Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Ένα μετάλλιο και άλλες διακρίσεις στο Ρίο από αθλητές του ΝΟΙ

Μάντζιος και Παπασακελλαρίου που κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων στο Ρίο της Βραζιλίας


Με το κεφάλι ψηλά επιστρέφουν από το Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας οι νεαροί Πρωταθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων, πραγματοποιώντας εκπληκτικές κούρσες στα αγωνίσματά τους.

Η «συγκομιδή» είναι ένα χάλκινο μετάλλιο για τον Κωστή Μάντζιο στη Δίκωπο άνευ και μία τέταρτη αλλά περήφανη θέση για τους Σπύρο Αντώνη, Νίκο Βλάχο και Κώστα Βαρδάκα στην Τετράκωπο άνευ των Εφήβων. 

Στο μέσο η ελληνική τετράκωπος που πήρε την 4η θέση με τους Αντώνη - Βαρδάκα - Καλανδαρίδη - Βλάχο


Η εντυπωσιακή αγωνιστική παρουσία των τεσσάρων αθλητών του Ν.Ο.Ι. στο Ρίο, που ξεκίνησε απ’ τους προκριματικούς, συνεχίστηκε στους ημιτελικούς και ολοκληρώθηκε στους τελικούς του Παγκ. Πρωταθλήματος, αποτελεί την καλύτερη απόδειξη του υψηλού επιπέδου και των δυνατοτήτων που έχουν οι νεαροί Γιαννιώτες κωπηλάτες, μπροστά στους οποίους είναι σαφές πως ανοίγεται ένα λαμπρό μέλλον.

Μοναδικές κούρσες

Εκπληκτική κούρσα έκαναν οι Κωστής Μάντζιος και Γιώργος Παπασακελλαρίου στον τελικό του Σαββάτο και από την 4η θέση που βρίσκονταν στα μισά του αγώνα ανέβηκαν στην 3η και κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο. Όσο για την Τετράκωπο με τους Αντώνη – Βαρδάκα –Καλανδαρίδη – Βλάχο, αυτή έχασε το χάλκινο για μόλις 20 εκατοστά του δευτερολέπτου! Οι τέσσερις πρώτες βάρκες του συγκεκριμένου τελικού τερμάτισαν μέσα σε μόλις δυόμιση δεύτερα, γεγονός που αποδεικνύει το αμφίρροπο του αγώνα.

Ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι.

Σε δήλωσή του για τις νέες επιτυχίες της Γιαννιώτικης Κωπηλασίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων του Ρίο ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Χρήστος Αλεξίου ανέφερε τα ακόλουθα: «Οι έφηβοι πρωταθλητές μας, τα δικά μας παιδιά, έκαναν σπουδαίες εμφανίσεις σε έναν ακόμη διεθνή αγώνα, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων,  γεμίζοντας όλους μας χαρά και υπερηφάνεια! Ο Κωστής Μάντζιος, ο Σπύρος Αντώνης, ο Νίκος Βλάχος και ο Κώστας Βαρδάκας απέδειξαν ότι είναι μεγάλοι αθλητές και πως το μέλλον είναι δικό τους. Εκ μέρους της Διοίκησης του Ν.Ο.Ι., των προπονητών και των συναθλητών τους συγχαίρω θερμά τους Πρωταθλητές μας καθώς και τις οικογένειές τους για τις διακρίσεις στο Ρίο και εύχομαι πάντα επιτυχίες στη ζωή τους».

Από το Γραφείο Τύπου

του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων