Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Την ΑΕΚ προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει ο Πετράκης

Συνεχίζεται σε καθημερινή βάση η δουλειά στον ΠΑΣ Γιάννινα

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Σε δύο μέτωπα έχει στραμμένη την προσοχή του ο Γιάννης Πετράκης αυτές τις μέρες. Στους αγώνες που θα δώσουν οι διεθνείς του ΠΑΣ Βελλίδης, Λίλα, Στρούνα, Τζημόπουλος με την προσμονή να γυρίσουν χωρίς κανένα πρόβλημα τραυματισμού στα Γιάννινα, αλλά και στο παιχνίδι με την ΑΕΚ που θα γίνει την άλλη εβδομάδα με την επανέναρξη του πρωταθλήματος.
Παράλληλα να διατηρηθεί η συνοχή αλλά και ο καλός αγωνιστικός ρυθμός που είχε στο ματς με τον ΠΑΟΚ, για να μη επηρεαστεί αρνητικά από τη διακοπή.

Στα δύο πρώτα ματς με Βέροια εκτός και με ΠΑΟΚ εντός ο ΠΑΣ είχε μια καλή παρουσία και αποκόμισε 4 βαθμούς αφήνοντας και στον κόσμο πολύ καλές εντυπώσεις. Και το δεύτερο σημείο είναι σημαντικό, καθώς ο κόσμος στα Γιάννινα άρχισε να δείχνει εμπιστοσύνη στην ομάδα του, πουλώντας μέχρι τώρα περισσότερα εισιτήρια διαρκείας απ’ ότι πέρυσι. Όπως αναφέραμε και προχτές, ο ΠΑΣ θα παίξει με την ΑΕΚ στην Αθήνα μετά από 3 χρόνια και όπως εκτιμάται στο κυανόλευκο στρατόπεδο θα είναι ένα παιχνίδι χωρίς πυξίδα. Δηλαδή ανοιχτό και όλα τα σημεία να έχουν πιθανότητες επαλήθευσης. Γιατί και η ΑΕΚ είναι ανεβασμένη αλλά και ο ΠΑΣ είναι πολύ δυνατός, ικανός να κάνει πάλι ζημιές, χωρίς να πτοείται από τον παράγοντα έδρα ή από το όνομα της αντίπαλης ομάδας. 

Σε καθημερινή βάση οι προπονήσεις είναι διπλές, με τον Πετράκη να κάνει μια μίνι ανασυγκρότηση, ζητώντας πάντα από τους παίκτες του να έχουν την καλύτερη δυνατή παρουσία στις προπονήσεις. Μάλιστα σήμερα άνθρωπος του ΠΑΣ, ίσως και ο Γιάννης Πετράκης προσωπικά, θα είναι στο Αγρίνιο για να δει από κοντά την ΑΕΚ που θα παίξει στις 7 το απόγευμα με τον Παναιτωλικό. Το ίδιο έκανε και η Ένωση στο ματς με τον ΠΑΟΚ όπου «κατασκόπευσε» τον «Άγιαξ» για λογαριασμό του Τραϊανού Δέλλα ο Μιχάλης Κασάπης. Περισσότερα για το ματς με την ΑΕΚ θα πουν οι κυανόλευκοι από τα μέσα της άλλης εβδομάδας και μετά, όταν επιστρέψουν και οι διεθνείς. Τότε θα γίνει η τακτική του αγώνα και θα αναλυθεί το κομμάτι της τακτικής των κιτρίνων, σύμφωνα με όσα έδειξαν στα δύο πρώτα παιχνίδια με Πλατανιά (νίκη 3-0 στο ΟΑΚ) και Ξάνθη (ισοπαλία 0-0 στα Πηγάδια). Τώρα ο Πετράκης και οι συνεργάτες του περισσότερο δίνουν βάρος στη φυσική κατάσταση των παικτών και στη διατήρηση του αγωνιστικού ρυθμού των. 

Όσο για τους διεθνείς πιο μακριά ταξίδεψε ο Θέμης Τζημόπουλος καθώς τη Δευτέρα θα λάβει μέρος σε φιλικό παιχνίδι που θα δώσει η Νέα Ζηλανδία με τη Μιανμάρ και συγκεκριμένα στην πόλη Γιανγκόν. Με την ευκαιρία ανέβασε και φωτογραφίες στον προσωπικό του λογαριασμό από αξιοθέατα της περιοχής. 

Σε ότι αφορά τα μεταγραφικά, από αρμόδια πηγή της ομάδας έγινε γνωστό ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση ελεύθερου παίκτη που να απασχολεί την ομάδα. Ουσιαστικά δηλαδή οι μεταγραφές τελείωσαν και μόνο αν υπάρξει κάτι το πολύ εξαιρετικό στην αγορά θα κινήσει το ενδιαφέρον των ιθυνόντων της ομάδας. Έτσι ο μεταγραφικός απολογισμός του ΠΑΣ είναι: Απέκτησε τους Κοζορώνη, Καρανίκα, Περιστερίδη, Φερφελή, επέστρεψε από την Πάρμα ο Λίλα, ανανεώθηκαν τα συμβόλαια των Μιχαήλ, Ναδάλες, Ακόστα, Βελλίδη, έγιναν επαγγελματίες από τις ομάδες νέων Κολιοφούκας, Μασούρας και επέκτειναν τα συμβόλαιά τους οι Τσάβεζ, Τζημόπουλος, Γιάκος. Αποχώρησαν Ντάσιος, Σωτηρίου, Αυγενικού, Χαρίσης, Κοροβέσης, Κρητικός, Νάκος. 

Τις τελευταίες μέρες υπήρξε κινητικότητα και παικτών από τις ομάδες νέων. Ο Κοζάκης που έκανε προετοιμασία στο Καρπενήσι με την επαγγελματική ομάδα δόθηκε στον Θεσπρωτό. Προηγουμένως αποχώρησαν και άλλοι παίκτες, όπως οι Τάχιας, Τζιάλλας που πήγαν στην Κοζάνη, Βαλμάς που πήγε στην Α. Ε. Καραϊσκάκης Άρτας και Αναστασιάδης που πήγε στη Ζάκυνθο. Χτες εντάχτηκε στη δύναμη της ομάδας νέων Κ-17 του ΠΑΣ ο Δημήτρης Σιχλιμοίρης, γιός του παλιού άσσο της ομάδας Αλέκου Σιχλιμοίρη. Τέλος η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση για το θάνατο του 18χρονου τερματοφύλακα της Βέροιας Στέλιου Μαρκούση.