Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Ο ΠΑΣ έκλεισε και ανακοινώνει τον Περιστερίδη

Κοντά στον ΠΑΣ ο πανύψηλος γκολκίπερ Κώστας Περιστερίδης


Την απόκτηση του γκολκίπερ Κώστα Περιστερίδη που αναμένεται να μείνει ελεύθερος από τον Πλατανιά αναμένεται να ανακοινώσει ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς όπως αναφέρουν πληροφορίες, το βράδυ της Τετάρτης ο παίκτης συμφώνησε σε όλα με τον πρόεδρο Γιώργο Χριστοβασίλη.

Ο ΠΑΣ μιλούσε και με το Νίκο Γιαννακόπουλο του Πανιώνιου (αναμένεται να αποχωρήσει από την ομάδα της Νέας Σμύρνης), αλλά τελικά κατέληξε στον Περιστερίδη που αναμένεται να αποχωρήσει από τον Πλατανιά. Στην ομάδα των Χανίων αγωνίστηκε στην περασμένη σαιζόν μόνο σε δύο παιχνίδια στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος και συγκεκριμένα στα παιχνίδια Πλατανιάς – ΠΑΟΚ 0-4 και Ατρόμητος – Πλατανιάς 1-0. Στα υπόλοιπα ματς βασικός γκολκίπερ ήταν ο Κεβίν Ολιμπά.

Ο Κώστας Περιστερίδης είναι πανύψηλος και φτάνει στα 1.97 μ. Δηλαδή ο ΠΑΣ, αν δεν υπάρξει κάτι απρόοπτο, θα έχει δύο πύργους μέσα στην ομάδα τον Περιστερίδη με 1.97 μ. ύψος και τον Φερφελή με 1.93 μ. ύψος. Ο Περιστερίδης γεννήθηκε στα Χανιά στις 5-7-1991 και θα είναι μεταγραφή κάτω των 24 ετών. Πολύ μικρός επιλέχτηκε στις ακαδημίες του Άγιαξ στο Άμστερνταμ και εκεί ήταν μαζί με τον Γιαννιώτη άσσο Χάρη Κωστάκη. Όχι μόνο στις ακαδημίες αλλά και στη Φόλενταμ που ήταν μια ομάδα που συνεργαζόταν με τον Αίαντα της Ολλανδίας. Στη διετία 2010-2012 βρέθηκε στην ομάδα Άλμερε Σίτι στη Β’ Εθνική της Ολλανδίας όπου είχε 9 συμμετοχές.

Το καλοκαίρι του 2012 γύρισε στην Ελλάδα και στον Πανιώνιο. Παρέμεινε στην πλατεία μόνο στη σαιζόν 2012-2013 όπου είχε 15 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της σούπερ λίγκα και 2 στο κύπελλο. Αγωνίστηκε και στο ματς ΠΑΣ – Πανιώνιος 1-2, στις 7 Οκτωβρίου 2012, όπου αναδείχτηκε MVP του αγώνα παίρνοντας το βραβείο από τον γιατρό Χρήστο Παπαγεωργίου που τότε ήταν αντιπρόεδρος της ΠΑΕ.

Επόμενος σταθμός του Κώστα Περιστερίδη ήταν ο Πλατανιάς όπου μεταγράφηκε το καλοκαίρι του 2013.  Την πρώτη χρονιά 2013-2014 είχε 2 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 2 στο κύπελλο και στη σαιζόν που έφυγε 2014-2015 είχε μόνο 2 συμμετοχές στο πρωτάθλημα.