Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Σημαντική νίκη 2-1 του ΠΑΣ επί της Καλλονής

Ο Μιχάλης Μανιάς σημείωσε τα δύο γκολ του ΠΑΣ στο ματς με την Καλλονή


Έστω και με άγχος, ο ΠΑΣ πέτυχε πολύτιμη νίκη επί της Καλλονής με σκορ 2-1, παίρνοντας βαθιά βαθμολογική ανάσα. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο καθώς ο ΠΑΣ εκτός από τα δύο γκολ του Μανιά, είχε δοκάρι με τον Ακόστα και ορισμένες καλές ευκαιρίες για γκολ.
Από την άλλη πλευρά η Καλλονή μπορεί, μπορεί να είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας και μεγαλύτερη κατοχή αυτής σε σχέση με τον ΠΑΣ, αλλά δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Βελλίδη. Και το γκολ που σημείωσε, όπου ισοφάρισε προσωρινά, ήταν από μακρινό σουτ του Μπαργκάν. Γενικά έγινε ένα μέτριο παιχνίδι με ορισμένα καλά διαστήματα. Ο ΠΑΣ χωρίς να φτάσει σε υψηλά επίπεδα απόδοσης, κέρδισε με 2-1 και αυτό έχει σημασία. Μάλιστα είναι η πρώτη νίκη που πέτυχε επί της Καλλονής, καθώς στα προηγούμενα 4 παιχνίδια η Καλλονή είχε 3 νίκες, ενώ ένα ματς έληξε ισόπαλο. Με τη νίκη αυτή ο "Άγιαξ" επέστρεψε πάλι στις επιτυχίες και με ανεβασμένο το ηθικό θα πάει για θετικό αποτέλεσμα στο επόμενο ματς με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Κορυφαίος από τον ΠΑΣ ο Μιχάλης Μανιάς που σημείωσε τα δύο γκολ και δικαίως ανακηρύχτηκε MVP. Ήταν ένα δυνατό ματς, με νεύρα και πολλές κίτρινες κάρτες. Επίσης στο 83' αποβλήθηκε ο Ούκα των φιλοξενουμένων με 2η κίτρινη κάρτα. 

ΤΑ ΓΚΟΛ
7’: Το 1-0 για τον ΠΑΣ με καλό πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή του Μανιά. Ο επιθετικός του ΠΑΣ δέχτηκε τη μπάλα από τον Ναδάλες αφού βρήκε το σώμα παίκτη της Καλλονής και με ψύχραιμο πλασέ στην αριστερή γωνία πέτυχε το γκολ.
64’: Η ισοφάρισε 1-1 για την Καλλονή με μακρινό σουτ του Μπαργκάν στη δεξιά γωνία του Βελλίδη που αιφνιδιάστηκε.
79’: Το 2-1 για τον ΠΑΣ. Ο Ναδάλες έκανε τη σέντρα, ο Τσάβεζ κάνει την κεφαλιά, αποκρούει ο Χογκ και στην επιστροφή ο Μανιάς με κοντινό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ
55’: Σε σέντρα του Ναδάλες από αριστερά ο Ακόστα έπιασε την κεφαλιά που βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι της Καλλονής.

Η ΑΠΟΒΟΛΗ
83’: Αποβάλλεται με 2η κίτρινη κάρτα ο Ούκα της Καλλονής.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ
2’: Ο Γεωργίου σημειώνει γκολ για την Καλλονή που ακυρώνεται ως οφσάϊντ με υπόδειξη του επόπτη, κάτι που προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες από τους παίκτες της Καλλονής.
11’: Σε μπαλιά του Ίλιτς ο Μανιάς έκανε απευθείας το σουτ άουτ.
13’: Κίτρινη κάρτα στον Κεϊτά για σκληρό παιχνίδι.
15’: Γέμισμα από δεξιά του Ίλιτς, κάνει το σουτ από κοντά ο Τσάβεζ, αποκρούει εξ’ επαφής ο Χογκ νέο σουτ από τον Τζημόπουλο αριστερά έφυγε πάνω από τα δοκάρια.
20’: Παρά λίγο αυτογκόλ για την Καλλονή όταν σε γέμισμα του Βελλίδη, ο Αναστασιάδης γύρισε με το κεφάλι τη μπάλα πίσω στον Χογκ, ο οποίος είχε βγει και με υπερπροσπάθεια κατάφερε λίγο πριν περάσει τη γραμμή να τη βγάλει σε κόρνερ.
26’: Κίτρινη κάρτα στον Μπαργκάν για σκληρό μαρκάρισμα.
29’: Κίτρινη κάρτα στο Ναδάλες.
40’: Κίτρινη κάρτα στον αρχηγό του ΠΑΣ Μιχαήλ.
55’: Κίτρινη κάρτα στον Τζημόπουλο του ΠΑΣ.
57’: Κίτρινη κάρτα στον Ούκα.
71’: Σε μπαλιά του Μανιά ο Ίλιτς έκανε ψηλοκρεμαστό σουτ, που έφυγε πάνω από τα δοκάρια.
74’: Γκολ για τον ΠΑΣ με τον Ίλιτς που ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Είχε προηγηθεί σουτ του Μανιά και προσωρινή απόκρουση του Χογκ για να πάει η μπάλα στον Ίλιτς που ήταν σε θέση οφσάϊντ.
80’: Κίτρινη κάρτα σε Μανούσο και Καρανίκα για αψιμαχία μεταξύ τους.
93’: Καλό μακρινό σουτ του Ακόστα πάνω από τα δοκάρια.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Διαιτητής του αγώνα ο Καραντώνης (Ημαθίας) με βοηθούς τους Σταθόπουλο (Ηλείας), Πυλαρινό (Ζακύνθου).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ: Βελλίδης, Μιχαήλ, Μανιάς (82’ Γιάκος), Κοζορώνης (75’ Γαρουφαλιάς), Ακόστα, Τσουκαλάς, Ιλιτς, Τζημόπουλος, Ναδάλες, Τσάβεζ (90’ Ηλιάδης), Καρανίκας.


ΚΑΛΛΟΝΗ: Χογκ, Σπυρόπουλος (69’ Αντέτζο), Ούκα, Αναστασιάδης, Κρολ (60’ Γιορέντε), Καλτσάς, Κεϊτά, Σάμπα (78’ Κλαντρούμπσκι), Γεωργίου, Μπαργκάν, Μανούσος.