Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Και πέρσι τα ίδια γράφαμε για τη μη αδειοδότηση

Το φύλλο του "ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ" της 6ης Μαίου 2014 που αναφερόταν στη μη αδειοδότηση του ΠΑΣ και στην επόμενη μέρα

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Πέρσι τέτοια μέρα (6 Μαΐου 2014) πάλι απασχολούσε την κοινή γνώμη των Ιωαννίνων το θέμα της μη αδειοδότησης του ΠΑΣ. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή το ίδιο πρόβλημα υπάρχει. Παραθέτουμε ένα δημοσίευμα του «ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ» στο φύλλο της 6ης Μαίου 2014 όπου καυτηρίαζε το θέμα της μη αδειοδότησης αλλά σε όσα τόνιζε για την επόμενη μέρα βγήκε προφητικό. 

Πέρσι λοιπόν τέτοια μέρα στις αθλητικές σελ/ίδες της εφημερίδας σημειώναμε και τα εξής: «Ενώ στην κοινή γνώμη των Ιωαννίνων το σοκ είναι μεγάλο για τη μη αδειοδότηση της ομάδας και τα σχόλια ιδιαίτερα δυσμενή και επικριτικά για την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, οι διοικητικοί παράγοντες της ομάδας προσπαθούν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να χαράξουν την πορεία για την επόμενη μέρα. Από νομικής πλευράς ο ΠΑΣ δεν έχει άλλα ένδικα μέσα για να ασκήσει στην Ελλάδα σε ότι έχει σχέση με τα δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ και της Πολιτείας. Ο μόνος δρόμος που μπορεί να ακολουθήσει είναι η προσφυγή στο διεθνές αθλητικό δικαστήριο του CAS στη Γενεύη, αλλά εκτιμάται ότι δεν θα βγει και τίποτα, όπως έγινε και πέρσι που ο ΠΑΣ προσέφυγε για να του επιτραπεί να παίξει στην Ευρώπη αλλά δεν δικαιώθηκε. 

Ο μεγάλος πονοκέφαλος είναι ότι απογοητεύτηκε ο κόσμος στα Γιάννινα και αυτή τη φορά τα βέλη της κριτικής δεν πέφτουν στην ΕΠΟ ή σε άλλους εξωγενείς παράγοντες αλλά καθαρά στην ίδια την ΠΑΕ θεωρώντας ότι κάτι δεν πάει καλά με το φάκελο του ΠΑΣ τα τρία τελευταία χρόνια με τις γνωστές συνέπειες να μη παίξει πέρσι ούτε στην Ευρώπη, δικαίωμα που κέρδισε αγωνιστικά για πρώτη φορά στην ιστορία του. Ειδικά φέτος που ο ΠΑΣ κόπηκε και από τις δύο επιτροπές αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια) οι προβληματισμοί του κόσμου έγιναν μεγαλύτεροι για το τι ακριβώς συμβαίνει και το κλίμα βάρυνε ακόμα περισσότερο που αδειοδοτήθηκαν άλλες ομάδες και έμεινε απέξω ουσιαστικά μόνο ο ΠΑΣ. 

Οι εισηγήσεις που δέχεται ο κ. Χριστοβασίλης από τους συνεργάτες του είναι να ενισχύσει το μεταγραφικό μπάτζετ και να αποκτήσει τρεις πολύ καλούς και ποιοτικούς παίκτες, καλούς νεαρούς κάτω των 24 ετών και να μη πουληθεί κανείς από το υπάρχον ρόστερ, ώστε ο ΠΑΣ να αντέξει στον ανταγωνισμό της νέας σαιζόν που θα υποβιβαστούν και 4 ομάδες. Από ένα σημείο και μετά ο ανταγωνισμός θα είναι αθέμιτος για τον ΠΑΣ, καθώς αυτός έχει μεταγραφικούς περιορισμούς ενώ οι άλλες ομάδες έχουν το ελεύθερο να κάνουν όσες μεταγραφές θέλουν. 

Το αντίδοτο στην όλη αυτή κατάσταση θα είναι η καλή πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα που θα κλείσει όλες τις πληγές και θα ξαναφέρει την αισιοδοξία στο κυανόλευκο στρατόπεδο. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Πετράκη ο ΠΑΣ δεν χρειάζεται πολλές μεταγραφές, αλλά λίγες και ποιοτικές. Συνεπώς και με τα νέα δεδομένα χωρίς αδειοδότηση ο ΠΑΣ αν προσέξει το μεταγραφικό κομμάτι και η διοίκηση βοηθήσει τον Πετράκη να ενισχυθεί το ρόστερ ποιοτικά, τότε ο ΠΑΣ δεν θα έχει κανένα πρόβλημα στο νέο πρωτάθλημα. 

Αυτές είναι οι εισηγήσεις που γίνονται κυρίως προς τον πρόεδρο Γιώργο Χριστοβασίλη. Επί του παρόντος όλοι είναι σε κατάσταση αναμονής, θέλουν να αποφορτιστεί η ατμόσφαιρα και στη συνέχεια να γίνουν οι κινήσεις για τον σχεδιασμό της νέας σαιζόν".