Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Η αποστολή του ΠΑΣ και το πρόβλημα με τους διεθνείς

Μας αποχαιρέτησε για το Ομάν της Ασίας ο Θέμης Τζημόπουλος για φιλικό με την Εθνική Νέας Ζηλανδίας


Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΠΑΣ και η αποστολή αναχωρεί για το Αγρίνιο. Εκτός έμειναν οι δύο διεθνείς Αντράζ Στρούνα και Θέμης Τζημόπουλος, καθώς αναχώρησαν ο 1ος για τη Σλοβενία και ο 2ος για το Ομάν (ανατολικά της Σαουδικής Αραβίας) για να ενσωματωθεί με την αποστολή της Εθνικής Νέας Ζηλανδίας για το φιλικό που θα γίνει εκεί.
Η Σλοβενία θα δώσει δύο αγώνες κατάταξης με την Ουκρανία (εντός και εκτός έδρας) για την πρόκριση στο EURO 2016.

Και οι δύο ομοσπονδίες ήταν αρνητικές στο να επιτρέψουν τους παίκτες να αναχωρήσουν μετά το ματς με τον Παναιτωλικό και απέρριψαν αίτημα του ΠΑΣ που στάλθηκε μέσω της ΕΠΟ. Και για τη Σλοβενία το καταλαβαίνουμε, αφού δίνει μπαράζ για την πρόκριση στα τελικά του EURO. Έτσι κι αλλιώς ο Καρανίκας θα έπαιζε στο Αγρίνιο και να ακολουθούσε ο Στρούνα την αποστολή, τη στιγμή που υπάρχει το μπαράζ που είναι ιστορικό ορόσημο για τη Σλοβενία. 

Αλλά δεν καταλαβαίνουμε την εμμονή της Νέας Ζηλανδίας να γυρίσει τη μισή Υφήλιο ο Τζημόπουλος για να λάβει μέρος σε ένα φιλικό παιχνίδι άνευ σημασίας. Είναι όμως έτσι οι διεθνείς κανονισμοί της ΦΙΦΑ που δεν μπορούσε να κάνει ο ΠΑΣ κάτι το διαφορετικό. Αλλά κάθε εμπόδιο σε καλό. Τόσο ο Καρανίκας όσο και ο Σκόνδρας θα φάνε σίδερα για να δείξουν και τη δική τους αξία. Επίσης εκτός αποστολής έμεινε ο Θοδωρής Μπέριος που δεν είναι εντελώς καλά από τον τραυματισμό του.

Επιστροφή του Λίλα

Στην αποστολή συμπεριλήφθηκε μετά από καιρό ο Άντι Λίλα που είναι βέβαιο ότι θα παρουσιάσει τον καλύτερο εαυτό του για να τιμήσει την ομάδα του ΠΑΣ που τον στήριξε σε δύσκολες στιγμές, αλλά να σταθεροποιήσει και τη θέση του στην Εθνική Αλβανίας ενόψει του EURO 2016 το καλοκαίρι στα γήπεδα της Γαλλίας.

Η αποστολή του ΠΑΣ

Ο Γιάννης Πετράκης επέλεξε τους εξής ποδοσφαιριστές: Βελλίδη, Σκόνδρα, Λίλα, Κοζορώνη, Τσουκαλά, Ίλιτς, Τσάβες, Ακόστα, Γαρουφαλιά, Γιάκο, Μανιά, Ιωάννου, Περιστερίδη, Καρανίκα, Φονσι, Μιχαήλ, Σαπαλίδη, Φερφελή, Ηλιάδη. Αρχηγός αποστολής είναι ο Διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος κ. Δημήτρης Νιαρχάκος.

Τι λέει η ΠΑΕ για τους διεθνείς


Για την απουσία Τζημόπουλου και Στρούνα στην ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρονται τα εξής:«Οι διεθνείς ποδοσφαιριστές μας Θ. Τζημόπουλος και Α. Στρούνα αναχωρούν σήμερα έτσι ώστε να ενσωματωθούν στα εθνικά τους συγκροτήματα. Παρά τις προσπάθειες της ΠΑΕ να πετύχει τη συμμετοχή των δύο ποδοσφαιριστών στην αποστολή για το αυριανό παιχνίδι, οι Ομοσπονδίες της Σλοβενίας και της Ν.Ζηλανδίας ήταν αρνητικές στο ενδεχόμενο αυτό».