Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Τα εισιτήρια διαρκείας και η επιστροφή των φιλάθλων

Για να δούμε πως θα πάνε φέτος τα εισιτήρια διαρκείας που θα τεθούν σε κυκλοφορία

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσουν τα εισιτήρια διαρκείας του ΠΑΣ Γιάννινα για τη νέα σαιζόν με την ελπίδα να υπάρξει η ανάλογη στήριξη με την αγορά αυτών από τον κόσμο της ομάδας. Ίσως για επικοινωνιακούς λόγους να τα θέσουν σε κυκλοφορία αφού γίνει ακόμα μια καλή μεταγραφή που θα ζεστάνει περισσότερο την ατμόσφαιρα. Όπως έγινε γνωστό οι τιμές θα είναι προσιτές με τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν και προσαρμοσμένες σε όλα τα βαλάντια. 


Η επιστροφή των φιλάθλων στο γήπεδο, για να παρακολουθούν τους αγώνες του ΠΑΣ όπως σε προηγούμενα χρόνια, είναι κάτι που απασχολεί τη διοίκηση της ομάδας, αλλά και τους παίκτες που νιώθουν ότι η ατμόσφαιρα στο στάδιο «Ζωσιμάδες» δεν είναι τόσο ζεστή από πλευράς παρουσίας του κόσμου, όπως παλιότερα. Ναι μεν ο ΠΑΣ έχει μια βάση 2500 περίπου φιλάθλων που είναι κατά μέσο όρο στα παιχνίδια του και η οποία βάση δείχνει να είναι συμπαγής με πιστούς φιλάθλους που δεν θα λείψουν ποτέ ότι κι αν γίνει, αριθμός μεγαλύτερος συγκριτικά με άλλα γήπεδα της σούπερ λίγκα, αλλά ο «Άγιαξ της Ηπείρου» μπορεί να μαζέψει πολύ περισσότερο κόσμο. 

Γιατί για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του, μετά τη δεκαετία 1974-1984, έχει σταθεροποιηθεί στη σούπερ λίγκα, παίζει καλό ποδόσφαιρο και τερματίζει σε υψηλές βαθμολογικές θέσεις. Παρόλα αυτά, τα τελευταία χρόνια μειώθηκαν σημαντικά σε μεγάλο βαθμό τα εισιτήρια για τα δεδομένα πάντα των Ιωαννίνων, σε αντιδιαστολή με την καλή πορεία της ομάδας. 

Οι λόγοι ασφαλώς είναι πολλοί και ανάγονται σε πολλά επίπεδα. Άλλωστε στην Ελλάδα είναι γενικότερο το φαινόμενο της μείωσης των εισιτηρίων, καθώς τα γεμάτα γήπεδα τείνουν να γίνουν μακρινές αναμνήσεις. Η οικονομική κρίση είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που οδηγεί πολλούς φιλάθλους μπροστά από τη τηλεόραση παρακολουθώντας από εκεί τα παιχνίδια, συν το γεγονός ότι ο κόσμος έχει πολλά προβλήματα με την οικονομική κρίση και δεν υπάρχει τόσο μεγάλη διάθεση για ποδόσφαιρο συν την απαξίωση που γνωρίζει το ελληνικό πρωτάθλημα. 

Ακόμα για τον ΠΑΣ υπάρχουν και κάποιοι ειδικοί λόγοι όπως η μη αδειοδότηση τα τελευταία χρόνια που είχαν σαν αποτέλεσμα το 2013 να μη αγωνιστεί στην Ευρώπη, ευκαιρία που δόθηκε αγωνιστικά για πρώτη φορά στην ιστορία του «Άγιαξ της Ηπείρου». Μπορεί η μη αδειοδότηση να μη είχε επιπτώσεις στην αγωνιστική πορεία του ΠΑΣ, αλλά πλήγωσε τον κόσμο και για την εικόνα της ομάδας δεν ήταν ότι καλύτερο. 

Το αν θα ανατραπεί αυτή η εικόνα στο νέο πρωτάθλημα, για να πηγαίνει περισσότερος κόσμος στο στάδιο «Ζωσιμάδες» επί του παρόντος είναι άγνωστο. Τα εισιτήρια διαρκείας που θα κυκλοφορήσουν τις επόμενες μέρες θα είναι οπωσδήποτε το βαρόμετρο της κοινής γνώμης, χωρίς αυτό να είναι απόλυτο γιατί πολλοί είναι οι πιστοί φίλαθλοι που πηγαίνουν στο γήπεδο χωρίς να είναι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας. 

Όσον αφορά τα υπόλοιπα θέματα δεν υπήρξε καμία εξέλιξη ούτε με την ανανέωση της συνεργασίας με το Γιώργο Ντάσιο, ούτε είναι στα σκαριά κάποια μεταγραφή. Ο Γιάννης Πετράκης που μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό της Κρήτης ανέφερε ότι θα είναι δύσκολη η νέα χρονιά, αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία ότι με δουλειά και προσπάθεια μπορεί ο ΠΑΣ να κάνει καλή πορεία, αφού συνεχίζει να έχει ένα κορμό αξιόλογων παικτών. 

Πέρσι τέτοια μέρα στον «Η.Α»

Πέρσι τέτοια μέρα (10 Ιουνίου 2014) στις αθλητικές σελίδες του «Η.Α» φιλοξενήθηκε συνέντευξη με τον Γιώργο Γεωργουλόπουλο, βοηθό του Γιάννη Πετράκη και υπεύθυνο υποδομών, που για το κομμάτι του σκάουτινγκ και της ανάδειξης ταλέντων ανέφερε: «Η Ελλάδα είναι πλούσια σε ταλέντο, εκεί που υπολειπόμαστε είναι στον προγραμματισμό και στην μέθοδο βελτίωσης των νεαρών αθλητών. Οι ψαγμένοι Έλληνες και ξένοι μάνατζερ ασχολούνται αποκλειστικά με αυτές τις ηλικίες.  Βλέποντας ότι η ανάδειξη τους είναι πιθανότερη στο εξωτερικό τα παίρνουν από αυτές τις ηλικίες και επενδύουν επάνω  τους. Έχω συζητήσει με πολλούς ξένους μάνατζερ και σκάουτερ και προσπαθώ να κατανοήσω την φιλοσοφία και τον τρόπο λειτουργίας τους. 

Όσον αφορά τους γονείς πρέπει να υποστηρίζουν τα παιδιά τους χωρίς να γίνονται καταπιεστικοί. Αυτοί που είναι να παίξουν σε υψηλό επίπεδο θα παίξουν, το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά που δεν μπορούν να φτάσουν ψηλά. Τελικά το ποδόσφαιρο είναι δίκαιο άθλημα ανεξάρτητα τους εξωγενείς παράγοντες. Το σκάουτινγκ είναι επιστήμη και είναι ένα εξειδικευμένο κομμάτι της προπονητικής. 

Η άποψη μου είναι ότι όπως όλες οι υπόλοιπες ελληνικές ομάδες, έτσι και ο Π.Α.Σ.  ΓΙΑΝΝΙΝΑ, πρέπει να εκσυγχρονιστεί και να βρει τους κατάλληλα εκπαιδευμένους επαγγελματίες πάνω στο σκάουτινγκ, ( επιλογή ποδοσφαιριστών, ανάλυση κ.τ.λ.). Έτσι θα μειωθεί η πιθανότητα λάθους  και κάθε απόφαση θα εξηγείται επιστημονικά..».