Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Προσπάθεια για να προλάβει τη Βέροια κάνει ο Ίλιτς

Ο Μπράνα Ίλιτς (που διακρίνεται στο στιγμιότυπο με τον Γιάννη Πετράκη) κάνει προσπάθειες για να προλάβει το ματς με τη Βέροια 

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Εκτός από τον Κριστιάν Τσάβεζ που έκανε εγχείρηση μηνίσκου και θα επιστρέψει τέλος Γενάρη, ο Γιάννης Πετράκης δεν θα έχει στη διάθεσή του και τον Μπράνα Ίλιτς για το ματς της Κυριακής με την Skoda Ξάνθη στα Γιάννινα.
Ο Σέρβος επιθετικός έπαθε θλάση στο ματς με τον Πλατανιά και δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί την Κυριακή. Μάλιστα δεν είναι σίγουρο αν θα μπορέσει να παίξει και στο ματς με τη Βέροια μετά τα Χριστούγεννα που θα ξαναρχίσει το πρωτάθλημα.

Ήδη από χτες προχτές, αφού ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις ακολουθεί εντατικό πρόγραμμα αποθεραπείας για να είναι έτοιμος όσο το δυνατόν συντομότερα. Έτσι αν στο ματς της Κυριακής με την Ξάνθη ο Πετράκης επιλέξει το σύστημα 4-4-2 τότε δίπλα στον Μανιά αντί του Ίλιτς θα παίξει ο Σαπαλίδης. Αν επιλέξει το γνωστό από άλλες εμφανίσεις 4-2-3-1 τότε προωθημένος κυνηγός θα είναι ο Μανιάς και θα βρει ένα ακόμα μεσοεπιθετικό να γεμίσει τη μεσαία γραμμή. Χτες δεν προπονήθηκε και ο Κοζορώνης, όσον αφορά τους παίκτες που είναι στην πρώτη σειρά των επιλογών, αλλά δεν είναι κάτι σοβαρό και ίσως από σήμερα να μπει στο κανονικό πρόγραμμα. 

Χτες έκαναν αποθεραπεία όσοι αγωνίστηκαν στην Καρδίτσα και κανονικά αγωνίστηκαν οι υπόλοιποι. Λόγω της παγωνιάς και της υγρασίας οι προπονήσεις γίνονται κάθε μεσημέρι στις 12 η ώρα, για να είναι πιο μαλακός ο καιρός. Ο ΠΑΣ έχει τώρα δύο εντός έδρας παιχνίδια με Ξάνθη και Βέροια. Με το πρώτο θα κλείσει η αγωνιστική αυλαία του α’ γύρου και του 2015 και με το δεύτερο ανοίγει η αυλαία του β’ γύρου και του νέου έτους 2016. Μετά τη νίκη επί του Πλατανιά στα Περιβόλια, αν έρθουν καπάκι δύο νίκες στη σειρά στα παραπάνω παιχνίδια που είναι στις δυνατότητες του ΠΑΣ να πετύχει το στόχο, τότε θα εκτιναχτεί ανοδικά στο βαθμολογικό πίνακα και ο β’ γύρος θα κυλήσει χωρίς ίχνος άγχους. Και όταν μια ομάδα παίζει ελεύθερα, τότε της βγαίνουν και περισσότερα πράγματα μέσα στο γήπεδο. 

Το ματς με την Ξάνθη είναι ιδιαίτερα δύσκολο, γιατί η Θρακική ομάδα εκτός έδρας έφερε καλά αποτελέσματα και εκ παραδόσεως δυσκολεύει τον ΠΑΣ στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Ο Γιάννης Πετράκης δεν έκρυψε την δυσφορία του για την κακή εμφάνιση του α’ ημιχρόνου στο προχτεσινό ματς κυπέλλου με την Αναγέννηση Καρδίτσας και σε πολλούς παίκτες έκανε παρατηρήσεις. «Αν θέλουμε να είμαστε σοβαρή ομάδα δεν πρέπει να παρουσιάζουμε τέτοια εικόνα» είπε χαρακτηριστικά ο Κρητικός τεχνικός. Ζήτησε από τους παίκτες το σθένος και την αποφασιστικότητα που είχαν στα Περιβόλια με τον Πλατανιά να τη δείξουν και την Κυριακή με την Ξάνθη ώστε να κλείσει νικηφόρα η αυλαία και όλοι χαρούμενοι να κάνουν Χριστούγεννα.

ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΑΔΕΙΑ

Εντός των ημερών αναμένεται η σούπερ λίγκα να ανακοινώσει και τα παιχνίδια του β’ γύρου για να ξέρουν και οι ομάδες να κάνουν τον προγραμματισμό των προπονήσεων και των αδειών τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Πάντως χτες ανακοινώθηκε στους παίκτες ότι για τα Χριστούγεννα θα έχουν άδεια στο τετραήμερο από Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου μέχρι Κυριακή 26 Δεκεμβρίου. Για την Πρωτοχρονιά δεν θα φύγει κανείς από τα Γιάννινα, αφού είθισται να ξεκινά πάλι το πρωτάθλημα με την ανατολή του νέου χρόνου. Είναι πολύ πιθανό το ματς ΠΑΣ – Βέροια να γίνει μετά την Πρωτοχρονιά στις 2 ή 3 Ιανουαρίου.

ΑΥΡΙΟ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΞΑΝΘΗ

Η Ξάνθη σήμερα στις 19:30 παίζει στην Ελευσίνα αγώνα κυπέλλου με τον Πανελευσινιακό που είναι αδιάφορος αφού και οι δύο ομάδες αποκλείστηκαν. Γι’ αυτό και ο Λουτσέσκου πήρε στην αποστολή μόνο 16 παίκτες που δεν έχουν πολλά παιχνίδια και τον κορμό της ενδεκάδας που θα παρατάξει την Κυριακή στα Γιάννινα τον προφύλαξε. Η αποστολή θα διανυχτερεύσει στην Αθήνα και αύριο θα φτάσει αεροπορικώς στα Γιάννινα. Εκτός από τους 16 παίκτες που είναι στην αποστολή της Ελευσίνας αύριο θα έρθουν από την Ξάνθη στα Γιάννινα και οι Μπέρτος, Γουάλας, Καρυπίδης, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Φλίσκας, Σολτάνι, Νιέτο που δεν ήταν στην αποστολή για το ματς κυπέλλου. Μάλιστα η Ξάνθη θα προπονηθεί αύριο αλλά και το πρωί του Σαββάτου στο ΠΕΑΚΙ σε ώρες που δεν θα συμπίπτουν με το πρόγραμμα του ΠΑΣ. Για το σημερινό παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό στην αποστολή είναι: Γκαραβέλης, Τσέναμο, Μπαξεβανίδης, Φάρκας, Λισγάρας, Χατζητερζόγλου, Ζαραδούκας, Τόμιτς, Ορφανίδης, Ντιμιτρόφ, Καπετάνος, Ερέα, Τριάδης, Φασίδης, Κρίστοφερ, Ράνος.

ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ


Αύριο το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΠΟ θα γίνει η κλήρωση για τη φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδος. Ο ΠΑΣ προκρίθηκε στο β’ γκρουπ δυναμικότητας (ομάδες που τερμάτισαν στη 2η θέση των 8 ομίλων) και θα κληρωθεί με μια από τις ομάδες που είναι στο α’ γκρουπ δυναμικότητας (1η θέση στους ομίλους), ήτοι  Ηρακλής, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Αστέρας Τρίπολης, Πανιώνιος, Ατρόμητος, Ολυμπιακός, Λάρισα ή ΑΕΚ. Οι αγώνες θα είναι διπλοί και θα γίνουν στα μέσα Ιανουαρίου. Το πρώτο ματς στις έδρες των ομάδων του γκρουπ β’ δυναμικότητας και η ρεβάνς στις έδρες των ομάδων που είναι στο γκρουπ α’ δυναμικότητας.