Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Δεν υπάρχει θέμα Τσάβεζ λένε στον ΠΑΣ

Τη Δευτέρα μετά το δημοψήφισμα θα είναι στα Γιάννινα ο Κριστιάν Τσάβεζ


ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


Χτες πέρασε και το τελευταίο γκρουπ τα εργομετρικά και τις ιατρικές εξετάσεις και από σήμερα θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ, η πρώτη προπόνηση θα γίνει στις 6 το απόγευμα στο ΠΕΑΚΙ όπου θα είναι όλοι σχεδόν οι ποδοσφαιριστές και τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα Φερφελής, Περιστερίδης και Καρανίκας.

Βέβαια η σημερινή πρώτη του ΠΑΣ έχει ανεπίσημο χαρακτήρα γιατί δεν επέστρεψαν όλοι οι παίκτες, αφού κάποιοι για διαφόρους λόγους είναι σε άδεια και επιπλέον την άλλη εβδομάδα, αφού περάσει το δημοψήφισμα και με την ευχή οι εξελίξεις να είναι για το καλό της πατρίδας, θα γίνει ο Αγιασμός. 


Η παρουσίαση των νέων παικτών, των χορηγών και της φανέλας θα γίνει πολύ αργότερα, κατά τον Αύγουστο. Με την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα αυτές τις μέρες καθώς είναι κλειστές οι τράπεζες, ούτε μεταγραφές μπορούν να κλείσουν ούτε χορηγοί μπορούν να βρεθούν. Για τις μεταγραφές υπάρχουν επαφές με παίκτες και είναι εφικτό να κλείσουν συμφωνίες που θα επισημοποιηθούν λίγες μέρες αργότερα. Αλλά ακόμα δεν φαίνεται κάτι στους ορίζοντες παρά την μεταγραφολογία που επικρατεί.  Η αναζήτηση των χορηγών θα γίνει αφού στρώσει η κατάσταση στην αγορά. Την άλλη εβδομάδα θα κυκλοφορήσουν και τα εισιτήρια διαρκείας με τιμές αρκετά καλές απ’ ότι λένε πληροφορίες από κύκλους της ομάδας. 

Σε άδεια είναι οι Μάρκος Βελλίδης και Αντράζ Στρούνα γιατί άργησαν να πάνε για διακοπές λόγω υποχρεώσεων στην Εθνική. Για μια εβδομάδα παρατάθηκε η επιστροφή από την Αργεντινή στα Γιάννινα του Κριστιάν Τσάβεζ και αυτό σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως στα Γιάννινα γιατί πρόσφατα υπήρξε και δημοσίευμα στο διαδίκτυο που ανέφερε ότι ο Αργεντινός μέσος έχει προτάσεις από την πατρίδα του και θέλει να μείνει εκεί. Η επίσημη εκδοχή από τον ΠΑΣ είναι ότι ο Τσάβεζ ενημέρωσε τη διοίκηση ότι λόγω κάποιου προβλήματα θα γυρίσει με μια εβδομάδα καθυστέρηση αι του δόθηκε η άδεια. Συνεπώς ο Τσάβεζ δεν είναι αδικαιολογήτως απόντας και η παράταση της άδειας δεν έχει σχέση με μεταγραφικά σενάρια. 

Άλλωστε κι άλλες φορές ζήτησε παράταση άδειας και λόγω του ότι κατάγεται από μια μακρινή χώρα η ΠΑΕ δεν του το αρνήθηκε, δείχνοντας και αυτός μετέπειτα την ανάλογη συνέπεια. Για τον ΠΑΣ δεν υπάρχει θέμα Τσάβεζ και από την άλλη εβδομάδα θα επιστρέψει στα Γιάννινα για να αρχίσει προπονήσεις. Πολλές φορές το όνομά του έχει μπλεχτεί σε αντιφατικά σενάρια, ακόμα και δημοσιεύματα, καθώς από τη μια μεριά τον παρουσίαζαν ότι πάει στον ΠΑΟΚ και από την άλλη ότι μένει στην Αργεντινή. 

Μέχρι να εμφανιστεί στα Γιάννινα και να αρχίσει προπονήσεις, είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν σενάρια για τον Τσάβεζ, αλλά στον ΠΑΣ λένε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα και στη νέα σαιζόν θα είναι από τις επίλεκτες μονάδες της ομάδας. 

Πέρσι τέτοια μέρα στον "Η.Α"

Πέρσι τέτοια μέρα (2 Ιουλίου 2014) στις αθλητικές σελίδες μεταξύ των θεμάτων που κυριαρχούσαν ήταν και η αποχώρηση των Βίλα και Λίλα. Για τους κραδασμούς της επόμενης μέρας σημειώναμε –πέρσι σαν σήμερα- και τα εξής: «Η αποχώρηση των δύο Αλβανών διεθνών Άντι Λίλα και Εμιλιάνο Βίλα που δημιούργησαν ένα κλίμα δυσαρέσκειας στην κοινή γνώμη των Ιωαννίνων, αναμένεται να επισπεύσει τα μεταγραφικά ζητήματα του ΠΑΣ και ενδεχομένως ακόμα και μέχρι αύριο που θα γίνει ο Αγιασμός και η πρώτη προπόνηση να υπάρξουν ανακοινώσεις. Δηλαδή να ανακοινωθεί μια ακόμα μεταγραφή για να υπάρξει και συνέχεια τον επόμενο καιρό. 

Υπάρχουν έντονες πιέσεις προς τον Γιώργο Χριστοβασίλη από κάθε κατεύθυνση, να αυξήσει το μεταγραφικό μπάτζετ και να ενισχύσει την ομάδα εκεί που έχει αδυναμίες ώστε και να απορροφηθούν οι κραδασμοί από την ξαφνική αποχώρηση των Λίλα, Βίλα αλλά κυρίως να δυναμώσει το ρόστερ για να έχει και ο Γιάννης Πετράκης περισσότερες εναλλακτικές λύσεις στα χέρια του. Τουλάχιστον οι τρεις θέσεις που δικαιούται ο ΠΑΣ άνω των 24 ετών να καλυφθούν με έτοιμους παίκτες και κοντά σ’ αυτούς και τους υπόλοιπους στυλοβάτες της ομάδας που είναι μαζί τα τελευταία χρόνια να ενσωματωθούν και οι νέοι παίκτες για να αποκτήσει η ομάδα την δυναμική που πρέπει για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του νέου πρωταθλήματος».