Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Αργυρό και χάλκινο μετάλλιο οι Γιαννιώτες σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα

Οι αθλητές Μπαντής, Τιμαγένης, η πρωταθλήτρια Λεκατσά και ο προπονητής τους Γιώργος Παπαδιώτης σε μια αναμνηστική φωτογραφία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα


Με ένα Αργυρό και ένα χάλκινο επέστρεψαν από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα οι αθλητές του Α.Σ.Πρωτέα Ιωαννίνων . Στην πόλη Plovdiv της Βουλγαρίας πραγματοποιήθηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα TAE KWON-DO ITF Ανδρών-Γυναικών για το 2015 . Από της 25–30 Αυγούστου 87 χώρες με πάνω από 900 αθλητές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για μία διάκριση .
Η Εθνική μας ομάδα κατέκτησε συνολικά 5 Αργυρά και 8 Χάλκινα μετάλλια κάνοντας μια από τις καλύτερες εμφανίσεις των τελευταίων ετών κατακτώντας 13 μετάλλια σε σύνολο 21 αθλητών και αθλητριών. Ανάμεσα στους αθλητές της Εθνικής μας Ομάδας και τρείς Πρωταθλητές του γιαννιώτικου Αθλητικού Συλλόγου ‘ ΠΡΩΤΕΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ’ . Λεκατσά Μαρία , Μπαντής Αχιλλέας , Τιμαγένης Δημήτριος .

 Η δύο φορές Χρυσή Παγκόσμια Πρωταθλήτρια (2012-2013) και Πρωταθλήτρια Ευρώπης ( 2013-2015) Λεκατσά Μαρία για τρίτο συνεχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα βρέθηκε στον τελικό της κατηγορίας της και αυτή την φορά κατέκτησε τη δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο . Κερδίζοντας με την σείρα τις αθλήτριες από Εσθονία , Ουαλία , Β.Κορέα και Αγγλία βρέθηκε στον τελικό της κατηγορίας με την αθλήτρια της Ρωσίας . Σε έναν τελικό περισσότερο τακτικής και με πολύ λίγες στιγμές έντασης , οδηγήθηκε στην παράταση και στα τελευταία δευτερόλεπτα , από έναν ανύπαρκτο πόντο , χάθηκε το χρυσό μετάλλιο . Ακόμη ένα Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε στα ομαδικά .

Ο Μπαντής Αχιλλέας κατάφερε να περάσει στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και μετά συνάντησε τον Β.Κορεάτη ( δύο φορές πρωταθλητή κόσμου ) , όπου και ηττήθηκε . Παρά το νεαρό της ηλικίας του και την απειρία του από μεγάλες διοργανώσεις , ο Γιαννιώτης Πρωταθλητής έκανε φοβερή εμφάνιση και ούτε στιγμή δε δίστασε από το όνομα του αντιπάλου του , κερδίζοντας το χειροκρότημα των συναθλητών του . Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς του αθλητή , το Γυμναστήριο MAX FIT και τους κυρίους Σίλλη και Ζαφείρη και το Ξενοδοχείο OLYMPIC και τον κ. Σιούτη , χωρίς αυτούς η συμμετοχή του αθλητή θα ήταν αδύνατη. Ο Τιμαγένης Δημήτριος με πολλά μετάλλια σε πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα στάθηκε άτυχος καθώς έμεινε από νωρίς εκτός αγώνων χάνοντας από τον Β.Κορεάτη αντίπαλό του στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος .

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής κ. Παπαδιώτης Γεώργιος και προπονητής του Γιαννιώτικου Συλλόγου Α.Σ.ΠΡΩΤΕΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ( Λαμπριδη : 4 Τηλ: 6945262661 ) μας δήλωσε : Ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι μια μεγάλη γιορτή για όλους τους Αθλητές και ταυτόχρονα μια μεγάλη πρόκληση για έντονο συναγωνισμό . Όλα τα παιδιά της Εθνικής μας ομάδας , για μια ολόκληρη εβδομάδα έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για μία διάκριση . Πήραμε πολλά μετάλλια και οι πολλές εμπειρίες . Κανένας αθλητής δεν είναι ο ίδιος μετά από τη συμμετοχή του σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση . Οι Γιαννιώτες Πρωταθλητές είχαν πολύ κακή κλήρωση . Καταφέραμε για ακόμη μια φορά να είμαστε στα μετάλλια με τη Μαρία . Η προπόνηση και η προετοιμασία με την εθνική ήταν ιδανική για τους αθλητές μας και δε θα κρύψω ότι υπολόγιζα ακόμη δύο μετάλλια από τους αθλητές του Πρωτέα Ιωαννίνων . Δεν μας βοήθησε η κλήρωση , αλλά σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα . 

Οι Γιαννιώτες αθλητές αποδείξανε ότι είναι ικανοί και άριστα προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν τα πάντα . Ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά της Εθνικής μας Ομάδας για την πολύ καλή εμφάνιση και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Γιαννιώτες αθλητές που τα έδωσαν όλα σε αυτό το Πρωτάθλημα . Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πρόεδρο κ. Βαλασιάδη και σε όλο το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας ( Α.Ο.Τ.Ε. ) καθώς και στους αρχηγούς ομάδας και αποστολής που κάνανε τα πάντα για να μπορέσουμε οι προπονητές να κάνουμε άνετα και απερίσπαστα τη δουλεία μας . Ένα μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ και στο συνάδελφο Ομοσπονδιακό προπονητή κ. Λεούση Νικόλαο με τον οποίο η άψογη συνεργασία μας οδήγησε σε αυτή την πολύ καλή απόδοση της Ομάδας .