Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Μεταγραφικά και φορμάρισμα ομάδας οι 2 άξονες του "Άγιαξ"

Σε δύο άξονες περιστρέφεται η δραστηριότητα του ΠΑΣ αυτές τις μέρες


Όλους τους παίκτες θα έχει στη διάθεσή του ο Γιάννης Πετράκης και θα τους δώσει χρόνο συμμετοχής στα δύο φιλικά παιχνίδια με Πανελευσιακό (Σάββατο 18:30 ΠΕΑΚΙ) και Παναιτωλικό (Κυριακή 18:30 Ζωσιμάδες). Όλοι ακολουθούν το κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων, πλην του υπό δοκιμή Δημητρίου Μυρθιανού που είχε κάποιες ενοχλήσεις στη μέση, αλλά αναμένεται να ξεπεράσει το πρόβλημα.
Μάλιστα ο Αντράζ Στρούνα θα δώσει το πρώτο φιλικό και θέλει ο Πετράκης να τον δει και σε φιλικό παιχνίδι σε τι κατάσταση είναι, καθώς έχασε ένα μεγάλο μέρος των προπονήσεων γιατί τον ταλαιπωρούσε θλάση από το τελευταίο ματς της Εθνικής Σλοβενίας. Ο ξένος αμυντικός στις προπονήσεις έδειξε ότι είναι σε καλή κατάσταση, αλλά αυτό θα πρέπει να επιβεβαιωθεί και στα φιλικά παιχνίδι.

Ο Στρούνα είναι ένας πολύ σημαντικός για τον ΠΑΣ ποδοσφαιριστής που θα τον ξεκινήσει ο Πετράκης στο δεξί άκρο της άμυνας στα παιχνίδια πρωταθλήματος, γιατί εκεί είναι η κλασική θέση του, αλλά παράλληλα ως εναλλακτική λύση μπορεί να βοηθήσει και σε άλλες θέσεις, τόσο στην άμυνα, όσο και στο χώρο του κέντρου. Είναι λογικό στο αυριανό ματς με τους «σταχυοφόρους» να παίξουν περισσότερο νέοι παίκτες, ενώ μεθαύριο με τα «καναρίνια» να παίξουν παίκτες που θα αποτελέσουν το βασικό κορμό στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Θα είναι το ματς με τον Παναιτωλικό κατά κάποιο τρόπο σαν μια πρόβα πρωταθλήματος, ενώ οι τελικές δοκιμές θα γίνουν στο τελευταίο φιλικό με την Κέρκυρα την Κυριακή 16 Αυγούστου. 

Ο ΠΑΣ έκλεισε και ένα ακόμα φιλικό για τη Δευτέρα 17 του μηνός με την Προοδευτική Περάματος (ομάδα Α’ ερασιτεχνικής κατηγορίας), αλλά περισσότερο για να τιμήσει τη μνήμη του παλιού ποδοσφαιριστή Γιώργου Πρίσκα και όχι ως ένα αγωνιστικό τεστ. Η προετοιμασία συνεχίζεται σε καθημερινή βάση με εντατικούς ρυθμούς. Σε κάθε σχεδόν προπόνηση γίνεται και δίτερμα, καθώς η προετοιμασία είναι στην τελική ευθεία και ξεκίνησε ήδη το μοντάρισμα της ομάδας. Ο ΠΑΣ θα κάνει πρεμιέρα μέσα στη Βέροια, με στόχο ένα καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα που θα ανεβάσει και την ψυχολογία που πάντα χρειάζεται στο ποδόσφαιρο. 

Όσον αφορά τα μεταγραφικά, δεν υπάρχει κάτι στους ορίζοντες. Πιθανόν να ανακοινωθεί η απόκτηση του Δημήτρη Μυρθιανού. Δύο θέσεις για παίκτες άνω των 24 ετών και ανεξαρτήτου εθνικότητας εξακολουθούν να είναι κενές. Αν πραγματικά υπάρχουν μεταγραφικές βλέψεις και δεν θα αρκεστούν στο υπάρχον δυναμικό, θα φανεί τις επόμενες μέρες αφού σε δύο περίπου εβδομάδες θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Βέβαια αυτό δεν είναι δεσμευτικό, καθώς μεταγραφές ελεύθερων παικτών μπορούν να γίνου μέχρι τέλος Αυγούστου με παράταση και στις αρχές Σεπτεμβρίου. 

Λέγεται ότι στον ΠΑΣ δεν καίγονται και ιδιαίτερα για άλλες προσθήκες, αλλά ψάχνουν να βρουν ευκαιρίες, έστω και στο «παρά πέντε» της μεταγραφικής περιόδου όπως έγινε πέρσι με την περίπτωση του Ναδάλες που αποκτήθηκε μετά το ξεκίνημα του πρωταθλήματος και συγκεκριμένα στις 2 Σεπτεμβρίου.