Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Χειροκροτήθηκε ο ΠΑΣ στη νίκη με 3-0 επί του Παναιτωλικού

Οι δύο αρχηγοί Αλέξης Μιχαήλ, Γιώργος Κούσας με τον διαιτητή Κατσικογιάννη και τους βοηθούς του


Σπουδαία εμφάνιση και άνετη νίκη με σκορ 3-0 πέτυχε ο ΠΑΣ επί του Παναιτωλικό το φιλικό που έγινε το απόγευμα της Κυριακής. Με γκολ που σημείωσαν οι Τσάβεζ, Ίλιτς, Τσουκαλάς ο "Άγιαξ της Ηπείρου" έκανε επίδειξη ισχύος, δείχνοντας πολύ καλά στοιχεία και δίνοντας το μήνυμα ότι και στη νέα σαιζόν θα είναι ο σκληρός ΠΑΣ που όλοι ξέρουμε.
Αυτός με την ψυχή, το μέταλλο, το πάθος, τη δύναμη που παλεύει και ξέρει και κερδίζει. Να μη τον ματιάσουμε. Ας μη πούμε περισσότερα, καίτοι το σηκώνει η εμφάνιση και η νίκη.

 Ήταν ένα πολύ δυνατό τεστ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους προπονητές των ομάδων για να δουν την κατάσταση των ομάδων τους, καθώς ο καιρός περνά και τα περιθώρια των πειραματισμών στενεύουν.  Το παιχνίδι παρακολούθησαν περίπου 2000 με 2500 φίλαθλοι σε εποχή καλοκαιριού και με πολλές εκδηλώσεις σε χωριά της περιοχής.

Ο Γιάννης Πετράκης ξεκίνησε τον ΠΑΣ με 4-4-2 έχοντας τον Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια, δεξιό αμυντικό τον Καρανίκα, αριστερό τον Ναδάλες, στο κέντρο της άμυνας τους  Μιχαήλ, Μπέριο, στο κέντρο τους Τζημόπουλο, Τσουκαλά, Τσάβεζ, Ακόστα κακι προωθημένους κυνηγούς τους Ίλιτς, Μανιά.

Οι παίκτες του ΠΑΣ πριν ξεκινήσει το παιχνίδι


Ο Λιονέλ Πόντες παρέταξε τον Παναιτωλικό με διάταξη 4-1-4-1 έχοντας γκολκίπερ τον Στεφανάκο. Δεξιό αμυντικό τον Μύγα, αριστερό τον Κέβιν, στο κέντρο της άμυνας τους Κούσα, Χαντάκια. Λίγο πιο μπροστά σε ρόλο κόφτη τον Μάκο, στη διάταξη του κέντρου τους Πάουλο, Μπεχαράνο και από στα άκρα τους Μήλιο (αριστερά), Βιγιαφάνες (δεξιά) και προωθημένο κυνηγό τον Κάπελ.

Κατά το α’ ημίχρονο ο ΠΑΣ ήταν πιο δραστήριος επιθετικά απ’ ότι ο Παναιτωλικός, που αν τελείωνε καλύτερα τις φάσεις θα μπορούσε να πετύχει και ένα δεύτερο γκολ, εκτός απ’ αυτό που σημείωσε στο 13’ ο Τσάβεζ. Μεγάλα κέφια είχε στη μεσαία γραμμή ο Τσάβεζ που συνδυαζόταν καλά με τον Τσουκαλά και απ’ αυτούς ξεκινούσαν οι επιθέσεις βρίσκοντας από τα πλάγια πότε τον Ακόστα και πότε τον Καρανίκα.

Δεν άλλαξε κάτι και στην επανάληψη παρά τις αλλαγές που έγιναν. Ο Παναιτωλικός ανέβασε την απόδοσή του, αλλά και ο ΠΑΣ διατήρησε τον καλό ρυθμό που είχε από την αρχή του αγώνα, Μάλιστα ο "Άγιαξ" στο β' ημίχρονο έγινε περισσότερο επικίνδυνος απέναντι σε ένα Παναιτωλικό που έδειξε ότι ακόμα έχει αδυναμίες στην άμυνα.

Σε γενικές γραμμές ο ΠΑΣ στάθηκε καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα καλύτερα σαν ομάδα, έδειξε πολύ καλά στοιχεία και ότι είναι σε καλή κατάσταση, ενόψει του πρωταθλήματος. Βέβαια χρειάζεται ακόμα δουλειά, αλλά σε σχέση με την εποχή είναι σε καλή κατάσταση, σύμφωνα με την εικόνα και την παρουσία που είχε στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Δικαιολογημένο και το χειροκρότημα των φιλάθλων που έφυγαν ικανοποιημένοι από το στάδιο.


