Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Ο ΚΑΠ δίνει ελπίδες ανόδου στην Α. Ε. Καραϊσκάκης

Ο ΚΑΠ στο άρθρο 27 παρ. 4 εδ. γ' λέει καθαρά ότι τα κενά μιας κατηγορίας καλύπτονται από την αμέσως κατώτερη κατηγορία


Ο ΟΦΗ είναι η πρώτη ομάδα από τη σούπερ λίγκα που υποβιβάστηκε στη Β’ Εθνική αλλά με απόφαση της γενικής συνέλευσης θα αγωνιστεί τελικά στη Γ’ Εθνική για να διαγράψει τα χρέη της.
Το ίδιο αναμένεται κατά πάσα πιθανότητα να γίνει με τον Εργοτέλη και τη Νίκη Βόλου. Προκύπτει το ερώτημα για το πώς θα καλυφθούν αυτές οι θέσεις στη Β’ Εθνική. Θα υποβιβαστούν λιγότερες ομάδες από τη Β’ στη Γ’ Εθνική ή θα τις καλύψουν οι δευτεραθλήτριες ομάδες από τη Γ’ Εθνική; 

Ο ΚΑΠ είναι σαφέστατος στο άρθρο 27 παρ. 4 εδάφιο γ’ και αναφέρει ότι η συμπλήρωση ομάδων σε μια κατηγορία γίνεται από τον πίνακα των ομάδων της επόμενης κατώτερης κατηγορίας. Συνεπώς αν προκύψει το παραπάνω σενάριο με τις τρεις υποβιβασθείσες ομάδες από τη σούπερ λίγκα, βάσει του ΚΑΠ η αναπλήρωση πρέπει να γίνει από τον πίνακα της Γ’ Εθνικής και η Α. Ε. Καραϊσκάκης ως δευτεραθλήτρια του 2ου ομίλου είναι μέσα στις υποψήφιες ομάδες. 

Αλλά επειδή δεν ξέρουμε τι θα προκύψει και επειδή οι κανονισμοί ερμηνεύονται πολλές φορές ποικιλότροπα, καταγράφουμε τα παραπάνω παραθέτοντας και το κομμάτι του ΚΑΠ που ξεκαθαρίζει ότι όλα τα κενά καλύπτονται από τη βαθμολογική σειρά των ομάδων της κατώτερης κατηγορίας. 

Υπενθυμίζουμε ότι οι δευτεραθλήτριες ομάδες των 4 ομίλων της Γ’ Εθνικής είναι Άρης, Α. Ε. Καραϊσκάκης, Παναργειακός, Α. Ε. Κηφισιάς. Αν οι θέσεις που θα προκύψουν στη Β’ Εθνική θα είναι λιγότερες από 4 τότε οι δευτεραθλήτριες ομάδες θα οδηγηθούν σε αγώνες κατάταξης. Αν είναι από 4 και πάνω θα προβιβαστούν και οι δευτεραθλήτριες ομάδες στη Β’ Εθνική. Θα πρέπει άμεσα το θέμα αυτό να το ξεκαθαρίσει η ΕΠΟ για να κάνουν και οι ομάδες τον προγραμματισμό τους.