Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Ο χρόνος κυλά και αναμένονται οι αποφάσεις

Όλα τα τελευταία νέα από τις εξελίξεις στον ΠΑΣ Γιάννινα

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Αργά αλλά σταθερά ο ΠΑΣ Γιάννινα χτίζει το ρόστερ για τη νέα σαιζόν, το οποίο μέχρι τέλος του Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί κατά μεγάλο ποσοστό. Πριν δούμε πως είναι τα νέα δεδομένα και στις θέσεις της ομάδας, να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι τώρα ανανέωσαν τα συμβόλαιά τους οι Βελλίδης, Μιχαήλ, Ακόστα, Ναδάλες, Αυγενικού και υπέγραψε πενταετές επαγγελματικό συμβόλαιο ο τερματοφύλακας της ομάδας νέων Κ-20 Νίκος Κολιοφούκας. 


Στον ΠΑΟΚ δόθηκαν με μεταγραφή οι Κοροβέσης, Χαρίσης, δεν ανανεώθηκαν τα συμβόλαια των Σωτηρίου, Ντάσιου, αναμένεται να υπογράψει νέο συμβόλαιο ο νεαρός Γιάννης Ιωάννου που ήταν δανεικός στον Θεσπρωτό γιατί η ΠΑΕ δεν είχε ενημερότητα τον Ιανουάριο να του κάνει νέο συμβόλαιο και υπάρχει η εκκρεμότητα με το Λίλα που αν δεν ενεργοποιήσει την οψιόν αγορά των δικαιωμάτων του η Πάργα θα πρέπει να επιστρέψει στα Γιάννινα. 

Αναμένεται επίσης να επιστρέψει ο 20χρονος Μουσκάι που ήταν για ένα χρόνο δανεικός στην Παρτιζάν Τιράνων, εκτός και αν συμφωνηθεί να παραχωρηθεί στην Αλβανική ομάδα που είναι και το πιθανότερο. Υπάρχει ερωτηματικό και με τον Μιχάλη Μανιά, καθώς φέρεται να τον διεκδικεί ο Ολυμπιακός, αλλά είναι πιθανόν να μη υπάρξει περαιτέρω συνέχεια  και να μείνει στα Γιάννινα. 

Έτσι με τα μέχρι τώρα δεδομένα το ρόστερ του ΠΑΣ διαμορφώνεται ωα εξής: Τερματοφύλακες είναι οι Βελλίδης, Κολιοφούκας. Αναμένεται να αποκτηθεί ένας ακόμα σαν δεύτερος στην ιεραρχία που να έχει κάποιες εμπειρίες και να είναι κάτω των 24 ετών. Αμυντικοί είναι οι Μπέριος, Μιχαήλ, Ναδάλες, Στρούνα, Μουσκάι, Σκόνδρας, Τζημόπουλος. Κεντρικοί είναι οι Τσάβεζ, Τσουκαλάς, Γαρουφαλιάς, Ηλιάδης, Κρητικός, Ακόστα, Αυγενικού, Λίλα (;), Ιωάννου, Γιάκος. Επιθετικοί είναι οι Τσάβεζ, Μανιάς, Νάκος, Σαπαλίδης. 

Σ’ αυτό το ρόστερ σίγουρα θα υπάρξουν και άλλες προσθήκες σε όλες τις γραμμές για να έχει και ο Γιάννης Πετράκης περισσότερες εναλλακτικές λύσεις. Ο ΠΑΣ έχει δικαίωμα ακόμα να κάνει δύο μεταγραφές παικτών ανεξαρτήτου εθνικότητας άνω των 24 ετών και όσους έλληνες θέλει κάτω αυτού του ηλικιακού ορίου. Το Σαββατοκύριακο οι δύο προπονητές των ομάδων νέων Κ-20, Κ-17 Γιάννης Τάτσης και Χρήστος Αγγέλης αντίστοιχα, με την ευκαιρία που ολοκληρώθηκε ο προπονητικός κύκλος και η σαιζόν για τις ομάδες των μικρών, παρέδωσαν στην  ΠΑΕ τις τεχνικές εκθέσεις τους προτείνοντας και κάποιους παίκτες να περάσουν στον προθάλαμο της ΠΑΕ με την προοπτική να γίνουν επαγγελματίες. Θα υπάρξει σε πρώτη φάση μια από κοινού αξιολόγηση των παικτών με την παρουσία και του Γιώργου Γεωργουλόπουλου που είναι βοηθός του Πετράκη αλλά και τεχνικός διευθυντής των τμημάτων υποδομής, πριν ο Κρητικός τεχνικός λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Πως έχει το θέμα Ντάσιου

Όσον αφορά τις επικείμενες εξελίξεις, μέχρι τέλος της εβδομάδας θα έχει ξεκαθαρίσει το θέμα με την παραμονή ή όχι στην ομάδα του Γιώργου Ντάσιου. Από την ΠΑΕ εδώ και καιρό του είπαν να περιμένει, αλλά επειδή θέλει κι αυτός να κοιτάξει τη συνέχεια έχοντας προτάσεις με άλλες ομάδες μέχρι την ερχόεμνη Κυριακή θα έχει τελειώσει αυτό το σήριαλ είτε θετικά είτε αρνητικά. Για να παραμείνει ο Ντάσιος στην ομάδα ο ΠΑΣ θα πρέπει να καλύψει μία από τις δύο θέσεις που έχει για παίκτες άνω των 24 ετών και πάνω σ’ αυτό τον προβληματισμό σκάλωσε το θέμα τόσες μέρες. Υπό άλλες συνθήκες και αν ο ΠΑΣ δεν είχε περιορισμό, θα έκλεινε άμεσα το θέμα Ντάσιου με τη συνέχιση της καριέρας του στα Γιάννινα.

