Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Άρωμα Ηπείρου με Τσανακτσή το 1957 και Βελλίδη το 2015!

Ο Μάρκος Βελλίδης κέρδισε τις καρδιές των φιλάθλων του ΠΑΣ

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


Στο ματς της εθνικής με την Πολωνία μπορεί να μη είχε τηλεοπτική εικόνα, αλλά οι Γιαννιώτες καμάρωσαν για τον Μάρκο Βελλίδη, που μπορεί να μπήκε σαν αλλαγή στις καθυστερήσεις στη θέση του Καπίνο, αλλά έκανε με το που μπήκε την απόκρουση του αγώνα και κράτησε το 0-0.
Οι φίλαθλοι του ΠΑΣ ήθελαν ο δικός τους γκολκίπερ που κατά την άποψη όλων δικαιωματικά είναι στην εθνική να είχε στο προχτεσινό φιλικό περισσότερο χρόνο συμμετοχής στο παιχνίδι, αλλά και η ολιγόλεπτη παρουσία του στην Πολωνία δεν ήταν απλά το επίσημο ντεμπούτο και η πρώτη σελίδα της διεθνούς καριέρας του, αλλά κέρδισε τις τελευταίες εντυπώσεις που είναι καταλυτικές. 

Στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης ο Μάρκος Βελλίδης δέχτηκε πολλά συγχαρητήρια και ευχές από Ηπειρώτες φιλάθλους με την ευχή σύντομα να γίνει βασικός. Συμβαίνει μετά από 30 περίπου χρόνια εν ενεργεία παίκτης του ΠΑΣ να παίζει στην εθνική ομάδα, όπως είχε γίνει και με τον Ανδρέα Μπονόβα το 1986. 

Ο θρυλικός Στάθης Τσανακτσής ο μεγαλύτερος γκολκίπερ που έβγαλε ποτέ η Ήπειρος


Οι παλιότεροι ενθυμούνται στη θέση αυτή, κάτω από τα δοκάρια της εθνικής, στη δεκαετία του ’50 τον αείμνηστο Στάθη Τσανακτσή, που ήταν γέννημα θρέμμα των Ιωαννίνων και το 1957 είχε διαδεχτεί τον μεγάλο Στάθη Μανταλόζη. Ο θρυλικός "Πιάκος" είχε μεταγραφεί το 1955 από τον Ατρόμητο Ιωαννίνων στον Απόλλωνα Αθηνών (Σμύρνης) και το 1959 πήγε στον Ολυμπιακό. Αλλά πριν πάει στον Ολυμπιακό, το 1957 ως παίκτης του Απόλλωνα κλήθηκε στην εθνική. Το κοινό σημείο Βελλίδη και Τσανακτσή, παρότι οι εποχές του είναι πολύ μακρινές, ξέρετε ποιό είναι; Πέρα από το ότι ο Στάθης ήταν βέρος Γιαννιώτης και ο Μάρκος πολίτης της πόλης και παίκτης του ΠΑΣ, έπαιξαν στην εθνική χωρίς να ανήκουν σε ομάδα κυρίως του ΠΟΚ ή της Θεσσαλονίκης. Κι όσοι γνωρίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, ξέρουν τι σημαίνει αυτό.

Ο Μάρκος Βελλίδης είναι από τους πιο δημοφιλείς παίκτες στα Γιάννινα, όχι μόνο για το ότι παίζει στην Εθνική και είναι διεθνής, αλλά εκτιμήθηκε πάρα πολύ το γεγονός ότι ενώ έληγε το συμβόλαιό του και είχε προτάσεις από πολλές ομάδες, γιατί ήταν από τα πρόσωπα που ξεχώρισαν τα δύο τελευταία χρόνια στη σούπερ λίγκα, τελικά προτίμησε και έμεινε στον ΠΑΣ. Με την ενέργειά του αυτή να ανανεώσει το συμβόλαιό του στα Γιάννινα, κλείνοντας τα αυτιά στις μεταγραφικές σειρήνες, ήταν σαν να μίλησε στην ψυχή και στην  καρδιά του κόσμου, που σε τέτοια θέμα δείχνει μεγάλη ευαισθησία. 

Εκτός από τον Βελλίδη διεθνείς είναι ακόμα ο Θέμης Τζημόπουλος με την εθνική Νέας Ζηλανδίας, ο Αντράζ Στρούνα με την εθνική Σλοβενίας και ο Χάρης Χαρίσης που ετοιμάζεται να μετακομίσει στον ΠΑΟΚ με την εθνική ελπίδων της χώρας μας. Αν επιστρέψει και ο Λίλα, μεγαλώνει κι άλλο η λίστα των διεθνών, καθώς είναι μέλος της εθνικής Αλβανίας όπως και ο Μουσκάι που δόθηκε δανεικός στην Παρτιζάν Τιράνων είναι μέλος της εθνικής ελπίδων της γειτονικής χώρας.