Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Άλλο ένα ματς χωρίς ο ΠΑΣ να δείξει τίποτα στο γήπεδο

Ο Χάρης Χαρίσης κεραυνοβολεί την πρώην ομάδα του και ήταν ο κορυφαίος του αγώνα


Δεν βρέθηκε σε καλή μέρα ο ΠΑΣ και έτσι έχασε δίκαια 3-1 από τον πολύ ανώτερο ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας. Ο «Άγιαξ» από νωρίς φάνηκε ότι δεν πατούσε καλά στα πόδια του καθώς είχε κλειστεί πίσω και προσπαθούσε να αναχαιτίσει τις επιθέσεις του Δικέφαλου, μη μπορώντας ούτε να βγει μπροστά, ούτε και τη μπάλα να κρατήσει.
Κι όταν μια ομάδα έχει συντριπτική υπεροχή, στατιστικά θα γίνει το λάθος και θα βάλει το γκολ. Έτσι λίγο πριν οι ομάδες πάνε στα αποδυτήρια έγινε το 1-0 με την κεφαλιά του Αθανασιάδη στο 43’.

Στην επανάληψη μέχρι το 70’ με 75’ ήταν το ίδιο σκηνικό. Με τον ΠΑΟΚ να πιέζει και τον ΠΑΣ να αμύνεται. Στο 52’ έγινε το 2-0 με τον Χαρίση και στο 64’ με τον Ζάιρο. Ο ΠΑΣ φάνηκε μόνο στο τελευταίο 10λεπτο όπου έκανε έτσι για την τιμή των όπλων 2-3 φάσεις και σημείωσε το γκολ της τιμής με τον Κοζορώνη. Οι δύο αλλαγές με Μανιά και Ακόστα βελτίωσαν την εικόνα του ΠΑΣ, αλλά δεν άλλαξαν την κατάσταση. Σωστά μπήκε και ο Κοζορώνης που τουλάχιστον έβαλε το γκολ.

Ο Βελλίδης βρέθηκε πολλές φορές ακάλυπτος και κάποιες διαμαρτυρίες προς τους συμπαίκτες του είναι δικαιολογημένες. Ίσως ο ΠΑΣ να είναι από τις χειρότερες ομάδες που πέρασαν από την Τούμπα και δεν είχε καμία σχέση με την ομάδα των προηγούμενων ετών. Λόγω περιορισμένου ρόστερ η φθορά του ΠΑΣ σε σχέση με προηγούμενα χρόνια είναι δεδομένη. Ευτυχώς υπάρχουν και χειρότερες ομάδες, οπότε φέτος μπορεί να γλιτώσει τον υποβιβασμό, καθώς αν του φύγει και ο Τσάβεζ με την προσφυγή που έκανε η αγωνιστική ατροφία θα είναι μεγαλύτερη. 

Ας σωθεί η φετινή χρονιά και από το καλοκαίρι έχει ο Θεός! Δεν υπάρχουν διακριθέντες από τον ΠΑΣ. Από τον ΠΑΟΚ κορυφαίος ήταν ο Χάρης Χαρίσης και από τη στιγμή που αντικαταστάθηκε έπεσε και η απόδοση των γηπεδούχων. Είναι τυχερός ο Τούντορ που έπεσε πάνω σε ένα πολύ κακό έως ανύπαρκτο ΠΑΣ, γιατί διαφορετικά θα πλήρωνε πολύ ακριβά αυτή την άστοχη αλλαγή που έκανε. Ο Χαρίσης δεν πανηγύρισε το γκολ από σεβασμό στον ΠΑΣ, ενώ με την αποχώρησή του χειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ και του ΠΑΣ που ήταν σε ένα σημείο του γηπέδου. 

ΤΑ ΓΚΟΛ

43’: Ωραία προσπάθεια του Ζάιρο από τα δεξιά, βγάζει τη σέντρα μέσα από την περιοχή και ο Αθανασιάδης πιάνει αμαρκάριστος την κεφαλιά και ανοίγει το σκορ.

52’: Ωραία προσπάθεια του Ζάιρο από τα δεξιά που κυνηγά τη φάση και κερδίζει την μπάλα, αυτή φτάνει στον Τσίμιροτ, το σουτ του κοντράρει και η μπάλα καταλήγει έξω από την περιοχή στον Χαρίση που με ωραίο σουτ κάνει το 2-0 απέναντι στην παλιά του ομάδα, χωρίς να το πανηγυρίσει.

64’: Σέντρα του Λέοβατς από τα αριστερά, η μπάλα περνά από τον Λίλα και ο Ζάιρο με ωραίο πλασέ με το δεξί κάνει το 3-0.

90’: Ωραίο σουτ του Κοζορώνη έξω από την περιοχή, ο Όλσεν αιφνιδιάζεται και ο ΠΑΣ μειώνει σε 3-1.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

18': Ωραίο σουτ του Πέλκα από το ύψος της περιοχής, άουτ.


27': Σουτ του Χαρίση από τα δεξιά έξω από την περιοχή, μαζεύει ο Βελλίδης.


31': Ωραίο μακρινό σουτ του Χαρίση, αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Βελλίδης.

49': Νέα ωραία προσπάθεια του εξαιρετικού στο ματς Πέλκα που μπαίνει στην περιοχή και κάνει την πάσα, ο Κίτσιου βρίσκει την μπάλα στην κίνηση, αλλά ο Βελλίδης μαζεύει.

73': Σέντρα του Ηλιάδη από τα δεξιά, ο Λίλα πιάνει την κεφαλιά, άουτ η μπάλα. Η πρώτη τελική του ΠΑΣ στο ματς!

82': Σουτ του Ακόστα έπειτα από σέντρα του Μανιά, άουτ η μπάλα.

85': Μακρινή σέντρα - σουτ του Πέλκα από τα αριστερά, άουτ η μπάλα, καθώς Αθανασιάδης και Μπερμπάτοφ δεν μπόρεσαν να μπουν στη φάση.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Καλή η διαιτησία του Κύζα και των βοηθών του Καρατζίκα (Αθηνών), Χουσκόγλου (Θράκης). Άλλωστε δεν υπήρξαν και φάσεις που να δυσκολέψουν τη διαιτησία. Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Τζαβέλας (ΠΑΟΚ), Γιάκος, Σκόνδρας (ΠΑΣ)

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΟΚ: Όλσεν, Κίτσιου, Λέοβατς, Βίτορ, Τζαβέλλας, Χαρίσης (69’ Γκολάσα), Τσίμιροτ, Πέλκας, Ζάιρο (78’ Μυστακίδης), Μακ (73’ Μπερμπάτοφ), Αθανασιάδης


ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Σκόνδρας, Στρούνα (46’ Ακόστα), Μπέριος, Μιχαήλ, Γαρουφαλιάς (71’ Κοζορώνης), Τσουκαλάς, Ηλιάδης, Λίλα, Γιάκος, Ίλιτς (60’ Μανιάς)