Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Πιο ουσιαστική η Κέρκυρα κέρδισε 2-0 τον ΠΑΣ

Κέρκυρα - ΠΑΣ 2-0 με γκολ που σημείωσαν Γεωργακόπουλος και Καϊκούτ


Η Κέρκυρα αναδείχτηκε νικήτρια με σκορ 2-0 στο σημερινό φιλικό με τον ΠΑΣ Γιάννινα που έγινε στο νησί των Φαιάκων. Τα γκολ πέτυχαν οι Γεωργακόπουλος (40'), Καϊκούτ (53'). Ο ΠΑΣ είχε δοκάρι στο 59' με τον Σαπαλίδη.
Το παιχνίδι έγινε σε συνθήκες καύσωνα καθώς και η Κέρκυρα ήταν  καμίνι. Μάλιστα ο διαιτητής έκανε κάποιες διακοπές στο παιχνίδι, σαν σε τάιμ άουτ στο μπάσκετ, για να δροσίζονται οι παίκτες. Ήταν το πρώτο φιλικό για την Κέρκυρα και μάλιστα με ανεβασμένη την ψυχολογία μετά την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής που την διατηρεί στην σούπερ λίγκα για τη γνωστή υπόθεση που είχε προκύψει με την επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού στο θέμα της μεταβίβασης των μετοχών της. 

Αντίθετα για τον ΠΑΣ ήταν το τρίτο φιλικό, αφού είχαν προηγηθεί στο Καρπενήσι τα παιχνίδια με Παναιτωλικό και Ηρακλή. Ο Σάκης Τσιώλης σαν πρώτο φιλικό της ομάδας του έκανε διάφορα πειράματα, ξεκινώντας την αξιοποίηση του δυναμικού που έχει. Ξεκίνησε με 4-4-2 έχοντας τερματοφύλακα τον Κουτζαβασίλη, στην άμυνα τους Καραγιαννίδη, Μεντή, Σιόντη, Μανωλά, στο κέντρο τους Ζορμπά, Κρητικό, Βίλα, Μακρίδη και στην επίθεση Γκόμεζ και Γεωργακόπουλο. 

Από την άλλη πλευρά ο Γιάννης Πετράκης ξεκίνησε το παιχνίδι με παίκτες που δείχνουν περισσότερο ενδεκαδάτοι, δείγμα ότι από το παιχνίδι αυτό άρχισε να κάνει τις πρώτες σκέψεις για το πρωτάθλημα. Κι αυτός με αρχική διάταξη 4-4-2 ξεκίνησε με τον Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Καρανίκα, Ναδάλες, Μιχαήλ, Μπέριο, στο κέντρο τους Τζημόπουλο, Τσουκαλά, Τσάβεζ, Ακόστα και στην επίθεση τους Ίλιτς και Μανιά.

Στο πρώτο ημίχρονο που δεν έγιναν αλλαγές, ήταν μοιρασμένη σχεδόν η υπεροχή με την Κέρκυρα όμως περισσότερο επικίνδυνη, σε σχέση με τον ΠΑΣ που έβγαλε κάποιες φάσεις αλλά δεν τις αξιοποίησε. Στην επανάληψη που μπήκαν και νέοι παίκτες με τις αλλαγές που έγιναν, ανακατεύτηκε η τράπουλα, αλλά σε σχέση με τη ζέστη και την κούραση των παικτών σε περίοδο προετοιμασίας ο ρυθμός διατηρήθηκε σε καλά επίπεδα. Όσον αφορά την εικόνα του ΠΑΣ, περισσότερο δραστήριος ήταν στην επανάληψη παρά στο α' μέρος. 


ΤΑ ΓΚΟΛ

40’: Γκολ για την Κέρκυρα με τον Γεωργακόπουλο και 1-0. Η φάση ξεκίνησε από τον Μακρίδη που κατέβασε τη μπάλα στα καρέ του ΠΑΣ, έδωσε τη μπάλα στον Γεωργακόπουλο που από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής με σουτ σημάδεψε τα δίχτυα του Βελλίδη που δεν μπόρεσε να αντιδράσει, καθώς η μπάλα βρήκε το πόδι αμυντικού του ΠΑΣ και άλλαξε ελαφρά πορεία.

