Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Το βίντεο δείχνει πέναλτι στον Τσάβεζ και οφσάϊντ το 2ο γκολ του Γιάννου

Η φάση του πέναλτι από το βίντεο της NOVA όπου φαίνεται καθαρά πως ο Ιγκλέσιας με τα δύο πόδια του ανέτρεψε τον Τσάβεζ και τον σήκωσε στον αέρα


Στις αποψινές Κυριακάτικες αθλητικές εκπομπές φάνηκαν κάποιες καίριες φάσεις που αδικήθηκε κατάφωρα ο ΠΑΣ από το ν διαιτητή Στυλιαρά. Φάσεις που δια γυμνού οφθαλμού στο γήπεδο δεν φαινόταν καθαρά, αλλά από την ανάλυση των βίντεο και τα ριπλέι που είδαμε στις αθλητικές εκπομπές της ΕΡΤ, του ΣΚΑΙ και της NOVA φαίνονται κάποια σοβαρά λάθη του Στυλιαρά και του επόπτη Διπλάρη.


Πρώτο κραυγαλέο λάθος  καθώς το δεύτερο γκολ του Αστέρα σημειώθηκε από καθαρή θέση οφσάϊντ του Γιάννου. Τη φάση την έδειξαν αναλυτικά η ΕΡΤ και ο ΣΚΑΙ από την πλάγια κάμερα και φαίνεται καθαρά, όταν έκανε τη σέντρα ο Λανθαρότε, ο Γιάννου που δέχτηκε τη μπάλα και έβαλε το γκολ ήταν σε θέση οφσάϊντ έστω και οριακά. Η μπάλα δεν βρήκε το πόδι ή το σώμα κανενός αμυντικού του ΠΑΣ (από τον Στρούνα πέρασε κάτω από τα πόδια). Καθαρή περίπτωση οφσάϊντ που σημείωσε και ο Βαρούχας στο ΣΚΑΙ. Ο Διπλάρης επίσης ανέκοψε και μια άλλη φάση του Μανιά που ήταν μόνος του, όταν η μπάλα βρήκε το σώμα του Σανκαρέ και πήγε στο Μανιά που  ναι μεν ήταν σε θέση οφσάϊντ αλλά η μπάλα πριν πάει σ’ αυτόν βρήκε το στήθος του Σανκαρέ.

Άλλο λάθος εξίσου σημαντικό που στο 14’ και ενώ το σκορ ήταν 1-0 υπέρ του ΠΑΣ δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στη  ανατροπή του Τσάβεζ από τον Ιγκλέσιας. Δια γυμνού οφθαλμού δεν φάνηκε καθαρά η φάση στο γήπεδο από τις εξέδρες, αλλά στο βίντεο φαίνεται καθαρά ότι ο παίκτης του Αστέρα με τα δύο πόδια του ανέτρεψε τον Τσάβεζ και τον σήκωσε στον αέρα. Όταν παίχτηκε η φάση στην ΕΡΤ και ο καλεσμένος Νίκος Καρούλιας αυθόρμητα είπε ότι ήταν πέναλτι. Ο Βαρούχας στον ΣΚΑΙ είπε ότι δεν είναι πέναλτι γιατί βρήκε μπάλα.

Επίσης ο εν λόγω τηλεκριτικός είπε ότι ο Στρούνα έπρεπε να αποβληθεί με 2η κίτρινη κάρτα γιατί διαμαρτυρήθηκε στη φάση που δόθηκε πέναλτι όταν ανέτρεψε τον  Μπερτόλιο. Για το πέναλτι στον Τσάβεζ ο Βαρούχας λέει αυτά, αλλά δική μας εκτίμηση και πολλών άλλων είναι ότι ήταν πέναλτι. Δεν σημαίνει ότι ο Βαρούχας είναι η φωνή της αλήθειας και ότι πει αυτός ισχύει. Έχουμε δει άπειρες περιπτώσεις που άσπρο λέει ο ένας τηλεκριτικός και μαύρο ο άλλος. Και ο κόσμος έχει μάτια και βλέπει. Ο καθένας μπορεί να δει το βίντεο και να βγάλει τα συμπεράσματά του. 


Μετά απ’ όλα αυτά, η διαιτησία του Στυλιαρά ήταν κάκιστη και έχει κάθε δίκαιο ο ΠΑΣ να φωνάξει και να διαμαρτυρηθεί γιατί είναι αλλοίωση αποτελέσματος έτσι όπως μπήκε το 2ο γκολ από θέση οφσάϊντ, όπως παρατήρησε και ο Παναγιώτης Βαρούχας στην εκπομπή του ΣΚΑΙ επιρρίπτοντας ευθύνες στον επόπτη Δίπλαρη, που του ξέφυγαν πολλές φάσεις.

Δείτε και το βίντεο από τη NOVA (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)