Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Η επόμενη μέρα στον ΠΑΣ ξεκινά από τον Πετράκη

Η επόμενη μέρα στον ΠΑΣ ξεκινά με την ανανέωση της συνεργασίας του Γιάννη Πετράκη και των συνεργατών του

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Στον ΠΑΣ Γιάννινα περιμένουν να περάσει και το ματς της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό για να κοιτάξουν την επόμενη μέρα και να ασχοληθούν σοβαρά με τον προγραμματισμό της νέας σαιζόν. Και ασφαλώς η πρώτη κίνηση θα είναι για την παραμονή του Γιάννη Πετράκη στην τεχνική ηγεσία και στη νέα σαιζόν, για 3η συνεχόμενη χρονιά. 


Κι αυτό θα είναι ρεκόρ για τα δεδομένα της Α’ Εθνικής. Μπορεί ο Αντώνης Γεωργιάδης να είναι ο μακροβιότερος προπονητής στα 20 χρόνια που αγωνίστηκε ο ΠΑΣ στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία αλλά η τετράχρονη συνολικά θητεία του ήταν «σπασμένη» σε δύο περιόδους (74-76, 77-79). Τρίτο χρόνο δεν έμεινε κανείς και αυτό θα γίνει με τον Κρητικό τεχνικό, εφόσον ο Γιώργος Χριστοβασίλης του εξασφαλίσει εκείνες τις προϋποθέσεις για να  μπορεί να κάνει τη δουλειά του. 

Ο Πετράκης το ξεκαθάρισε ότι θέλει να μείνει στον ΠΑΣ, όλοι γνωρίζουν ότι έχει λόγο και είναι έντιμος άνθρωπος και δεν πρόκειται να μιλήσει με καμία άλλη ομάδα αν δεν μιλήσει πρώτα με την ομάδα που ήδη υπηρετεί. Αλλά αυτό θα εξαρτηθεί και τι σκέφτεται να κάνει ο Χριστοβασίλης, ποιοι παίκτες θα μείνουν, τόσο από τους 7 που λήγουν τα συμβόλαιά τους Ντάσιος, Μιχαήλ, Ναδάλες, Ακόστα, Σκόνδρας, Βελλίδης, Αυγενικού), όσο και από άλλους που δεσμεύονται μεν με συμβόλαια αλλά έχουν προτάσεις για να μεταγραφούν (Τσάβεζ, Μανιάς, Ίλιτς, Τσουκαλάς, Τζημόπουλος). 

Όλα αυτά τα θέματα θα συζητηθούν είτε το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα, είτε μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό. Ο Πετράκης θέλει να βάλει πλάτες και να βοηθήσει την ομάδα σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά με βαρύ κλίμα και με τον κόσμο διχασμένο αν φταίει ο Χριστοβασίλης ή αν δεν κρίθηκε σωστά ο φάκελος του ΠΑΣ, αλλά αυτό δεν αρκεί από μόνο του αν δεν τον στηρίξει και ο πρόεδρος με την δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων. 

Ο Χριστοβασίλης στο περιθώριο της τελευταίας συνέντευξης Τύπου έλεγε σε «πηγαδάκια» ότι δεν θα φύγουν παίκτες και έχει δεκάδες προτάσεις από ταλαντούχους παίκτες απ’ όλη την Ελλάδα να έρθουν στον ΠΑΣ, γνωρίζοντας την φιλοσοφία που επικρατεί να αναδεικνύονται νέοι παίκτες. Αν ξεκαθαρίσει το θέμα Πετράκη, τότε θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει το τοπίο πρώτα με τις ανανεώσεις και μετά με τις μεταγραφές. Όπως είναι γνωστό ο ΠΑΣ έχει δικαίωμα να κάνει 3 μεταγραφές και 2 ανανεώσεις συμβολαίων για παίκτες άνω των 24 ετών και ανεξαρτήτου εθνικότητας και όσους παίκτες θέλει κάτω των 24 ετών αρκεί να είναι έλληνες. Μπορούν να γίνουν και παραπάνω από 2 ανανεώσεις συμβολαίων και να θεωρηθούν νέες μεταγραφές, αν υπογράψουν από τις 1 Ιουλίου και μετά νέα συμβόλαια. Όλα αυτά είναι ζητήματα που θα απασχολήσουν την Γιαννιώτικη ομάδα από την άλλη βδομάδα και μετά. Αναμένεται και φέτος ένα θερμό καλοκαίρι για τα ζητήματα του ΠΑΣ Γιάννινα. 

Στο αγωνιστικό κομμάτι χτες που οι παίκτες είχαν ρεπό έκαναν οι περισσότεροι τα πρώτα μπάνια στην Πάργα και σε άλλες παραλίες του Ιονίου πελάγους. Από σήμερα επιστρέφουν πάλι στο γήπεδο, με στόχο να πάρουν τη νίκη την Κυριακή στη Λεωφόρο για να κρατήσουν την 5η θέση για λόγους γοήτρου και ιστορίας αφού είναι γνωστό ότι ο ΠΑΣ αποκλείστηκε από τα πλέι οφ. Επιστρέφουν Τσάβεζ, Χαρίσης, θα απουσιάσει ο Τζημόπουλος.