Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Ο Ντάσιος και οι παίκτες βαρόμετρο στην ομάδα

Ήρεμα περνά και αυτό το Σαββατοκύριακο στον ΠΑΣ Γιάννινα

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ήρεμα αναμένεται να περάσει και αυτό το Σαββατοκύριακο στον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς δεν φαίνεται κάτι άλλο στους ορίζοντες όσον αφορά τα μεταγραφικά.
Αν ισχύουν αυτά που ειπώθηκαν ότι μέχρι να ξεκινήσει το βασικό στάδιο προετοιμασίας (10 με 12 Ιουλίου η ομάδα θα αναχωρήσει για το Καρπενήσι) θα έχει διαμορφωθεί κατά 80% το ρόστερ για τη νέα σαιζόν, τότε στα μεταγραφικά υπάρχει ακόμα δρόμος. Υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια για να γίνουν οι κινήσεις που πρέπει, τόσο για να καλυφθούν οι θέσεις άνω των 24 ετών όσο και να εντοπιστούν οι ταλαντούχοι παίκτες κάτω του ηλικιακού αυτού ορίου, για να ενισχύσουν το δυναμικό του «Άγιαξ». 

Όλα αυτά βέβαια θα γίνουν στην ώρα τους και από τη στιγμή που έμειναν οι Βελλίδης, Ακόστα, Ναδάλες, Μιχαήλ, Αυγενικού και οι προπονητές, ο κόσμος δείχνει σχετικά ήρεμος και υπομονετικός περιμένοντας τις επόμενες κινήσεις. Αυτό που σκέφτονται περισσότερο δεν είναι ποιους παίκτες θα πάρει, αλλά μη τυχόν και επαληθευτούν σενάρια που είδαν κατά καιρούς ορισμένα και το φως της δημοσιότητας περί παραχώρησης σε άλλες ομάδες πρωτοκλασάτων παικτών όπως οι Τσάβεζ, Ίλιτς, Τσουκαλάς και άλλοι. 

Οι παίκτες αυτοί θεωρούνται βαρόμετρο για τον ΠΑΣ και κάθε φορά που κυκλοφορούν σενάρια περί μεταγραφής των ο πυρετός ανεβαίνει κατακόρυφα στα Γιάννινα. Βέβαια ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης πολλές φορές διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να φύγει κανείς άλλος παίκτης πλην των Χαρίση, Κοροβέση που δόθηκαν στον ΠΑΟΚ, αλλά επειδή στα μεταγραφικά όλα αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη, πάντα οι φίλαθλοι μέχρι να τελειώσουν οι μεταγραφές θα έχουν αυτό το φόβο. 

Οι παίκτες αυτή την εποχή είναι όλοι σε διακοπές, πλην των Γιάκου, Κοροβέση που είναι στρατευμένοι και του Μάρκου Βελλίδη που κλήθηκε στην εθνική Ελλάδας για το ματς με τα νησιά Φερόες στις 13 Ιουνίου και για το φιλικό με την Πολωνία στις 16 Ιουνίου. Είναι η 2η κλήση που έκανε ο ομοσπονδιακός προπονητής Μαρκαριάν στον γκολκίπερ του ΠΑΣ και είναι πολύ πιθανό κάποια στιγμή να πάρει και το βάπτισμα του πυρός κάτω από τα δοκάρια της Εθνικής. Και πως τα φέρνει η ζωή… Τέτοιο καιρό το 1978 είχαν κληθεί στην ενική δύο παίκτες του ΠΑΣ οι Εδουάρδο Κοντογιωργάκης, Νίκος Λιάκος και αγωνίστηκαν με τα γαλανόλευκα χρώματα σε τουρνουά που έγινε στην Αυστραλία. 

Επίσης στο ακουστικό βρίσκεται και ο Γιώργος Ντάσιος περιμένοντας από τον ΠΑΣ να τον καλέσουν να υπογράψει νέο συμβόλαιο. Με νεώτερες δηλώσεις που έκανε ανέφερε ότι εκτός από τη συνάντηση που έκανε μετά το τέλος του πρωταθλήματος με τον πρόεδρο Γιώργο Χριστοβασίλη, έκτοτε δεν ξανασυζήτησαν το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του. Ούτε του είπαν από τον ΠΑΣ πόσο ακόμα πρέπει να περιμένει. Ο επί σειρά ετών αρχηγός της ομάδας ανέφερε ότι έχει προτάσεις από άλλες ομάδες και από το εξωτερικό, θα περιμένει λίγες μέρες ακόμα τον ΠΑΣ και αν δεν υπάρξει ανταπόκριση, θα αναγκαστεί μετά από 13 χρόνια να αλλάξει ομάδα. 

Ούτε και με το θέμα επιστροφής του Λίλα υπήρξε καμία εξέλιξη. Ο Αλβανός μέσος είναι ακόμα στην Ιταλία, για να ξέρει τι κινήσεις πρέπει να κάνει αφού είναι αβέβαιο το μέλλον και της Ιταλικής ομάδας που αντιμετωπίζει οξύτατο οικονομικό πρόβλημα. Στον ΠΑΣ λένε ότι η Πάρμα δεν έχει δικαίωμα να αποκτήσει τα δικαιώματά του με οψιόν αγορά γιατί είναι υπό επιτήρηση, οπότε η επιστροφή στα Γιάννινα θα είναι μια καλή λύση για τον παίκτη και την ομάδα.