Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Στο μακρινό Γιανγκόν της Ασίας προπονείται ο Τζημόπουλος

Στο μνημείο παγόδα Σβενταγκόν και στην πόλη Γιανγκόν ο Θέμης Τζημόπουλος με συμπαίκτη του σε μια αναμνηστική φωτογραφία


Στο Μιανμάρ που είναι στη νοτιοανατολική Ασία και στην πόλη Γιανγκόν έφτασε ο Θέμης Τζημόπουλος και συνεχίζει εκεί τις προπονήσεις με την Εθνική ομάδα της Νέας Ζηλανδίας. Τη Δευτέρα και ώρα 14:30 (ώρα Ελλάδος) θα γίνει το διεθνές φιλικό Μιανμάρ – Νέα Ζηλανδία. Ο Τζημόπουλος έκανε το πιο μακρινό ταξίδι απ’ όλους τους διεθνείς της ομάδας. Η Εθνική Νέας Ζηλανδίας διαμένει στην πόλη Γιανγκόν που είναι η μεγαλύτερη της Μιανμάρ καθώς εκεί θα γίνει και το φιλικό τη Δευτέρα. Με την ευκαιρία οι παίκτες της Εθνικής Νέας Ζηλανδίας επισκέπτονται σε καθημερινή βάση και τα μνημεία της πόλης αυτής. 


Σύμφωνα με το Wikipedia η Γιανγκόν εξακολουθεί είναι η μεγαλύτερη πόλη της χώρας, με 4.348.000 κατοίκους το 2010 και επίσης παραμένει το πιο σημαντικό εμπορικό κέντρο της χώρας. Βρίσκεται στη νότια Μιανμάρ, στο δέλτα του ποταμού Γιανγκόν, περίπου 30 χιλιόμετρα από την θάλασσα. Η πόλη ιδρύθηκε τον 11ο αιώνα ως Νταγκόν και πέρασε υπό τον έλεγχο των Άγγλων μετά τον δεύτερο αγγλοβιρμανικό πόλεμο, ο οποίος τελείωσε το 1852. Η πόλη αναπτύχθηκε γρήγορα. 

Η Γιανγκόν, τότε Ρανγκούν, έγινε μέρος της ανεξάρτητης Βιρμανίας. Το 1989 η σημερινή στρατιωτική χούντα άλλαξε το όνομα της πόλης από Ρανγκούν σε Γιανγκόν. Στην πόλη βρίσκεται η επίχρυση παγόδα Σβενταγκόν, η οποία βρίσκεται στο μεγαλύτερο πάρκο της πόλης. Η παγόδα δεσπόζει στη πόλη και θεωρείται η πιο ιερή στη χώρα.