Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Το κοινόβιο της Εθνικής και η μάχη της Τσιάβου

Η Αμαλία Τσιάβου είναι υποψήφια σε διαγωνισμό για την ανάδειξη της κορυφαίας αθλήτριας του 2015


Με ενισχυμένη παρουσία από πλευράς του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά το τελευταίο φετινό προπονητικό κοινόβιο της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας.
Απ’ τα τέλη του περασμένου μήνα προπονούνται με την Εθνική στον Σχινιά ο Γιάννης Τσίλης, ο Γιώργος Τζιάλλας και ο Στέφανος Ντούσκος.
Τις προηγούμενες ημέρες πρόσκληση έλαβαν για να συμμετάσχουν στο κοινόβιο και η Αμαλία Τσιάβου, ο Κών/νος Μάντζιος, ο Νίκος Βλάχος και ο Θανάσης Παλαιοπάνος. Απ’ τους τέσσερις οι τρεις, πλην του Ν. Βλάχου προπονούνται ήδη με το εθνικό μας συγκρότημα. Το κοινόβιο ολοκληρώνεται την ερχόμενη Κυριακή και οι εθνικοί αθλητές του Ν.Ο.Ι. επιστρέφουν σπίτια τους για μια ανάπαυλα στις γιορτές.
Παράλληλα, το τετραήμερο 27 με 30 Δεκεμβρίου θα λάβει χώρα από την ΕΚΟΦΝΣ στον Σχινιά ένα μίνι κοινόβιο για αθλητές της κατηγορίας Εφήβων – Νεανίδων. Από πλευράς Ν.Ο.Ι. έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν τρεις αθλητές, η Άρτεμις Ντούσκου, ο Άρης Γραμμενιάτης και η Ευδοξία Μπάμπου.
Κορυφαία η Τσιάβου
Στο μεταξύ, υποψήφια για κορυφαία αθλήτρια της φετινής χρονιάς είναι η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Αμαλία Τσιάβου και η επιλογή της για την τελική τριάδα αποτελεί από μόνη της μία ιδιαίτερη τιμή για τον Ν.Ο.Ι. και τη Γιαννιώτικη Κωπηλασία που τόσες μεγάλες επιτυχίες φέρνει κάθε χρόνο στη χώρα μας.
Τους καλύτερους αθλητές, προπονητές και ομάδες της χρονιάς ψηφίζουν οι αθλητικοί συντάκτες - μέλη του ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου). Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε την περασμένη Δευτέρα και η τελετή απονομής των βραβείων θα λάβει χώρα την Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Η Αμαλία Τσιάβου επιλέχθηκε ως υποψήφια κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς χάρη στο χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε το περασμένο καλοκαίρι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας για αθλητές κάτω των 23 ετών, με το Σκιφ ελαφρών βαρών. Η Γιαννιώτισσα αθλήτρια αντιμετωπίζει μεγάλο ανταγωνισμό για την πρώτη θέση, κυρίως από την παγκόσμια πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ Νικόλ Κυριακοπούλου.

Από το Γραφείο Τύπου

του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων