Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Νίκη επί της Κέρκυρας και πάμε δυνατά στη Βέροια

Μανιάς και Ίλιτς ετοιμάζονται να κάνουν τη σέντρα


Με γκολ του Ευριπίδη Γιάκου στο 81’ ο ΠΑΣ κέρδισε την Κέρκυρα με σκορ 1-0 στο φιλικό που έγινε το απόγευμα της Κυριακής στο στάδιο «Ζωσιμάδες» παρουσία 2500 και πλέον θεατών. Ήταν η πρόβα τζενεράλε για τη μάχη της σούπερ λίγκα καθώς ο ΠΑΣ την Κυριακή παίζει στη Βέροια με την τοπική ομάδα.
Και στην αναμέτρηση αυτή οι κυανόλευκοι έκαναν καλή εμφάνιση, αλλά όχι στα επίπεδα αυτής που είχαν στο προηγούμενο ματς με τον Παναιτωλικό. Η νίκη είναι δίκαια, ο κύκλος των φιλικών αγώνων έκλεισε με θετικό πρόσημο και τώρα δουλειά και δύναμη για τη μάχη του πρωταθλήματος.

Με 4-2-3-1 που πολλές φορές μετατρέπονταν σε 4-4-2  παρέταξε τον ΠΑΣ ο Γιάννης Πετράκης έχοντας τερματοφύλακα τον Βελλίδη, δεξιό αμυντικό τον Στρούνα, αριστερό τον Ναδάλες, στο κέντρο της άμυνας τους Μιχαήλ, Μπέριο, αμυντικά χαφ τους Τζημόπουλο, Τσουκαλά, κεντρικό ψαφ τον Τσάβεζ από δεξιά τον Ακόστα, αριστερά το Μανιά και προωθημένο κυνηγό τον Ίλιτς.

Με 4-4-2 έχοντας ρόμβο στο κέντρο παρέταξε την Κέρκυρα ο Σάκης Τσιώλης. Γκολκίπερ τον Κουτζαβασίλη, δεξιό αμυντικό τον Γκόμες, αριστερό τον Ντιόγκο, στο κέντρο της άμυνας Ντιμιτρόφσκι, Βενέτη, αμυντικό χαφ τον Σιόντη, κεντρικό τον Σόλιτς, στις πτέρυγες δεξιά τον Βίλα, αριστερά τον Κρητικό και στην επίθεση Μαρκόφσκι και Καϊκούτ.

Στο α’ ημίχρονο ο ΠΑΣ με κύριο μοχλό τον Τσάβεζ δημιούργησε αρκετές φάσεις μπροστά από την εστία της Κέρκυρας, αλλά δεν ήταν αποδοτικά τα τελειώματα και έτσι ο δείκτης του σκορ έμεινε στο μηδέν. Δραστήρια ήταν και η Κέρκυρα αλλά όχι στο βαθμό του ΠΑΣ. Ωστόσο έφτασε κοντά στο γκολ στο 40’ όταν σουτ του Καϊκούτ βρήκε το δοκάρι.

Στην επανάληψη ο Σάκης Τσιώλης έκανε πολλές αλλαγές φρεσκάροντας από δυνάμεις την ομάδα του, αλλά ο ΠΑΣ ήταν αυτός που στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ειδικά από το 60’ και μετά ήταν διαστήματα που το παιχνίδια παιζόταν στο μισό γήπεδο, αλλά και πάλι ο ΠΑΣ  να μη έχει την εκτελεστική ικανότητα για να βρει δρόμο για τα δίχτυα. Ήρθε όμως η φάση του 81’ με τον Γιάκο και έσπασε αυτή η γκίνια.

Ο Γιάννης Πετράκης από το 60’ και μετά άρχισε να κάνει αλλαγές, αρχικά με τους Γιάκο, Σαπαλίδη και μετά με τους υπόλοιπους. Ο ΠΑΣ δεν έχασε το ρυθμό του, είχε καλή παρουσία παρά την κούραση και θα μπορούσε να αυξήσει το δείκτη του σκορ. Δεν είχε τις εκρήξεις και τη φρεσκάδα στο προηγούμενο ματς με τον Παναιτωλικό, αλλά γενικά ήταν πάνω του μετρίου.

Κάπου στο 82’ νταση υπήρξε στο γήπεδο όταν ο Μακρίδης έκανε σκληρό μαρκάρισμα στον Ίλιτς και υπήρξε παρεξήγηση, ώσπου ηρέμησαν τα πνεύματα με την επέμβαση των ψυχραιμότερων. Γενικά ήταν ήρεμο παιχνίδι των δύο γειτονικών ομάδων με την ευχή των Γιαννιωτών η Κέρκυρα να μείνει στην σούπερ λίγκα και να ξεπεράσει χωρίς απώλειες τη γνωστή περιπέτεια.

ΤO ΓΚΟΛ

81΄: Σε τραβέρσα που έγιν στα καρέ της Κέρκυρας, βγήκε να αποκρούσει ο Σταμένκοβιτς, έχασε τη μπάλα από τα χέρια, το λάθος εκμεταλλεύτηκε ο Γιάκος που με πλασέ έκανε το 1-0.

ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ

40’: Φοβερό αριστερό σουτ του Καϊκούτ της Κέρκυρας έξω από τη μεγάλη περιοχή τράνταξε το δεξί κάθετο δοκάρι του Βελλίδη.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

13’: Ο Τσάβεζ μπήκε στα καρέ της Κέρκυρας έσπασε τη μπάλα δεξιά στον Ίλιτς που δεν πρόλαβε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

16’: Η Κέρκυρα ζήτησε πέναλτι σε απόκρουση του Μιχαήλ μετά από σέντρα του Καϊκούτ αλλά ο Μήτσιος ήταν κοντά στη φάση και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

21’: Ο Τσάβεζ πέρασε την κάθετη πάσα στον ϊλιτς που βγήκε σε θέση έξω δεξιά, πήγε να δώσει εκ νέου τη μπάλα στον Τσάβεζ που ήταν μπροστά από τον Κουτζαβασίλη, αλλά πρόλαβε και απέκρουσε ο Ντιμιτρόφσκι.

30’: Σουτ μέσα από την περιοχή της Κέρκυρας έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Κοτζαβασίλη.

31’: Τσάβεζ και Ίλιτς άλλαξαν θαυμάσια τη  μπάλα, ο πρώτος με πλασέ «καμάρα» πήγε να περάσει τη μπάλα πάνω από τον Κουτζαβασίλη, αλλά ο γκολκίπερ των Φαιάκων πρόλαβε και απέκρουσε με υπερένταση των δυνάμεών του.

33’: Καλό σουτ του Μανιά μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων.

34’: Ο Τσάβεζ έβγαλε καταπληκτική σέντρα από δεξιά στην καρδιά της άμυνας, ξεπετάχτηκε ο Ναδάλες που έκανε εν κινήσει το σουτ που πέρασε άουτ.

43’: Ένα ξερό δυνατό σουτ του Τσάβεζ από θέση μέσα δεξιά έφυγε άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Κουτζαβασίλη.

56’: Νέα απειλή για την εστία της Κέρκυρας όταν ένα δυνατό σουτ του Τσουκαλά έφυγε άουτ.

59’: Σέντρα του Ναδάλες από αριστερά πέρασε μπροστά από την εστία της Κέρκυρας πέρασε ανεκμετάλλευτη.

61’: Κοντινή κεφαλιά του Βενέτη άουτ.

74’: Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ όταν ο Ναδάλες έδωσε από αριστερά τη μπάλα στον Ίλιτς, αυτός την έστρωσε στον Τσάβεζ αλλά το σουτ του Αργεντινού μέσα από την περιοχή πέρασε πάνω από τα δοκάρια της Κέρκυρας.

79’: Σε μπαλιά του Τσάβεζ ο Σαπαλίδης από κοντά πλάσαρε τον Σταμένκοβιτς αλλά έδιωξαν οι αμυντικοί και συγκεκριμένα ο Μανωλάς.

87’: Καλή κίνηση του Ντουαλά που μπήκε στα καρέ του ΠΑΣ αλλά το συρτό σουτ μπλόκαρε ο Περιστερίδης.

88’: Ένα καταπληκτικό σουτ του Τσουκαλά έφυγε ελάχιστα άουτ από το δεξί «παραθυράκι» της εστίας των Φαιάκων.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής του αγώνα ο Χρήστος Μήτσιος του συνδέσμου Ηπείρου

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης (80’ Περιστερίδης), Ακόστα (70’ Γιάκος), Μιχαήλ, Μανιάς (70’ Σαπαλίδης) Τσουκαλάς, Ίλιτς, Στρούνα (80’ Καρανίκας), Τσάβεζ, Μπέριος (80’ Κοζορώνης), Ναδάλες, Τζημόπουλος.


ΚΕΡΚΥΡΑ (Σάκης Τσιώλης): Κουτζαβασίλης (46’ Σταμένκοβιτς), Βενέτης (67’ Παρασκευαϊδης), Ντιόγκο (70’ Κόντος) Καϊκούτ (82’ Καραγιαννίδης), Κρητικός (46’ Ζπορμπάς), Γκόμες (82’ Βλάχος),  Σόλις (82’ Γεωργακόπουλος), Μαρκόφσκι (46’ Μακρίδης), Βίλα (60’ Καρντόσο), Σιόντης (46’ Νουαλά), Ντιμιτρόφσκι (46’ Κ. Μανωλάς).