Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Και στην Καρδίτσα με σοβαρότητα θα παίξει ο ΠΑΣ

Το εθνικό στάδιο Καρδίτσας στο οποίο θα παίξει σήμερα ο ΠΑΣ με την Αναγέννηση

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Τη νίκη πρόκριση θα διεκδικήσει ο ΠΑΣ στο σημερινό παιχνίδι που θα δώσει στην Καρδίτσα με την τοπική Αναγέννηση. Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 3 το μεσημέρι στο δημοτικό στάδιο Καρδίτσας και θα μεταδοθεί από το κανάλι OTE sport 2 HD.
Είναι η 3η αγωνιστική του κυπέλλου στη φάση των «32», που διεξάγεται σε 8 ομίλους των 4 ομάδων. Οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο θα προκριθούν στην επόμενη φάση των «16». Επίσης πρέπει στην 18άδα του φύλλου αγώνα να είναι 2 παίκτες κάτω των 20 ετών και ο ΠΑΣ καλύπτεται με τους Κολιοφούκα και Μασούρα.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο ΠΣΑΠ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών) επιμένει για σήμερα να γίνει απεργία των παικτών, προκειμένου να γίνει το εγγυητικό ταμείο ώστε να αποζημιώνονται οι παίκτες των ομάδων που πέφτουν οικειοθελώς στην ερασιτεχνική Γ’ Εθνική, αλλά οι ομάδες θα κατεβάσουν κανονικά τους παίκτες, γιατί η ΕΠΟ το ξεκαθάρισε ότι όποια ομάδα δεν αγωνιστεί θα μηδενιστεί. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» περνά και με ισοπαλία, καθώς έχει 4 βαθμούς με την ισοπαλία 1-1 που έφερε στα Γιάννινα με τον Ηρακλή και τη νίκη με 2-1 που πήρε στο Μενίδι επί του Αχαρναϊκού. 

Ακόμα και με ήττα αν κερδίσει ο Ηρακλής στο Μενίδι τον Αχαρναϊκό. Ωστόσο θα παίξει με σοβαρότητα για τη νίκη, καθώς τον ενδιαφέρει ο θεσμός του κυπέλλου για να προχωρήσει στην επόμενη φάση. Γι’ αυτό και ο Γιάννης Πετράκης πήρε όλους τους διαθέσιμους παίκτες στην αποστολή, δίνοντας και στους παίκτες το μήνυμα ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν με ιδιαίτερη σοβαρότητα την Αναγέννηση, μη λαμβάνοντας υπόψη ούτε ότι είναι στη Β’ Εθνική, ούτε ότι έχει ήδη αποκλειστεί από το κύπελλο και δεν την ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. 

Επειδή όμως οι αγώνες κυπέλλου κρύβουν εκπλήξεις και πάντα υπάρχει σε όλες τις ομάδες ο ποδοσφαιρικός εγωισμός, ο Γιάννης Πετράκης προετοίμασε τους παίκτες κατάλληλα, ώστε με σοβαρότητα να αντιμετωπίσουν την αντίπαλη ομάδα, σαν να είναι παιχνίδι νοκ άουτ. Ο ΠΑΣ προέρχεται από τη σημαντική νίκη μέσα στον Πλατανιά, έχει φτιάξει το κλίμα της ομάδας, η ψυχολογία του κόσμου και θέλουν αυτά τα κεκτημένα να τα διατηρήσουν. Με μια αποτυχία στο κύπελλο από ομάδα Β’ Εθνικής θα πάνε στράφι όλα όσα πέτυχε στον ψυχολογικό τομέα με τη νίκη στα Περιβόλια. Και επειδή την Κυριακή υπάρχει ένα δύσκολο ματς με την Ξάνθη με το οποίο θα πέσει και η αγωνιστική αυλαία του 2015, οι Γιαννιώτες θέλουν σήμερα τη νίκη με καλή εμφάνιση για να πάει και περισσότερος κόσμος την Κυριακή στο στάδιο «Ζωσιμάδες». 

Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Τσάβεζ (έκανε εγχείρηση μηνίσκου στην Αθήνα και θα επιστρέψει τέλη Γενάρη) και Ίλιτς. Ο τελευταίος χτύπησε στα Χανιά και κάνει αποθεραπεία μήπως κα ι προλάβει το ματς της Ξάνθης. Στα Γιάννινα έμειναν και οι Ακόστα, Μπέριος,  για να ξεκουραστούν, ενώ είχαν και κάποια χτυπήματα από το ματς του περασμένου Σαββάτου. Επιστρέφουν  ο αρχηγός της ομάδας Αλέξης Μιχαήλ που έμεινε έξω 4 αγωνιστικές λόγω της γνωστής τιμωρίας από το ματς με την Καλλονή, ο Ναδάλες που εξέτισε την ποινή λόγω κίτρινων καρτών στον Πλατανιά και ο Λίλα που αποθεραπεύτηκε. Και οι τρεις θα ξεκινήσουν με τη βασική ενδεκάδα.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

 Ενδεχομένως ο Γιάννης Πετράκης στο αρχικό σχήμα να κάνει κάποιες αλλαγές με παίκτες που δεν έχουν πολλές συμμετοχές. Πιθανό να ξεκινήσει με τερματοφύλακα τον Βελλίδη, δεξιό αμυντικό τον Στρούνα, αριστερό τον Ναδάλες, στο κέντρο της άμυνας Μιχαήλ, Τζημόπουλο, στο κέντρο Λίλα, Γιάκο, Ηλιάδη, Τσουκαλά και στην επίθεση Μανιά και Σαπαλίδη. Στην αποστολή είναι και οι Κολιοφούκας, Φερφελής, Καρανίκας, Γαρουφαλιάς, Περιστερίδης, Σκόνδρας, Μασούρας.

 ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΚΥΖΑΣ

Τον σημερινό αγώνα στην Καρδίτσα θα διευθύνει ο Γιώργος Κύζας του συνδέσμου Δράμας, με βοηθούς τους Ιωάννη Σίπκα (Πέλλας), Δημήτριο Νατσιόπουλο (Μακεδονίας). Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Απόστολος Σημαιάκης (Χαλκιδικής) και παρατηρητής ο Γεώργιος Λιόλιος (Λάρισας). Ο Κύζας είναι από το 2012 διαιτητής σούπερ λίγκα. Φέτος είναι ο πρώτος αγώνας του ΠΑΣ που θα διευθύνει. Πέρσι ήταν ρέφερι στον αγώνα που έγινε στα Γιάννινα ΠΑΣ – Παναιτωλικός 0-0 για το πρωτάθλημα σούπερ λίγκα.

Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Η Αναγέννηση Καρδίτσα ς είναι στη μέση του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος Β’ Εθνικής και στόχος της είναι η παραμονή στην κατηγορία. Πρόκειται για μια ιστορική ομάδα που ιδρύθηκε το 1904 και έχει παίξει αρκετά χρόνια στη Β’ Εθνική. Κάποιες στιγμές διεκδίκησε άνοδο στη μεγάλη κατηγορία αλλά δεν τα κατάφερε όπως οι άλλες Θεσσαλικές ομάδες Λάρισα, Τρίκαλα, Ολυμπιακός Βόλου. Την περασμένη Κυριακή αγωνίστηκε χωρίς φιλάθλους στην Καρδίτσα λόγω τιμωρίας, για το πρωτάθλημα Β’ Εθνικής και έφερε ισοπαλία 1-1 στο Θεσσαλικό ντέρμπι με τη Λάρισα. Την ερχόμενη Κυριακή η Αναγέννηση παίζει στο Αίγιο με τον Παναιγιάλειο. Χτες το πρωί έγινε η τελευταία προπόνηση της Αναγέννησης. Ο κ. Θεοδοσιάδης επειδή δεν πήγε η ομάδα σε ξενοδοχείο δεν έβγαλε αποστολή και ζήτησε όλοι οι παίκτες να είναι στο μεσημβρινό φαγητό και εκεί θα επιλέξει τους 18 ποδοσφαιριστές.

ΕΧΕΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ 4ΕΤΙΑΣ

Για 4η συνεχόμενη χρονιά προπονητής στην Αναγέννηση είναι ο Θεοδόσης Θεοδοσιάδης, που παλιότερα αγωνίστηκε στην ομάδα αυτή. Στο ρόστερ της ομάδας υπάρχουν παίκτες από την Καρδίτσα και τις γύρω περιοχές της Θεσσαλίας. Από τους πιο έμπειρους είναι ο Φώτης Κισκαμπάνης που αγωνίστηκε με τη Λάρισα στην Α’ Εθνική. Επίσης σημαντική είναι η παρουσία του Βαγγέλη Κουστόπουλου με πολλές συμμετοχές στην Α’ Εθνική με τις ομάδες ΠΑΟΚ, Πανηλειακό, Πανιώνιο ενώ έχει αγωνιστεί και την Κύπρο. Από τη νεώτερη γενιά ο Θωμάς Τσίτας πέρασε για λίγο από την Α’ Εθνική με ΑΕΚ και Ηρακλή, όπως και ο Μοσχάκης που πέρασε από τον Πανθρακικό.

ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΠΑΣ – Ηρακλής 1-1
Αναγέννηση Καρδίτσας – Αχαρναϊκός 0-1


2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
1 Δεκεμβρίου
Αχαρναϊκός – ΠΑΣ 1-2
 Ηρακλής – Αναγέννηση Καρδίτσας 4-0


3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
15 Δεκεμβρίου
15:00 Αχαρναϊκός – Ηρακλής
15:00 Αναγέννηση Καρδίτσας – ΠΑΣ Γιάννινα



Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΠΑΣ Γιάννινα 4
Ηρακλής 4
Αχαρναϊκός 3
Αναγέννηση Καρδίτσας 0