Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Πρωταθλητές από τα Γιάννινα μάχονται στο Ρίο

Πρωταθλητές του ΝΟΙ με την Εθνική ομάδα στο Ρίο της Βραζιλίας


Μετά τα δύο μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για αθλητές κάτω των 23 ετών, άλλη μία μεγάλη διεθνή πρόκληση έχουν μπροστά τους οι νεαροί πρωταθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων.
Ο λόγος για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Εφήβων – Νεανίδων που θα διεξαχθεί φέτος στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας με εκκίνηση την ερχόμενη Τετάρτη.
Στη διοργάνωση, η οποία αποτελεί κι ένα test event ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016, θα τρέξουν τέσσερις επίλεκτοι κωπηλάτες του Ν.Ο.Ι., που αποτελούν σήμερα κάποιες από τις πιο μεγάλες ελπίδες της Γιαννιώτικης Κωπηλασίας.
Πρόκειται για τους Κωστή Μάντζιο, Σπύρο Αντώνη, Κώστα Βαρδάκα και Νίκο Βλάχο. Ο Μάντζιος θα αγωνιστεί στη Δίκωπο άνευ με τον Βολιώτη πρωταθλητή Γιώργο Παπασακελλαρίου. Οι Αντώνης, Βαρδάκας και Βλάχος θα τρέξουν με την Τετράκωπο άνευ, παρέα με τον επίσης Βολιώτη κωπηλάτη Γιάννη Καλανταρίδη.
Τα δύο πληρώματα της Ελληνικής εθνικής αποστολής στα οποία συμμετέχουν Γιαννιώτες αθλητές έχουν μεγάλες ελπίδες να φτάσουν στους τελικούς και εν συνεχεία να διεκδικήσουν ένα μετάλλιο στο επικείμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ν.Ο.Ι. καταλαμβάνει με τους αθλητές του την πλειοψηφία της αποστολής σε έναν ακόμη διεθνή αγώνα Κωπηλασίας, καθώς δανείζει στην Εθνική μας Ομάδα τέσσερις απ’ τους επτά συνολικά κωπηλάτες που θα αγωνιστούν στο Ρίο!
Η Ελληνική αποστολή βρίσκεται ήδη στη Βραζιλία κι ετοιμάζεται για του αγώνες οι οποίοι θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 9 Αυγούστου. Το Παγκόσμιο Εφήβων θα λάβει χώρα στη λίμνη Ροντρίγο ντε Φρέιτας, στην καρδιά του Ρίο και στον ίδιο στίβο όπου θα διεξαχθεί τον Αύγουστο του 2016 η Ολυμπιακή Ρεγκάτα.

Από το Γραφείο Τύπου

του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων