Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Αναστασίου: Ήταν επικίνδυνος ο ΠΑΣ στην κόντρα επίθεση

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Γιάννης Αναστασίου


Βέλη προς τη Λίγκα και την ΕΠΟ εξαπέλυσε στη συνέντευξη Τύπου ο Γιάννης Αναστασίου, καθώς όπως τόνισε ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να κάνει τον προγραμματισμό που θέλει.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε αρκετά στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Γιάννης Αναστασίου στάθηκε στην προχειρότητα που υπάρχει γύρω από το θέμα των πλέι-οφ, υπογραμμίζοντας πως οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να συμβαδίζουν με τον… ερασιτεχνισμό κάποιων. Παράλληλα, υποστήριξε πως το «τριφύλλι» έχει ωριμάσει ως ομάδα και μπορεί εύκολα να διαχειριστεί καταστάσεις.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Τελευταίο ματς της σεζόν, απέναντι σε μια ομάδα που στα μεγάλα παιχνίδια δεν είχε χάσει. Μια ομάδα αρκετά επικίνδυνη στην κόντρα επίθεση. Δεχθήκαμε ένα γκολ. Δεν είχαμε καθόλου καλή αντίδραση και ενώ ξέραμε πως είναι επικίνδυνοι. Δώσαμε χώρο και μέχρι το τριάντα δεν είχαμε καθαρό μυαλό και καθόλου ισορροπία. Αλλάξαμε τον σχηματισμό και μετά ήμασταν το αφεντικό. Σημειώσαμε δύο γκολ, νικήσαμε, δώσαμε χρόνο συμμετοχής σε πολλά παιδιά. Η ομάδα έδειξε ενόψει πλέι οφ πως ξεπεράσαμε αυτή την κοιλιά που είχαμε. Δείξαμε πως είχαμε και την φυσική κατάσταση στο τέλος της σεζόν. Είχαμε αποθέματα, βγάλαμε ενέργεια και διάθεση. Τώρα ξεκινά η προετοιμασία για τα πλέι-οφ».

Για τον Λοντ: «Ο Λοντ είναι ένας παίκτης που τον παρακολουθήσαμε καιρό. Μπορεί να παίξει στο κέντρο, έχει πολύ καλά στοιχεία ως αριστερός εσωτερικός μέσος. Δημιουργικός, πατάει περιοχή. Θα είναι μια πάρα πολύ καλή μεταγραφή. Είναι παίκτης με προοπτική και το κλαμπ μπορεί να έχει οφέλη στο μέλλον».

Για τον Μπεργκ και τους τραυματίες: «Ο Μπεργκ την Τρίτη θα κάνει προπόνηση με την ομάδα. Έκανε κάποιες εξετάσεις. Δεν είναι στο επίπεδο να παίξει ενενήντα λεπτά συνεχόμενα. Ο Μλάντεν είναι καλά και ενόψει πλέι οφ δεν έχουμε κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Είναι μια διαδικασία επίπονη. Αρκετά δύσκολο για τα παιδιά δεδομένου και των καιρικών συνθηκών. Η ομάδα έχει βάθος και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό».

Για τον προγραμματισμό των πλέι οφ: «Το θεωρώ, καταρχήν, την λέξη να την βάλετε εσείς, δεν ξέρω τι να πω. Προσπαθούμε να οργανωθούμε, είμαστε πάντα τελευταία στιγμή και δεν ξέρουμε τι και πως. Περιμένουμε να αποφασίσει η Λίγκα και η ΕΠΟ. Σε μια σοβαρή χώρα δεν θα γίνονταν αυτά. Ζούμε σε χώρα που για να κάνεις προγραμματισμό φαντάζει μακρινό όνειρο. Περιμένουμε την Τρίτη, να δούμε την κλήρωση και να κάνουμε προγραμματισμό. Θα πρέπει να συμβαδίσουμε με τον ερασιτεχνισμό κάποιων, τι να κάνουμε;»

Για τον Ζέκα που βρίσκεται στο όριο των καρτών: «Είναι έξυπνος μέσα στο γήπεδο, αλλά έχει φάει και αρκετές χαζές κάρτες. Αν δεχθεί θα πρέπει να προσαρμοστούμε και είμαστε έτοιμοι για αυτό το σενάριο».

Για το πρώτο μέρος: «Ο ΠΑΣ ανοίγεται βαθιά, όταν κερδίσουν την μπάλα βγαίνουν στην κόντρα. Δεν είχαμε ισορροπία. Πολλές φορές ο Λαγός τραβιόταν στα πλάγια, δεδομένο ότι το τρανζίσιον από Νίνης, Πράνιτς και Ζέκα δεν ήταν αυτό που έπρεπε. Αλλάξαμε την διάταξη μας, παίξαμε με δύο αμυντικά χαφ. Τα μπακ μας παίξανε πιο ψηλά και οι χαφ κάλυπταν τους χώρους. Η δουλειά μας έγινε πιο εύκολη. Βγάζαμε παίκτες ελεύθερους στην μεσαία γραμμή».

Για τον Νίκο Καρέλη και το ενδεχόμενο πώλησης του: «Αυτό το απαντά η διοίκηση. Στόχος μας ήταν να δώσουμε χρόνο σε παιδιά με θέληση και διάθεση. Όταν σου δίνεται η ευκαιρία να παίξεις στον Παναθηναϊκό, όταν τόσα παιδιά μπαίνουν μέσα, ποντάρουμε στο γεγονός πως κάποιοι θα έχουν εξέλιξη, κάποιοι πιο στάσιμοι, κάποιοι δεν θα ξεχωρίσουν. Ο Καρέλης έχει κάνει εκπληκτική σεζόν. Ήταν σε πολλά ματς ο άνθρωπος που σήκωσε το βάρος στην επίθεση. Έχει χαρακτηριστικά που θέλουν όλες οι μεγάλες ομάδες. Δύναμη, ταχύτητα. Για το μέλλον θα εξαρτηθεί τι θα υπάρχει και η κατάσταση του κλαμπ. Αν το κλαμπ κρίνει πως πρέπει να φύγει θα πρέπει να ετοιμάσουμε τον νέο Καρέλη. Αν όχι θα είναι κάτι παραπάνω από... welcome».

Για το τι πρέπει να βελτιωθεί ενόψει πλέι οφ: «Χάνουμε το μυαλό μας. Κακές τοποθετήσεις, κακές κινήσεις που δημιουργούν εκνευρισμό και χάνουμε την ηρεμία μας. Πιστεύω ότι ενόψει πλέι οφ και ως δεδομένο ότι στα μεγάλα ματς είμαστε αυτοί που πρέπει, η εικόνα θα είναι εντελώς διαφορετική. Σαν ομάδα έχουμε ωριμάσει αρκετά και μπορούμε όλοι μας να διαχειριστούμε καταστάσεις. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο μας».

ΠΗΓΗ: onsports.gr