Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Θα το παλέψει ακόμα και για νίκη ο ΠΑΣ

Θα τα δώσει όλα ακόμα και για νίκη στη Νέα Σμύρνη σήμερα ο ΠΑΣ

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Αποφασισμένος να παλέψει με όλες τις δυνάμεις του για να πάρει θετικό αποτέλεσμα, θα παραταχτεί σήμερα ο ΠΑΣ κόντρα με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.
Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 17:15 για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος σούπερ λίγκα και θα μεταδοθεί από το συνδρομητικό κανάλι NOVA1. Όπως δήλωσε και ο Γιάννης Πετράκης, η ομάδα του έχει να αντιμετωπίσει έναν δύσκολο αντίπαλο όπως είναι ο Πανιώνιος και θα πρέπει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να έχει ελπίδες θετικού αποτελέσματος. Τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΣ στη Νέα Σμύρνη έκανε καλές εμφανίσεις και μάλιστα τις δύο νίκες στα χρονικά των αγώνων με Πανιώνιο στην Αθήνα, τις πέτυχε στα δύο τελευταία χρόνια. Το ίδιο θα προσπαθήσει να επαναλάβει και σήμερα. Αν δεν καταφέρει τη νίκη, να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας.

Θα απουσιάσει ο αρχηγός της ομάδας Αλέξης Μιχαήλ καθώς τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές καθώς μετά τη λήξη του προηγούμενο ματς με την Καλλονή ανεγράφη στο φύλλο αγώνος από τον διαιτητή Καραντώνη ότι είχε επεισόδιο με τον Μανούσο της αντίπαλης ομάδας. Και επειδή είναι αρχηγός η ποινή θα διπλασιαστεί. Έτσι ο Μιχαήλ έμεινε στα Γιάννινα και θα απουσιάσει, τόσο από το σημερινό παιχνίδι με τον Πανιώνιο, όσο και από το ματς κυπέλλου με τον Αχαρναϊκό την Τρίτη στο Μενίδι. Τη θέση του στο κέντρο της άμυνας θα πάρει ένας εκ των Μπέριου ή Σκόνδρα. 

Αυτή είναι και η μοναδική απουσία του ΠΑΣ, αφού στην αποστολή είναι και ο Άντι Λίλα που επανήλθε στην ενεργό δράση μετά από τραυματισμό. Για το λόγο αυτό δεν είχε αγωνιστεί και στο ματς της περασμένης αγωνιστικής με την Καλλονή. Είναι άγνωστο αν ξεκινήσει με τη βασική ενδεκάδα. Αυτό θα κριθεί από την αξιολόγηση που θα κάνει ο Γιάννης Πετράκης. Χτες το πρωί ολοκληρώθηκε η προετοιμασία. 

Ο ΠΑΣ είναι στην Αθήνα με 20 παίκτες στην αποστολή, καθώς η ομάδα θα μείνει και για το ματς κυπέλλου της Τρίτης με τον Αχαρναϊκό. Μάλιστα το πρωί της Δευτέρας θα ταξιδέψουν αεροπορικώς για Αθήνα και οι δύο νεαροί ποδοσφαιριστές Κολιοφούκας, Μασούρας, καθώς στο κύπελλο πρέπει να είναι δηλωμένοι και δύο παίκτες κάτω των 20 ετών, όπως είναι οι εν λόγω ποδοσφαιριστές. Όσοι δεν αγωνιστούν σήμερα με Πανιώνιο θα αγωνιστούν την Τρίτη στο γήπεδο Αχαρνών. Επειδή είναι αποστολή για 2 παιχνίδια, ο Πετράκης συνέστησε στους παίκτες ότι το μυαλό τους πρέπει να είναι μόνο το σημερινό ματς με τον Πανιώνιο. Μετά τη λήξη αυτού του αγώνα μπορούν να σκέφτονται και για το κύπελλο, που είναι ένας θεσμός που ενδιαφέρει τον ΠΑΣ να έχει κάποια διάκριση.

Πιθανή ενδεκάδα

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, σε ένα σύστημα 4-4-2 ο ΠΑΣ θα ξεκινήσει τον σημερινό αγώνα με τερματοφύλακα τον Βελλίδη, δεξιό αμυντικό τον Καρανίκα, αριστερό τον Ναδάλες, στο κέντρο άμυνας τους Μπέριο, Τζημόπουλο, αμυντικά χαφ τους Κοζορώνη, Τσουκαλά, στην περιφέρεια από δεξιά τον Τσάβεζ, αριστερά τον Ακόστα και στην επίθεση τους Μανιά, Ίλιτς.  Στην αποστολή είναι και οι:  Στρούνα, Γαρουφαλιάς, Γιάκος, Περιστερίδης, Σκόνδρα, Λίλα, Φερφελής, Σαπαλίδης, Ηλιάδης.

