Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Θα τεθεί τέρμα στη....βιομηχανία απαλλαγής των χρεών;

Αλλαγές προμηνύονται για τις ομάδες που πέφτουν οικειοθελώς στη Γ' Εθνική 

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Τείνει να γίνει…. βιομηχανία τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, ομάδες να υποβιβάζονται οικειοθελώς στην ερασιτεχνική πλέον Γ’ Εθνική και εκεί να γλιτώνουν από τα χρέη, λειτουργώντας ως ερασιτεχνικό σωματείο που έχει άλλο ΑΦΜ και νομική μορφή, θέτοντας σε εκκαθάριση τις ανώνυμες εταιρίες. Και όταν ανεβούν στη Β’ Εθνική δημιουργούν μια νέα ΠΑΕ με άλλο ΑΦΜ και δεν έχει χρέη!
Αυτό ακολούθησαν τα τελευταία χρόνια με τον οικειοθελή υποβιβασμό στη Γ’ Εθνική ομάδες όπως ΑΕΚ, Άρης, Πανσερραϊκός, Λάρισα και τώρα το ίδιο ετοιμάζονται να κάνουν ΟΦΗ, Εργοτέλης, Νίκη Βόλου. Μάλιστα στη Λάρισα, όπως γράφτηκε, έφτιαξαν νέα ΠΑΕ χωρίς να διαλυθεί η προηγούμενη με συνέπεια να μη υπάρξει αδειοδότηση από την ΕΠΟ λόγω ύπαρξης δύο ΠΑΕ με το ίδιο όνομα! 

Ας δούμε το πάντα έγκυρο ρεπορτάζ του Δημήτρη Δημητρίου στο a-sports.gr για το τι σχεδιάζουν για το θέμα αυτό.
Στην ΕΠΟ σκοπεύουν να πάρουν πιο αυστηρά μέτρα ώστε πέφτοντας οι ομάδες οικιοθελώς στη Γ’ Εθνική να κάθονται υποχρεωτικά 3 χρόνια στη Γ’ Εθνική. Όμως επειδή υπάρχουν πιέσεις άρχισαν οι εκπτώσεις και αντί για 3 χρόνια θα κάθονται 2! Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αθήνα, υπάρχουν πλέον δυο επιλογές στον οικειοθελή υποβιβασμό. 


Η μία είναι να αγωνίζονται στο τοπικό πρωτάθλημα και η δεύτερη να υποβιβάζονται στη Γ’ Εθνική, χωρίς όμως να έχουν δικαίωμα ανόδου τον πρώτο χρόνο. Στη δεύτερη περίπτωση θα μπορούν να προβιβαστούν μετά την αρχική υποχρεωτική παραμονή τους, εφόσον την πρώτη τους σεζόν έχουν καταλάβει τις θέσεις 1-4. Όλα αυτά θα μπουν σε ισχύ από την επόμενη αγωνιστική περίοδο… Σε ότι αφορά την εκκαθάριση των υποβιβασμένων ομάδων, αν δεν έχει ολοκληρωθεί, τότε υποχρεωτικά θα πρέπει να αλλάξουν όνομα και έμβλημα. 

Πάντως, όταν επιστρέψουν θα πρέπει να αποπληρώσουν το 50 % των χρεών που έχουν αφήσει. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη διάταξη ισχύει και για τους ΟΦΗ, Νίκη Βόλου αλλά και για όποιες άλλες ομάδες επιλέξουν τον δρόμο του οικειοθελούς υποβιβασμού, όπως όλα δείχνουν δηλαδή τον Εργοτέλη. Επίσης θα υπάρχει ποινή και για τους μεγαλομετόχους, όπως και για όλα τα μέλη του ΔΣ που εγκαταλείπουν ομάδες! Για πέντε χρόνια θα τους επιβάλλεται ποινή απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, ώστε να μην προκαλούν, αναλαμβάνοντας άλλες ομάδες. Κλασικό και πιο πρόσφατο παράδειγμα η ζημιά που έπαθε η Νίκη Βόλου...