Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Υπόθεση ρουτίνας τα μετάλλια για ΝΟΙ σε διεθνείς αγώνες


Η Κατερίνα Ζέρβα του ΝΟΙ στο βάθρο των νικητών με το πλήρωμα τετραπλού σκιφ στους Βαλκανικούς αγώνες


Σπουδαίες εμφανίσεις έκαναν οι οκτώ αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων οι οποίοι αγωνίστηκαν με τα χρώματα της Ελλάδας στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας που διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Ιάσιο της Ρουμανίας. Όλοι τους ανέβηκαν στο βάθρο της διοργάνωσης, ενώ οι περισσότεροι κατέκτησαν και διπλά μετάλλια σε διαφορετικά αγωνίσματα!

Πιο συγκεκριμένα, χρυσό μετάλλιο, ένα εκ των δύο συνολικά της Εθνικής μας Ομάδας, κατέκτησε η Κατερίνα Ζέρβα στο Τετραπλό Σκιφ Νεανίδων. Η Ζέρβα και στο παρελθόν έχει διακριθεί σε Βαλκανιάδες.
Ασημένια μετάλλια κατέκτησαν οι Νίκος Βλάχος και Άρης Γραμμενιάτης στην Τετράκωπο άνευ Εφήβων και στην Οκτάκωπο Εφήβων, η Άρτεμις Ντούσκου στο Σκιφ και στο Τετραπλό Σκιφ Κορασίδων  οι Αποστόλης Ντότης, Παντελής Σωτηρακόπουλος και Κων/νος Μουλάς στην Οκτάκωπο Παίδων, οι Απ. Ντότης και Παντ. Σωτηρακόπουλος στην Τετράκωπο Παίδων, ο Άγγελος Μπερής στο Τετραπλό Σκιφ Παίδων και ο Κων/νος Μουλάς στην Οκτάκωπο Εφήβων
Τέλος, ένα χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Άγγελος Μπερής στο Σκιφ Παιδων.
Γενικά, οι νεαροί Πρωταθλητές του Ν.Ο.Ι. συμμετείχαν σε πληρώματα που κατέκτησαν τα 9 απ’ τα 18 μετάλλια που ήταν η συνολική «συγκομιδή» της Εθνικής μας Ομάδας, συνεχίζοντας το σερί επιτυχιών του Ομίλου στους Βαλκανικούς Αγώνες.
***
Δυναμικό «παρών» του Ν.Ο.Ι.
στην έναρξη του Γύρου Λίμνης

Δυναμικό «παρών» έδωσε ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων στην χθεσινή εναρκτήρια ημέρα του 9ου Γύρου Λίμνης. Το πρωί ο Ν.Ο.Ι. συμμετείχε με βάρκες διαφόρων ειδών, από Σκιφ μέχρι Οκτάκωπες, στις επιδείξεις ναυταθλητικών σωματείων που έγιναν στην Πλατεία Μαβίλη, παρουσιάζοντας με έμπρακτο τρόπο το άθλημα της Κωπηλασίας στους θεατές. Στην Πλατεία είχε στηθεί και ενημερωτικό περίπτερο του Ν.Ο.Ι. όπου ο επικεφαλής της τεχνικής ομάδας Ηλίας Παππάς και οι νεαροί παγκόσμιοι Πρωταθλητές Σπύρος Αντώνης και Κώστας Βαρδάκας υποδέχονταν κόσμο και τους έδειχναν την τεχνική του αθλήματος μέσω εργομέτρων. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος Χρήστος Αλεξίου και μέλη της Διοίκησης του Ν.Ο.Ι..
Στο μεταξύ, χθες το απόγευμα ο Ναυτικός Όμιλος συμμετείχε με πολυπληθή ομάδα νεαρών αθλητών στους αγώνες «Τρέχω και Περπατώ στους δρόμους του Νησιού», κατακτώντας πολλές διακρίσεις. Πιο συγκεκριμένα, στο δρόμο των 1.600 μ. στα αγόρια τις τρεις πρώτες θέσεις κατέλαβαν αθλητές του Ν.Ο.Ι.. Πρόκειται για τους Λεωνίδα Γούνη (1ος), Γιώργο Κολιό (2ος) και Παύλο ΦαΪτά (3ος). Στα κορίτσια την τρίτη θέση πήραν από κοινού οι αθλήτριες Νικολίνα Παίδαρου και Αθανασία Μάνου.
Στη διαδρομή των 3.200 μ. στα αγόρια ο Σεμπάστιαν Καλουιάν βγήκε πρώτος και ο Βασίλης Νάσιος τρίτος, ενώ στα κορίτσια η Αφροδίτη Σιόλου κατέκτησε την δεύτερη θέση και η Βιβή Παίδαρου την τρίτη.

Από το Γραφείο Τύπου

του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων