Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Η μεγάλη ευκαιρία να ανεβούν ομάδες από τα Γιάννινα στη Γ' Εθνική

Πέρσι ανέβηκε μόνο η Α. Ε. Φαρκαδόνας στη Γ' Εθνική. Αν ίσχυαν οι νέες αλλαγές θα ανέβαινε και το Βελισσάριο


Επιβεβαιώθηκε και επίσημα από την ΕΠΟ με σημερινή ανακοίνωση ότι κατά τη νέα σαιζόν 2015-2016 θα ανεβαίνουν από τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων στη Γ’ Εθνική 28 ομάδες, και όχι 14 που έβγαιναν μέχρι πέρσι. Δηλαδή από τους 14 ομίλους που χωρίζονται οι πρωταθλήτριες των ενώσεων για τα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική, δεν θα βγαίνει μόνο η πρώτη ομάδα του κάθε ομίλου αλλά και η 2η.
Αν ίσχυε αυτό και στην περασμένη σαιζόν, τότε εκτός από την Α. Ε. Φαρκαδόνας Τρικάλων θα ανέβαινε στη Γ’ Εθνική και ο Α. Ο. Βελισσαρίου που τερμάτισε 2ος.

Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία η ομάδα που θα αναδειχτεί πρωταθλήτρια στην ΕΠΣ Ηπείρου, όσον αφορά το πρωτάθλημα της Α’ ερασιτεχνικής που ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή, να διεκδικήσει άνοδο και στη Γ’ Εθνική, αφού από κάθε όμιλο (που θα συγκροτείται από 4 πρωταθλήτριες ομάδες Ενώσεων) θα βγαίνουν από τη νέα σαιζόν οι δύο πρώτες ομάδες.


Στο συγκεκριμένο κομμάτι η ΕΠΟ ανακοίνωσε τα εξής: «Από τη Γ΄ Εθνική κατηγορία θα προβιβαστούν στη Β΄ Εθνική κατηγορία, μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και την  τελική επικύρωση των βαθμολογικών πινάκων οι πρωταθλήτριες ομάδες των τεσσάρων ομίλων (μία από κάθε όμιλο). Σύνολο: τέσσερις (4) ομάδες.
Στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας για την περίοδο 2016/2017 θα παραμείνουν, σε κάθε όμιλο, οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις από την 2η έως και την 9η. Οι υπόλοιπες ομάδες κάθε ομίλου θα υποβιβαστούν στα πρωταθλήματα ευθύνης των Ε.Π.Σ. που ανήκουν.
Από τα πρωταθλήματα ευθύνης των Ε.Π.Σ. θα προβιβαστούν στη Γ΄ Εθνική (για την περίοδο 2016/2017) είκοσι οχτώ (28) ομάδες, δηλαδή οι δύο (2) πρώτες ομάδες από κάθε ένα από τους δεκατέσσερις (14) ομίλους που συγκροτούνται».