53’: Η Κέρκυρα διπλασιάζει τα τέρματα σε 2-0 με κοντινή καρφωτή κεφαλιά του Καϊκούτ μετά από σέντρα του Ντιόγκο.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

9’: Σε οργανωμένη επίθεση του ΠΑΣ ο Ίλιτς δέχτηκε τη μπάλα από τον Τσάβεζ αλλά το πλασέ του Σέρβου φορ απέκρουσε ο Κουτζαβασίλης.

10’: Στην αντεπίθεση της Κέρκυρας ο Ζορμπάς βρέθηκε σε καλή θέση και ενώ ετοιμαζόταν να πλασάρει το Βελλίδη τον ανέκοψε με προβολή ο Μιχαήλ.

29’: Ο Τσάβεζ έκανε τη διείσδυση από την αριστερή πτέρυγα στην άμυνα της Κέρκυρας αλλά το σουτ με το αριστερό πόδι έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Κουτζαβασίλη.

33’: Σέντρα του Γεωργακόπουλου από δεξιά, ο Βίλα άφησε για το Ζορμπά που ήταν σε θέση βολής, αλλά το σουτ του τελευταίου από καλή θέση έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Βελλίδη.

39’: Κάθετη μπαλιά του Τσάβεζ στο Μανιά, αλλά μέχρι να ζυγίσει τη μπάλα στο καλό πόδι, μπερδεύτηκε και ανέκοψε ο Καραγιαννίδης.

41’: Η Κέρκυρα πίεσε για ένα δεύτερο γκολ, όταν σουτ του Γεωργακόπουλου πήρε πορεία για τα δίχτυα του ΠΑΣ αλλά με προβολή απέκρουσε ο Μπέριος.

55’: Καλό σουτ από κοντά του Φερφελή μπλόκαρε ο Κουτζαβασίλης.

59’: Καλή κεφαλιά του Σαπαλίδη σε σέντρα του Μυρθιανού η μπάλα βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι των Φαιάκων.

77': Ο Κοτάτης μπήκε επικίνδυνα στα καρέ του ΠΑΣ αλλά τον ανέκοψε με ωραίο τρόπο ο Μασούρας.

87': Ο Σαπαλίδης πέτυχε γκολ που ακυρώθηκε γιατί πριν σουτάρει η μπάλα βρήκε το χέρι του. 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Πουλημάς με βοηθούς τους Βλάσση και Καλυβιώτη του συνδέσμου Κέρκυρας.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Α.Ο. ΚΕΡΚΥΡΑ (Σάκης Τσιώλης): Κουτζαβασίλης (80’ Τριαντάφυλλος), Γκόμεζ (69’ Μακρίδης, 83’ Ίσερης), Μακρίδης (46’ Ντιόγκο), Μανωλάς (46’ Ντιμιτρόφσκι), Καραγιαννίδης (46’ Βενέτης), Μεντής (46’ Ντουαλά), Κρητικός (63’ Κοτάτης), Σιόντης (46’ Βλάχος), Γεωργακόπουλος (46’ Μαρκόφσκι), Ζορμπάς (46’ Καρντόζο), Βίλα (46’ Καϊκούτ).


ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης (46’ Περιστερίδης), Ίλιτς (46’ Φερφελής), Μιχαήλ (46’ Αλεξίου), Μπέριος (46’ Σκόνδρας), Τσουκαλάς (46’ Κρητικός), Μανιάς (46’ Σαπαλίδης), Τσάβεζ (46’ Γιάκος), Καρανίκας (46’ Κοζάκης), Τζημόπουλος (46’ Μασούρας), Ακόστα (46’ Ηλιάδης), Ναδάλες(46’ Μυρθιανός). 

-Την αναμέτρηση παρακολούθησε ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιώργος Χριστοβασίλης από τις θέσεις των επισήμων με τους Δημήτρη Νιαρχάκο και Φόντα Βρόσγο. 

-Επόμενο φιλικό για τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι το ερχόμενο Σάββατο (1/8) στην Τρίπολη με τον τοπικό Αστέρα. Την αναμέτρηση αυτή θα μεταδώσει το κανάλι NOVA 1.

-O ΠΑΣ έκανε και το πρωί προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ και το μεσημέρι αναχώρησε για την Κέρκυρα, πηγαίνοντας από το λιμάνι απευθείας στο γήπεδο.

-Την αποστολή δεν ακολούθησαν στην Κέρκυρα οι τραυματίες Κοζορώνης, Στρούνα, Αυγενικού, Γαρουφαλιάς.