Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Στο Μέτσοβο δεξιώθηκαν την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού


Οι παίκτες της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού απολαμβάνουν το Μετσοβίτικο κοντοσούβλι και άλλες λιχουδιές. Στο βάθος ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Δήμαρχος Κώστας Τζαφέας


Στο Μέτσοβο κάνει εδώ και μέρες προετοιμασία η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού υπό την επίβλεψη του Γιάννη Σφαιρόπουλου.
Οι προπονήσεις γίνονται στο σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο της περιοχής ενώ δίπλα είναι και το γήπεδο ποδοσφαίρου που όταν το χρειάζεται η ομάδα για τρέξιμο είναι στην διάθεσή της.

Δήμαρχος και Περιφερειάρχης κρατούν τις φανέλες του Ολυμπιακού που τους δώρισε η ερυθρόλευκη αποστολή


Χτες βράδυ στο Μέτσοβο ο Δήμαρχος Κώστας Τζαφέας και ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης δεξιώθηκαν την ομάδα του Ολυμπιακού σε ταβέρνα της περιοχής. Παράλληλα έγινε και ανταλλαγή δώρων.

Ο Ολυμπιακός θα παραμείνει για λίγες ακόμα μέρες στο Μέτσοβο. Οι περισσότερες προπονήσεις είναι κλειστές. Αλλά όταν επιτρέπεται πολλά νέα παιδιά, αγόρια και κορίτσια από το Μέτσοβο πηγαίνουν στο κλειστό γυμναστήριο όπου φωτογραφίζονται με τους παίκτες και παίρνουν αυτόγραφα. Σε μια ανοιχτή συγκέντρωση παραβρέθηκε και η ομάδα μπάσκετ του ΠΑΣ Γιάννινα, βγάζοντας και αναμνηστική φωτογραφία.

Δεξιά στη φωτογραφία ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης όπως και ο Δήμαρχος Κώστας Τζαφέας επεξεργάζονται τις φανέλες που τους δώρισε μέλος του Ολυμπιακού


Με την ευκαιρία της παρουσίας στο Μέτσοβο της μεγάλης ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού που αναδείχτηκε και πρωταθλήτρια Ευρώπης, θα πρέπει οι φορείς του νομού και ειδικά οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων να δώσουν μεγάλη βαρύτητα στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην περιοχή. Τόσο στο Μέτσοβο, όσο και στα Τζουμέρκα και σε άλλες περιοχές του νομού μπορούν να γίνουν αθλητικά κέντρα και να φιλοξενούν διάφορες ομάδες όλων των αθλημάτων για προετοιμασία. Αρκεί να γίνουν οι υποδομές και να υπάρξει η κατάλληλη διαφήμιση.

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του ΠΑΣ σε μια αναμνηστική φωτογραφία με την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού στο κλειστό γυμναστήριο Μετσόβου


Στο Καρπενήσι για παράδειγμα, κάθε χρόνο φιλοξενούνται πάνω από 25 ομάδες ποδοσφαίρου και άλλων αθλημάτων συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Και σε ορεινούς οικισμούς των Ιωαννίνων και της Ηπείρου μπορεί να γίνει κάτι ανάλογο, μέσα από μια επισταμένη μελέτη της κατάστασης.

Παραθέτουμε φωτορεπορτάζ από τη δεξίωση της ομάδας του Ολυμπιακού στο Μέτσοβο