Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Πως βλέπουν στον ΠΑΣ το ματς με τον Παναθηναϊκό


Εντατικά ετοιμάζονται στον ΠΑΣ για το ματς με τον Παναθηναϊκό που θα γίνει τη Δευτέρα στην Αθήνα

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Με μια προπόνηση που έγινε χτες το πρωί ξεκίνησε η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον αγώνα της Δευτέρας με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Εκεί όπου ο «Άγιαξ της Ηπείρου» σε σύνολο 20 αγώνων έχει κερδίσει μόνο μια φορά τους πράσινους για το πρωτάθλημα Α’ Εθνικής (3-2 το 1978), πήρε δύο ισοπαλίες (2-2 το 1982 και 1-1 το 2012) και έχασε 17 φορές.
Αυτός ως μια εικόνα για το τι έγινε στο παρελθόν. Την οποία βέβαια γνωρίζουν στο κυανόλευκο στρατόπεδο, αλλά όπως σχολιάζουν και οι φίλαθλοι στο διαδίκτυο, η προϊστορία έχει καθαρά ιστορικό χαρακτήρα και δεν παίζει κανένα ρόλο στις εξελίξεις του παρόντος και του μέλλοντος.

Και επιπλέον πολλές φορές έχουν «σπάσει» και έχουν ανατραπεί. Στον ΠΑΣ από χτες που επέστρεψαν πάλι στο γήπεδο μετά το ρεπό της Κυριακής, το μόνο που κοιτάζουν είναι να διορθώσουν ότι λάθη έκαναν στα τελευταία παιχνίδια, να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο τα δυνατά σημεία τους για να πάνε καλύτερα στη συνέχεια. Και ασφαλώς στο μυαλό τους να έχουν μόνο το ματς με τον Παναθηναϊκό που είναι δύσκολο, αλλά στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Ειδικά για τον ΠΑΣ των τελευταίων ετών που έφερε καλά αποτελέσματα και έκανε καλές εμφανίσεις σε δύσκολα παιχνίδια και σε δύσκολες έδρες. 

Χαμηλά το κεφάλι, αυτοσυγκέντρωση και πολύ δουλειά ζήτησε από τους παίκτες του χτες και ο Γιάννης Πετράκης, αφού όπως γράψαμε και άλλες φορές, πάντα συνηθίζει να κάνει διάλογο με τους παίκτες μετά ή πριν από προπονήσεις. Γιατί τον ενδιαφέρει πολύ και η γνώμη των παικτών. Οι οποίοι στις μεταξύ τους συζητήσεις παραδέχονται ότι έγιναν λάθη τόσο στο ματς με τον Ολυμπιακό που έληξε με 5-1 υπέρ των ερυθρόλευκων, όσο και σ’ αυτό με τον Ηρακλή στους «Ζωσιμάδες» που έληξε 2-2 και θεωρούν ότι το έχασαν τζάμπα και μέσα από τα χέρια τους, αφού και τις δύο φορές προηγήθηκαν στο σκορ. Και οι παίκτες συμφωνούν ότι θα πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να γίνουν περισσότερο αποτελεσματικοί ανεβάζοντας την απόδοσή τους.

Χτες ήταν λίγο βαρύς ο αγωνιστικός χώρος στο ΠΕΑΚΙ λόγω των δυνατών βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο στα Γιάννινα, αλλά παρόλα αυτά βγήκε κανονικά η προπόνηση, χωρίς να χρειαστεί να πάνε σε γήπεδο με πλαστικό τάπητα. Όσο για το πρόγραμμα είχε αερόβιες ασκήσεις και ασκήσεις τακτικής με τη μπάλα. Χτες προπονήθηκε και ο Νόε Ακόστα που δεν ήταν παρόν στην προπόνηση του Σαββάτου.

Σήμερα αναμένεται να ενσωματωθεί με την ομάδα και να αρχίσει πάλι προπονήσεις ο Μάρκος Βελλίδης, καθώς ολοκληρώθηκαν οι υποχρεώσεις της εθνικής ομάδας. Στα Γιάννινα θα είναι από αύριο ο Άντι Λίλα που είναι μεν τραυματίας και δεν υπολογίζεται από το ματς με τον Παναθηναϊκό αλλά θα τον δουν και οι γιατροί της ομάδας, παρακολουθώντας από κοντά το πρόγραμμα αποκατάστασης.


Ο Λίλα θα έχει την ευκαιρία να παίξει το ερχόμενο καλοκαίρι στα γήπεδα της Γαλλίας, καθώς η εθνική Αλβανίας με τη νίκη 3-0 μέσα στην Αρμενία εξασφάλισε τη συμμετοχή στο EURO 2016. Και ο ΠΑΣ στον οποίο ανήκει θα εισπράξει ένα μικρό χρηματικό ποσό από την ΟΥΕΦΑ. Αύριο θα είναι και ο Στρούνα στα Γιάννινα, επιστρέφοντας από το Σαν Μαρίνο που ήταν χτες βράδυ με την εθνική Σλοβενίας. Για το ματς με τον Παναθηναϊκό ο Γιάννης Πετράκης, πλην του Λίλα, έχει όλους τους υπόλοιπους παίκτες στη διάθεσή του.