Η ομάδα του Παναιτωλικού χαιρετά τους φιλάθλους


Ο Παναιτωλικός έπαιξε με ένα πολυπρόσωπο κέντρο, δεν μπορούσε εύκολα να διασπάσει την άμυνα του ΠΑΣ και όλη η δραστηριότητά του περιοριζόταν με σουτ έξω από την περιοχή που κανένα δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Βελλίδη.

ΤΑ ΓΚΟΛ

13’: Το 1-0 για τον ΠΑΣ με κεφαλιά του Τσάβεζ μετά από σέντρα από δεξιά του Καρανίκα. Η φάση ξεκίνησε από το κέντρο του γηπέδου όταν Τσουκαλάς και Τσάβεζ άλλαξαν τη μπάλα, ο τελευταίος έδωσε μια διαγώνια μπαλιά στον  Καρανίκα που βγήκε σε θέση έξω δεξιά, έβγαλε τη σέντρα στην καρδιά της άμυνας του Παναιτωλικού όπου ο Τσάβεζ με κεφαλιά σημείωσε το γκολ.

78': Το 2-0 για τον ΠΑΣ με τον Ίλιτς. Ο Μανιάς έφυγε από αριστερά, έστρωσε τη μπάλα στον Ίλιτς που ήταν στο ύψος του πέναλτι και με ένα δεξί συρτό σουτ στη δεξιά γωνία του Στεφανάκου έγραψε το 2-0 υπέρ των γηπεδούχων.

91': Στην εκπνοή της καθυστέρησης ο ΠΑΣ πέτυχε το 3ο γκολ με αριστερό σουτ του Τσουκαλά μέσα από την περιοχή και από αριστερή πλάγια θέση.


ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

Οι δύο ομάδες εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο


15’: Σέντρα από αριστερά του Ακόστα, γυριστό ψαλίδι του Μανιά έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Στεφανάκου.

18: Ένα καλό σουτ του Πάουλο από θέση μέσα δεξιά έφυγε ελάχιστα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Βελλίδη.

21’: Σε κόρνερ του Κέβιν από αριστερά ο Κούσας έπιασε την κεφαλιά που πέρασε άουτ.

34’: Καλή προσπάθεια του Βιγιαφάνες που απέφυγε με προσποίηση τον Τσουκαλά, το σουτ από το ύψος της περιοχής έφυγε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Βελλίδη.

39’: Καλή ευκαιρία για τον ΠΑΣ όταν ο Μιχαήλ που έφυγε από αριστερά, έκοψε τη μπάλα στον Τσάβεζ που ήταν σε θέση μέσα αριστερά, ο Αργεντινός χαφ έκανε τη σέντρα, ο Μανιάς έπιασε τη στριφογυριστή κεφαλιά από κοντά που απέκρουσε με καλή προσπάθεια ο Στεφανάκος.

50': Καλό σουτ φάουλ του Πάουλο απέκρουσε με θαυμάσια επέμβαση ο Βελλίδης.

52': Ξαφνικό δυνατό σουτ του Μανιά μπλόκαρε ψύχραιμα και σωστά τοποθετημένος ο Στεφανάκος.

58': Ο Πάουλο έκανε τη συρτή σέντρα από δεξιά αλλά πριν απλώσει το πόδι για να κάνει την προβολή μπροστά από το Βελλίδη ο Βιγιαφάνες, πρόλαβε και απέκρουσε ο Μπέριος.

64': Ο Ναδάλες με "καμάρα" έβγαλε στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού τον Τσουκαλά που δεν ήταν σε θέση, οφσάϊντ, αλλά το χλιαρό σουτ στην αγκαλιά του Στεφανάκου.

65': Μια μικροένταση μεταξύ των παικτών στον αγωνιστικό χώρο, έσβησε πολύ γρήγορα με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

71': Καλό σουτ του Ίλιτς από το ύψος της περιοχής έφυγε μόλις .άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Στεφανάκου.

81': Σε βολέ του τερματοφύλακα του ΠΑΣ Περιστερίδη δεν μπόρεσε να αποκρούσει όπως θα έπρεπε ο Κουτρομάνος, βγήκε στον κενό χώρο ο Σαπαλίδης που από θέση τετ-α-τετ σούταρε πάνω στον γκολκίπερ του Παναιτωλικού Στεφανάκο.

H ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής του αγώνα ο Κατσικογιάννης (Ηπείρου) με βοηθούς τους Μωϋσιάδη, Παπαλαζάρου (Ηπείρου). Τα πήγε καλά και κράτησε το ματς χωρίς λάθη βλέποντας από κοντά όλες τις φάσεις.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης (75' Περιστερίδης), Ίλιτς (83' Γιάκος), Μιχαήλ, Μπέριος, Τσουκαλάς, Μανιάς (86' Αυγενικού), Τσάβεζ (65' Σαπαλίδης), Καρανίκας (59' Στρούνα), Τζημόπουλος (75' Κοζορώνης), Ακόστα, Ναδάλες (83' Κρητικός).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Λιονέλ Πόντες): Στεφανάκος, Μύγας (65' Κουτρομάνος), Κούσας, Χαντάκιας, Κέβιν (87' Ρουμπουλάκου), Μπεχαράνο (80' Παπουτσογιαννόπουλος), Πάουλο, Μάκος (65' Ρομέρο), Μήλιος, Βιγιαφάνες (72' Βασιλείου), Κάπελ.

ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

-Από τις θέσεις των επισήμων είδε το παιχνίδι ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης παρέα με τον διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος Δημήτρη Νιαρχάκο και τον διοικητικό ηγέτη της Α. Ε. Καραϊσκάκης Οδυσσέα Δράκο (φωτο αριστερά)

-Δύο πανό ανάρτησαν οι ΑΠΕΙ ΡΩΤΑΝ από τη γνωστή θέση τους στο άνω πέταλο. Το ένα ήταν αφιερωμένο στη μνήμη μέλους του συνδέσμου που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή σε τροχαίο δυστύχημα γράφοντας: «ΜΗΤΣΟ ΨΥΧΑΡΑ ΑΙΩΝΙΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑΡΑ». Το άλλο αφορούσε τη φυγή του Ντάσιου από τον ΠΑΣ γράφοντας ότι «οι σημαίες πρέπει να μένουν στον ιστό τους» με διάφορους άλλους χαρακτηρισμούς κατά του προέδρου Γιώργου Χριστοβασίλη.

-Με τον Παναιτωλικό ο ΠΑΣ είχε ξαναπαίξει φιλικό στο Καρπενήσι και τον κέρδισε με σκορ 4-1. Και τα 4 γκολ τότε είχαν σημειωθεί με κεφαλιές των Κατσέτη, Φερφελή, Σαπαλίδη, Τζημόπουλου.

-Το ματς μαγνητοσκοπήθηκε από το AΧΕΛΩΟΣ TV και θα μεταδοθεί στις 10 το βράδυ της Δευτέρας. Το γράφουμε γιατί εκπέμπει και στα Γιάννινα. Την περιγραφή έκανε ο Ηλίας Χολής.

-Παλιούς φίλους και γνωστούς είδε στα Γιάννινα ο Διευθύνων Σύμβουλος του Παναιτωλικού Μάκης Μπελεβώνης. Παλιότερα υπηρετούσε ως αστυνομικός στα Γιάννινα και αγωνίστηκε με επιτυχία στον Α. Ο. Σταυρακίου.


-Το ματς μεταδόθηκε ραδιοφωνικά από τον ΔΩΔΩΝΗ super fm 104.3 σε περιγραφή του Γιάννη Γιαννάκη.

-Άψογη συνεργασία είχαν οι υπεύθυνοι Τύπου και επικοινωνίας των δύο ομάδων Μπάμπης Καρβέλης (ΠΑΣ), Χρήστος Στούμπος (Παναιτωλικού).

-Πρώτο παιχνίδι για τον Αντράζ Στρούνα, αφού το προηγούμενο διάστημα ταλαιπωρήθηκε από θλάση και θερμό χειροκρότημα από τον κόσμο όταν πήρε τη θέση του Καρανίκα.

-Θερμό χειροκρότημα και για τον Κριστιάν Τσάβεζ στο σημείο της αλλαγής (μπήκε στο 65' ο Σαπαλίδης) αφού ήταν ο κορυφαίος παίκτης του ΠΑΣ. 

-Στο περσινό φιλικό που έγινε στα Γιάννινα στις 2-8-2014 στο στάδιο Ζωσιμάδες κέρδισε ο Παναιτωλικός 1-0 με γκολ του Άλβες στην επανάληψη.

-Στις θέσεις των επισήμων ήταν και ο αδελφός του Μπράνα Ίλιτς που ήρθε για λίγες μέρες από τη Σερβία στα Γιάννινα.

-Και η διοίκηση του σταδίου έδωσε το παρόν της για να μη υπάρξει κανένα πρόβλημα. Άψογη ήταν η εξυπηρέτηση και των δημοσιογράφων. Από τη διοίκηση ήταν πανταχού παρόν ο Άγγελος Μπίτσικας για να δώσει λύσεις σε ότι χρειαστεί.