 Διαιτητής ο Τζήλος

Τον σημερινό αγώνα θα διευθύνει ο Αθανάσιος Τζήλος από το σύνδεσμο Λάρισας. Βοηθοί του θα είναι οι Δημήτριος Γκάγκας (Λάρισας), Ανέστης Δουδούμης (Φθιώτιδας). Τέταρτος διαιτητής ο Ηλίας Σπάθας (Πειραιά) και παρατηρητής ο Γεώργιος Μητροφάνης (Αθηνών). Ο Τζήλος που φέτος μπήκε στους πίνακες της σούπερ λίγκα ήταν ρέφερι και στο ματς της πρεμιέρας Βέροια – ΠΑΣ 1-1.

Ο Μασούρας σκιαγραφεί τον ΠΑΣ

Χωρίς απουσίες θα παραταχτεί ο Πανιώνιος σήμερα κόντρα στον ΠΑΣ, αφού οι Μπακασέτας και Κόρμπος που συμπλήρωσαν 4 κίτρινες κάρτες, δηλώθηκαν να εκτίσουν την ποινή στα ματς με ΠΑΟΚ και Ατρόμητο αντίστοιχα. Μάλιστα ο μέσος Γιώργος Μασούρας για το σημερινό παιχνίδι τόνισε τα εξής: «Είναι δύσκολο παιχνίδι γιατί είναι στην έδρας μας και σίγουρα θα έχουμε μεγαλύτερη πίεση για το αποτέλεσμα. Πιστεύω πως αν είμαστε όπως πρέπει σοβαροί, τότε θα πάρουμε αυτό που θέλουμε. Ο ΠΑΣ παίζει κυρίως με αντεπιθέσεις, έχει καλούς και γρήγορους παίκτες. Έχει συνοχή ως ομάδα, γιατί είναι σχεδόν ίδια με πέρυσι».

Η προϊστορία στη Νέα Σμύρνη

Στα 22 παιχνίδια που έγιναν μέχρι τώρα στη Νέα Σμύρνη στις αναμετρήσεις Πανιώνιος – ΠΑΣ για τα πρωταθλήματα Α’ και Β’ Εθνικής, η προϊστορία καταγράφει 14 νίκες των γηπεδούχων, 6 ισοπαλίες και 2 νίκες του ΠΑΣ. Μάλιστα οι δύο νίκες του ΠΑΣ σημειώθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα στη σαιζόν 2012 -2013 με σκορ 1-0 (το γκολ ο Ίλιτς) και τη σαιζόν 2014-2015 με σκορ 1-0 (το γκολ ο Ακόστα). Η πρώτη επίσημη αναμέτρηση της ιστορίας έγινε τη σαιζόν 74-75 που ανέβηκε ο ΠΑΣ στην Α’ Εθνική. Στην 3η αγωνιστική (Κυριακή 20-10-1974) ο Πανιώνιος κέρδισε με σκορ 2-1. Στο 32’ ο Θωμάς Μαύρος έκανε το 1-0, στο 34’ με αυτογκόλ του Γκλασμάνη έγινε το 2-0. Ο ΠΑΣ μείωσε σε 2-1 στο 86’ με εκτέλεση πέναλτι του Κοντογιωργάκη.

Το πρόγραμμα των ομάδων νέων

-Για τη 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος νέων Κ-20 ο ΠΑΣ θα παίξει με τον Πανιώνιο στην Αθήνα. Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 13:00 το μεσημέρι στο ανοιχτό γήπεδο Γλυφάδας με διαιτητή τον Παναγιώτη Πανούτσο (Ανατολής Αττικής).


-Για το πρωτάθλημα νέων Κ-17 σήμερα Σάββατο στις 15:30 στο γήπεδο «Στάθης Τσανακτσής» της ΕΠΣΗΠ ο ΠΑΣ θα υποδεχτεί τον Πανθρακικό. Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο Δημήτριος Μπόσιας (Ηπείρου).



-Για το πρωτάθλημα νέων Κ-15 σήμερα Σάββατο στις 13:15 στο γήπεδο «Στάθης Τσανακτσής» της ΕΠΣΗΠ ο ΠΑΣ θα υποδεχτεί τον Πανθρακικό. Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο Κοσμάς Γιώτης (Ηπείρου).


ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο 28 Νοεμβρίου
15:00 Ατρόμητος – Πανθρακικός NOVA3
17:15 Πανιώνιος – ΠΑΣ Γιάννινα NOVA1
19:30 Ηρακλής – Παναθηναϊκός NOVA2
Κυριακή 29 Νοεμβρίου
15:00 ΑΕΚ – Παναιτωλικός NOVA2
17:15 Λεβαδειακός – Ξάνθη NOVA2
17:15 Πλατανιάς – Βέροια NOVA4
19:30 Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης NOVA1
Δευτέρα 30 Νοεμβρίου
19:30 Καλλονή - ΠΑΟΚ NOVA1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 11 αγωνιστικές)
Ολυμπιακός* 30

Παναθηναϊκός* 22
Αστέρας Τρίπολης 21
ΑΕΚ 20
Πανιώνιος 19

ΠΑΟΚ 16
Ξάνθη 15
ΠΑΣ Γιάννινα 14

Πλατανιάς 14
Λεβαδειακός 12
Βέροια 12
Παναιτωλικός 12
Ηρακλής 10
Ατρόμητος 9

Καλλονή 7
Πανθρακικός 4