Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Καλό ποδαρικό και σπουδαία νίκη για τον "Άγιαξ"

Ο Μιχάλης Μανιάς άνοιξε το δρόμο για τα δίχτυα στον ΠΑΣ Γιάννινα


Πρεμιέρα του β' γύρου σήμερα με τον αγώνα του ΠΑΣ με τη Βέροια στο στάδιο "Ζωσιμάδες". Με το ματς αυτό άνοιξε και η αγωνιστική αυλαία του 2016.

Ο ΠΑΣ άνοιξε με το δεξί την αυλαία καθώς κέρδισε δίκαια τη "Βασίλισσα" με σκορ 2-0 με γκολ που σημείωσαν Μανιάς (10') και Τζημόπουλος (84'). Μάλιστα η φιλοξενούμενη ομάδα υπέστη την πρώτη εκτός έδρας ήττα στη μέχρι τώρα διαδρομή του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΣ μπορεί να ξεκίνησε λίγο μουδιασμένα στο παιχνίδι, αλλά στη συνέχεια ήταν καλός και ειδικά στο β' ημίχρονο έφτασε σε καλά επίπεδα απόδοσης. 

Ο ΠΑΣ με τις ευκαιρίες που δημιούργησε έφτασε τελικά στη νίκη. Ορισμένες ευκαιρίες είχε και η Βέροια, η οποία φάνηκε μόνο στο α' ημίχρονο, ενώ στην επανάληψη έπεσε η απόδοσή της. Μέχρι να πετύχει ο ΠΑΣ το 2ο γκολ υπήρχε αγωνία στο παιχνίδι καθώς ανεβοκατέβαινε η μπάλα στις δύο περιοχές. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Το ματς είχε ενδιαφέρον παρότι σε κάποια σημεία ήταν παγωμένος ο αγωνιστικός χώρος και δυσκόλευε τις κινήσεις των παικτών.

ΤΑ ΓΚΟΛ

10’: Το 1-0 για τον ΠΑΣ με τον Μανιά. Ο Ακόστα έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Τσουκαλάς έκανε την κάθετη μπαλιά, όπου ο Μανιάς που βγήκε έξυπνα στον κενό χώρο με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Λόπεζ.

84': Το 2-0 για τον ΠΑΣ με κεφαλιά του Θέμη Τζημόπουλου εν μέσω πανηγυρισμών των Γιαννιωτών φιλάθλων.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

18’: Ξαφνικό γυριστό σουτ του Ναζλίδη μπλόκαρε στη γωνία ο Βελλίδης με καλή προσπάθεια.

25’: Κίτρινη κάρτα στο Γιαννούλη που ανέκοψε αντικανονικά τον Ηλιάδη.

28’ : Ασθενή απόκρουση του Λόπεθ η μπάλα έφτασε στο Μανιά που με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή δεν βρήκε στόχο και η μπάλα πέρασε άουτ.

35’: Ο Γιαννούλης από αριστερά έστρωσε τη μπάλα στον Μαγέφσκι αλλά το σουτ μέσα από την περιοχή και από καλή θέση έφυγε άουτ.

44’: Συρτό σουτ του Μανιά με το αριστερό μέσα από την περιοχή μπλόκαρε ο Λόπεζ.

56’: Ο ΠΑΣ πέτυχε γκολ που ακυρώθηκε γιατί είχε δοθεί φάουλ που έκανε ο Μιχαήλ στο Λόπεζ.

61’: Φάουλ του Ακόστα κεφαλιά του Τζημόπουλου πέρασε άουτ.

63’: Σε αντεπίθεση του ΠΑΣ ο Μανιάς βγήκε ελεύθερος στην περιοχή έκανε το σουτ από κοντά και απέκρουσε σε κόρνερ ο Λόπεζ. Το κόρνερ εκτέλεσε από δεξιά ο Ακόστα, καρφωτή κεφαλιά του Μανιά νέα μεγάλη απόκρουση από τον Ισπανό γκολκίπερ της Βέροιας.

66’: Νέα καταπληκτική απόκρουση του Λόπεζ σε σουτ του Μανιά.

69’: Η Βέροια απείλησε για την ισοφάριση όταν σουτ του Κόλα απέκρουσε ο Βελλίδης, ακολούθησε κακό σουτ του Μαγέφσκι άουτ.

80': Καλή ευκαιρία για τη Βέροια όταν σουτ του Ναζλίδη βρήκε το σώμα του Κόλα και έφυγε άουτ.

83': Αποβλήθηκε δίκαια με 2η κίτρινη κάρτα ο Γιαννούλης που εσκεμμένα έπιασε τη μπάλα με τα χέρια.

86': Σουτ του Άρτσε η μπάλα έφυγε άουτ.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Βάτσιος (Δυτικής Αττικής) με βοηθούς τους Δημητριάδη (Μακεδονίας), Γεωργιάδη (Κοζάνης). Τέταρτος διαιτητής Συμεωνίδης (Πιερίας).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Καρανίκας, Στρούνα, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Τσουκαλάς, Γαρουφαλιάς, Γιάκος (81' Μπέριος), Ακόστα (87' Ναδάλες), Ηλιάδης (72’ Λίλα), Μανιάς.


ΒΕΡΟΙΑ (Γιώργος Γεωργιάδης): Λόπεθ, Μαλόν (70’ Καϊκούτ), Πούγγουρας, Όστοϊτς, Γιαννούλης, Μπατιόν, Άρτσε, Μαγέφσκι (81' Μεληκιώτης), Ναζλίδης, Γεωργιάδης, Κόλα (88' Σιόντης)