδης... Εκετελεί ο Νάνο, διώχνουν εύκολα οι αμυντικοί του ΠΑΣ.

79': Φάουλ Καλτσά από τα δεξιά, κεφαλιά-πάσα Κουτρουμπή μέσα από την περιοχή και αριστερά, σουτ Μπέργκ, άουτ.

90'+4: Φάουλ από τα δεξιά για τον ΠΑΣ με τον Ακόστα, κεφαλιά Σκόνδρα ανάμεσα σε πολλούς παίκτες, η μπάλα πάνω από την εστία του Κοτσόλη... Λίγο έλειψε.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής ήταν ο Καραντώνης (Ημαθίας) με βοηθούς τους Καραγκιζόπουλο, Παρασίου (Ημαθίας). Ο ρέφερι δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα και ήταν γενικά καλός. Τέταρτος διαιτητής ο Γεώργιος Γιαννουλάκης (Χανίων) και παρατηρητής ο Παναγιώτης Μαυρόπουλος (Μακεδονίας). Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν Μπέργκ (57’, Βέμερ (85’) - Σκόνδρας (47’), Καρανίκας (71’)

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Αντρέα Στραματσόνι): Κοτσόλης, Βέμερ, Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης, Νάνο, Ζέκα, Λουντ, Αμπέντ (69’ Λαγός), Καλτσάς, Κλωναρίδης (69’ Πέτριτς), Μπεργκ (80’ Μπουμάλ).


ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ (74’ Φερφελής), Τζημόπουλος, Ίλιτς (60’ Νικολιάς), Ακόστα, Ηλιάδης (52’ Γιάκος), Καρανίκας, Τσουκαλάς, Κοζορώνης, Μανιάς, Σκόνδρας.