Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Το άγχος είναι στον Παναθηναϊκό και όχι στον ΠΑΣ!

Στιγμιότυπο από την περσινή αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ στη Λεωφόρο

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Την προσοχή στραμμένη στη Λεωφόρο για το ματς της Δευτέρας με τον Παναθηναϊκό έχουν όλοι στον ΠΑΣ Γιάννινα, με την πίστη και την ελπίδα ότι με καλή εμφάνιση θα μπορέσουν να πάρουν θετικό αποτέλεσμα. Όπως και το 2012 που πήραν ισοπαλία 1-1, πετυχαίνοντας και ένα καταπληκτικό γκολ με τον Ντε Βινσέντι που έφερε στα ίσα το σκορ, καθώς οι πράσινοι είχαν προηγηθεί με τον Βελάσκες.
Βέβαια άλλα δεδομένα υπήρχαν τότε, άλλα σήμερα, αλλά ο νόμος της μπάλας, ότι σε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι μπορούν να έρθουν όλα τα σημεία, παραμένει ο ίδιος.

Όπως σχολιάζουν οι κυανόλευκοι, ναι μεν ο Παναθηναϊκός ως γηπεδούχος έχει το προβάδισμα και είναι το φαβορί, αλλά και ο ΠΑΣ Γιάννινα αν βρεθεί σε καλή μέρα είναι μια ομάδα που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα και τις προβλέψεις. Ο «Άγιαξ» θα πάει στη Λεωφόρο αποφασισμένος να παλέψει με αξιώσεις, με σεβασμό μεν απέναντι στον Παναθηναϊκό αλλά χωρίς κανένα φόβο και προπαντός χωρίς άγχος. Αν πάρει κάτι το απόγευμα της Δευτέρας στην Αθήνα, θα είναι σημαντικό, από βαθμολογικής και ψυχολογικής πλευράς. Αν πάλι δεν πάρει τίποτα, δεν θα έρθει η συντέλεια του κόσμου, ούτε απ’ αυτό το παιχνίδι θα κριθεί φέτος η τύχη του ΠΑΣ. Συνεπώς οι Γιαννιώτες θα παίξουν ελεύθερα και χωρίς άγχος για ότι καλύτερο μπορέσουν να πάρουν μέσα στη Λεωφόρο, σ’ αυτή τη δύσκολη αναμέτρηση που έχουν μπροστά τους. 

Τις τελευταίες μέρες ο Γιάννης Πετράκης και οι παίκτες δουλεύουν με εντατικούς ρυθμούς και πάνω στα τεχνικά δεδομένα αυτού του αγώνα. Ο Κρητικός τεχνικός τους ανέλυσε επακριβώς πως παίζει ο Παναθηναϊκός, για να έχουν οι ποδοσφαιριστές μια εικόνα από τον αντίπαλό τους και πάνω σ’ αυτό προσπαθεί να χτίσει την δική του τακτική, για να βάλει σύνθετα και δύσκολα προβλήματα στους γηπεδούχους. Είναι λογικό ο ΠΑΣ να παίξει με ένα αμυντικογενές σχήμα και να χτυπήσει όταν βρει πρόσφορο έδαφος με αντεπιθέσεις. 

Χτες επέστρεψαν και οι διεθνής Στρούνα και Λίλα. Ο πρώτος έκανε προπόνηση αλλά συντηρητικά από ένα σημείο και μετά λόγω της καταπόνησης από τα ταξίδια και τα δύο παιχνίδια που αγωνίστηκε με την Εθνική Σλοβενίας και η οποία θα διεκδικήσει την πρόκριση στο EURO 2016 μέσω των μπαράζ. Ο δεύτερος (Λίλα) επέστρεψε τραυματίας από το ματς με την Σερβία και έκανε στο γυμναστήριο αλλά και στο στίβο του ΠΕΑΚΙ πρόγραμμα αποθεραπείας. Όπως εκτιμήθηκε χτες από το ιατρικό τημ, ο Αλβανός διεθνής μέσος δεν θα παίξει με τον Παναθηναϊκό, αλλά με μια φυσιολογική εξέλιξη της κατάστασης θα είναι έτοιμος και στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας για το επόμενο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης στα Γιάννινα. Πλην Λίλα όλοι οι υπόλοιποι παίκτες είναι ετοιμοπόλεμοι και έτοιμοι για τη μάχη της Λεωφόρου. 

Και σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρωινή προπόνηση, όπως το ίδιο θα γίνει Σάββατο και Κυριακή. Η αναχώρηση για Αθήνα θα γίνει αεροπορικώς το απόγευμα της Κυριακής με επιστροφή με το ίδιο μέσο το πρωί της Τρίτης.

Επιδότηση ΠΑΣ από ΟΥΕΦΑ λόγω Λίλα

Επιβεβαιώθηκε πλήρως το δημοσίευμα του «Η.Α» που στις 7 Οκτωβρίου αποκάλυψε ότι ο ΠΑΣ θα λάβει ένα χρηματικό ποσό από την ΟΥΕΦΑ αν αγωνιστούν στο EURO 2016 οι Λίλα και Στρούνα. Αυτές τις μέρες υπάρχει στον Αθηναϊκό Τύπο σειρά δημοσιευμάτων για το θέμα αυτό, καθώς ενδιαφέρει και άλλες ομάδες που έχουν παίκτες σε εθνικής που εξασφάλισαν την πρόκριση. Όπως αναφέρεται το ακριβές ποσό θα ανακοινωθεί το 2016 όταν ξεκινήσει η διοργάνωση, σαν «αποζημίωση» της ΟΥΕΦΑ στις ομάδες γιατί απασχολεί παίκτες τους. Το 2012 η ημερήσια αποζημίωση για κάθε παίκτη προς τις ομάδες τους ήταν 7500 ευρώ την ημέρα και υπολογιζόταν ο χρόνος που η κάθε ομάδα συμμετείχε στους αγώνες, μέχρι να αποκλειστεί, συν οι μέρες που οι ομάδες έφτασαν για προετοιμασία στη χώρα των αγώνων.  Η Αλβανία του Λίλα εξασφάλισε την πρόκριση. Μένει η Σλοβενία του Στρούνα να δούμε τι θα κάνει στους αγώνες μπαράζ.

Σπάει το σερί του Μπεργκ


Η αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι η πρώτη αναμέτρηση που χάνει ο Μάρκους Μπεργκ τη φετινή σεζόν με τον Παναθηναϊκό. Ο Σουηδός στράικερ είχε αγωνιστεί και στα δέκα προηγούμενα επίσημα ματς του Παναθηναϊκού (σ.σ. τέσσερα στην Ευρώπη και έξι στη Super League), έχοντας παίξει μάλιστα στα εννιά ως βασικός. Το συγκεκριμένο σερί, όμως, θα σταματήσει τη Δευτέρα λόγω του τραυματισμού που αποκόμισε με την Εθνική Σουηδίας