Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Ο σεβασμός στον ΠΑΟ δεν σημαίνει και ηττοπάθεια

Ο ΠΑΣ Γιάννινα σέβεται τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν τον φοβάται. Πάει στη Λεωφόρο για θετικό αποτέλεσμα

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Με μια προπόνηση που θα γίνει σήμερα και αύριο θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον αγώνα της Δευτέρας με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Η αναμέτρηση με τους πράσινους θα ξεκινήσει στις 17:15 και θα μεταδοθεί απευθείας από το συνδρομητικό κανάλι novasports 2. Εκτός από τον  Άντι Λίλα που είναι τραυματίας όλοι οι υπόλοιποι παίκτες είναι στη διάθεση του Γιάννη Πετράκη. 


Σήμερα αν δεν βρέξει και είναι καλό το γήπεδο στο ΠΕΑΚΙ θα γίνει η τακτική του αγώνα και θα δοκιμαστούν κάποια σχήματα που σκέπτεται να χρησιμοποιήσει ο Κρητικός τεχνικός μεθαύριο στη Λεωφόρο. Σχήματα κατά κανόνα αμυντικογενή, καθώς ο «Άγιαξ» θα προσπαθήσει να πάρει θετικό αποτέλεσμα που θα είναι πολύτιμο αλλά να σπάσει και μια δυσμενή παράδοση καθώς σε 20 παιχνίδια από το 1974 μέχρι τώρα οι πράσινοι έχουν 17 νίκες, 1 νίκη ο ΠΑΣ και 2 ματς έληξαν ισόπαλα. 

Στον ΠΑΣ βλέπουν με σοβαρότητα το παιχνίδι αυτό, έχοντας επίγνωση και της δύσκολης αποστολής μέσα στη Λεωφόρο, απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Ανεξάρτητα αν δεν παίξει ο Μάρκους Μπεργκ ή αν υπάρχουν κάποια προβλήματα στο πράσινο στρατόπεδο σχετικά με τους τραυματισμούς, στον ΠΑΣ ξέρουν ότι θα περάσουν δύσκολο απόγευμα και για να έχουν τύχη διεκδικώντας θετικό αποτέλεσμα, θα πρέπει να παίξουν με αποφασιστικότητα, καθαρό μυαλό και να μη κάνουν εύκολα λάθη, συν η ευχή να έχουν και λίγη τύχη με το μέρος τους. 

Αυτά ως προς το ένα σκέλος. Ως προς το άλλο, η εκτίμηση και ο σεβασμός στον αντίπαλο, δεν σημαίνει και κλίμα ηττοπάθειας. Κάθε άλλο μάλιστα. Οι κυανόλευκοι των Ιωαννίνων πιστεύουν ότι έχουν όλες τις προϋποθέσεις με το μέρος τους, να χτυπήσουν τον Παναθηναϊκό και μέσα στο σπίτι του. Αρκεί να έχουν όλα τα στοιχεία που αναφέραμε πριν, δηλαδή σοβαρότητα και αποφασιστικότητα στο παιχνίδι. Και οι δηλώσεις που έγιναν αυτή την εβδομάδα από παίκτες του ΠΑΣ, σ’ αυτό το πλάνο κινήθηκαν. Ότι το ματς είναι δύσκολο αλλά είναι εφικτό γι’ αυτούς ένα θετικό αποτέλεσμα.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Πιθανόν ο ΠΑΣ στο ματς με τον Παναθηναϊκό τη Δευτέρα στη Λεωφόρο, να ξεκινήσει σε μια διάταξη 4-4-2 με τερματοφύλακα τον Βελλίδη, δεξιό αμυντικό τον Στρούνα, αριστερό το Ναδάλες, στο κέντρο της άμυνας τους Μπέριο, Μιχαήλ, στη μεσαία γραμμή Τζημόπουλο, Τσουκαλά, Τσάβεζ, Ακόστα και στην επίθεση Ίλιτς και Μανιά. Αν ξεκινήσει με 4-5-1 τότε ένας εκ των Ίλιτς, Μανιά θα μείνει στον πάγκο και θα προστεθεί στο κέντρο ο Κοζορώνης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο διαιτητής Μάριος Λαμπρόπουλος του συνδέσμου Ηλείας ορίστηκε να διευθύνει τον αγώνα Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα που θα γίνει τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου και ώρα 17:15 στη Λεωφόρο. Βοηθοί του θα είναι οι Χρήστος Μαγιάννης (Άρτας), Χρυσούλα Κουρομπίλια (Δυτικής Αττικής). Τέταρτος διαιτητής ο Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) και παρατηρητής ο Δημήτριος Τσορτανίδης (Αχαίας). Ο Λαμπρόπουλος πέρσι είχε διευθύνει τον αγώνα Ξάνθη – ΠΑΣ 2-2.

ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΤΟΣ Ο ΜΠΕΡΓΚ

Στη χτεσινή προπόνηση του Παναθηναϊκού ο Μπεργκ δεν ένιωσε ενοχλήσεις αλλά δεν είναι έτοιμος για το ματς με τον ΠΑΣ και θα μείνει εκτός αποστολής. Κι’ αυτό γιατί ακολουθεί στη συνέχεια το εκτός έδρας ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, εκεί όπου ο Μπεργκ θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος της ομάδας. 

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΝΕΩΝ


Για το πρωτάθλημα Κ-20 αύριο Κυριακή στις 11 το πρωί στο γήπεδο Κορωπίου ο ΠΑΣ θα παίξει με τον Παναθηναϊκό με στόχο ένα καλό αποτέλεσμα.
-Για το πρωτάθλημα νέων Κ-17 και Κ-15 οι ομάδες του ΠΑΣ έχει ρεπό.


ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Σάββατο 17 Οκτωβρίου
16:00 Πλατανιάς – Πανθρακικός NS1
18:15 Πανιώνιος – Καλλονή NS3
20:30 Ολυμπιακός – ΑΕΚ NS1
Κυριακή 18 Οκτωβρίου
16:00 Βέροια – Ατρόμητος NS2
18:15 Αστέρας Τρίπολης – Ξάνθη NS2
18:15 Λεβαδειακός – Παναιτωλικός NS4
20:30 Ηρακλής – ΠΑΟΚ NS1
Δευτέρα 19 Οκτωβρίου
17:15 Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα NS2


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 6 αγωνιστικές)
Ολυμπιακός 18
Παναθηναϊκός 15
ΑΕΚ 13
Πανιώνιος 10
ΠΑΟΚ 10
Λεβαδειακός 9
ΠΑΣ Γιάννινα 8
Βέροια 8
Αστέρας Τρίπολης 8
Παναιτωλικός 7
Ξάνθη 6
Ηρακλής 6
Ατρόμητος 6
Καλλονή 5
Πανθρακικός 2
Πλατανιάς 2