Σε σεμινάριο Πετράκης και Αλεξίου

Σε σεμινάριο που οργάνωσε στο Ηράκλειο ο εκεί σύλλογος προπονητών Κρήτης, μίλησε ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννης Πετράκης αλλά και ο γυμναστής της ομάδας Βασίλης Αλεξίου. Ο τεχνικός του «Άγιαξ» ανέπτυξε το θέμα σχετικά με τα συστήματα που εφαρμόζονται στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, ενώ ο Αλεξίου ανέπτυξε το θέμα δυναμική στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Έτυχε και οι δύο να κάνουν διακοπές στην Κρήτη και με την ευκαιρία κλήθηκαν για να μιλήσουν στο σεμινάριο. Οι κ.κ. Πετράκης και Αλεξίου πολλές φορές κατά τη σαιζόν που πέρασε έλαβαν μέρος και σε ημερίδες που οργάνωσαν οι προπονητές της Ηπείρου στα Γιάννινα και αυτό είναι τιμητικό και για την ομάδα του ΠΑΣ για το υψηλό επίπεδο που έχουν ο επικεφαλής και οι συνεργάτες του τεχνικού τημ. Ο Γιάννης Πετράκης μπορεί να κάνει διακοπές κοντά στην οικογένειά του και στην γενέτειρα πατρίδα, αλλά πάντα είναι με το τηλέφωνο στο χέρι καθώς ενημερώνεται για όλες τις εξελίξεις από τον πρόεδρο Γιώργο Χριστοβασίλη και τον διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος Δημήτρη Νιαρχάκο.

Θολό τοπίο στα μεταγραφικά

Η μεταγραφολογία στον ΠΑΣ φέτος είναι πολύ περιορισμένη σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Αυτό οφείλεται ότι υπάρχουν μόνο δύο θέσεις άνω των 24 ετών, αφού οι υπόλοιπες θέσεις καλύφθηκαν με τις ανανεώσεις συμβολαίων που έγιναν και ακόμα γιατί κινούνται στην ομάδα με άκρα μυστικότητα. Γύρω από τα μεταγραφικά του ΠΑΣ, υπάρχει θολό τοπίο, τόσο για το τι σκέπτονται για το Ντάσιο, τι θα γίνει με το Λίλα και τους άλλους δανεικούς και αν θα λυθούν συμβόλαια από το υπάρχον ρόστερ. Για όλα αυτά υπάρχει χρόνος, καθώς το πρώτο ραντεβού έχει προγραμματιστεί για τις 28 Απριλίου και έχουν 20 μέρες μπροστά τους για να ξεκαθαρίσουν το τοπίο και να ληφθούν οι δέουσες αποφάσεις. Τα μεταγραφικά χειρίζεται προσωπικά ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης σε συνεργασία με τον προπονητή Γιάννη Πετράκη και τον διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος Δημήτρη Νιαρχάκο.

 Ψάχνουν για τερματοφύλακα


Τερματοφύλακα κάτω των 24 ετών που να έχει εμπειρία αγώνων έστω από τα πρωταθλήματα Β’ και Γ’ Εθνικής ψάχνει ο ΠΑΣ Γιάννινα, για να πλαισιώσει στο ρόστερ τον διεθνή γκολκίπερ Μάρκο Βελλίδη και τον νεαρό Νίκο Κολιοφούκα που την περασμένη Παρασκευή υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο διάρκειας 5 ετών. Ο τερματοφύλακας που θα αποκτηθεί θα είναι 2ος στην ιεραρχία μετά το Μάρκο Βελλίδη. Ο Κολιοφούκας έχει πολλές ικανότητες, γι’ αυτό άλλωστε επιλέχτηκε με τη σύμφωνη γνώμη όλων των προπονητών να γίνει επαγγελματίας, αλλά του λείπουν η εμπειρία αλλά και από παραστάσεις αγώνων στη σούπερ λίγκα. 

Φέτος από τον Ιανουάριο και μετά ο ΠΑΣ είχε μείνει μόνο με δύο γκολκίπερ, τους Βελλίδη, Σωτηρίου, γιατί ο Ολυμπιακός πήρε ξαφνικά πίσω τον Γιαννιώτη που ήταν δανεικός μόλις τραυματίστηκε ο Ρομπέρτο, ενώ ελλείψει φορολογικής ενημερότητας δεν μπορούσε να γίνει επαγγελματίας ο Κολιοφούκας. Το ευτύχημα ήταν που δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα ο Βελλίδης για να μείνει μόνος και χωρίς αναπληρωματικό ο Σωτηρίου. Υπήρξε ένα πρόβλημα αλλά στο τελευταίο ματς με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, όπου χτύπησε ο διεθνής γκολκίπερ και τον αναπλήρωσε ο Σωτηρίου. Αλλά το πρόβλημα ήταν σε ένα ματς που πέρασε ανώδυνα. 

Ο Δημήτρης Σωτηρίου έφυγε από τον ΠΑΣ αναγκαστικά γιατί έληξε το συμβόλαιό του και είναι άνω των 24 ετών. Αν δεν υπήρχε ο περιορισμός ήταν βέβαιο ότι θα συνέχιζαν για τη νέα σαιζόν Βελλίδης, Σωτηρίου, Κολιοφούκας. Τώρα για τη θέση του Σωτηρίου ψάχνουν γκολκίπερ σε Ελλάδα και εξωτερικό και πάντα σε ηλικία κάτω των 24 ετών. Στα δοκιμαστικά που έγιναν δοκίμασαν τον Δημαράκη του Γιούχτα, αλλά δεν έγινε γνωστό ποιες εντυπώσεις άφησε στον Γιάννη Πετράκη.