Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Ο Α.Ο.Β έχασε την άνοδο στα Γιάννινα όχι στη Φαρκαδόνα!

Το Βελισσάριο όπως παρατάχτηκε στο ματς με τη Φαρκαδόνα στο γήπεδο Νεοχωρίου Τρικάλων


Στο πιο κρίσιμο ματς των αγώνων μπαράζ για την άνοδο στη Γ’ Εθνική, ο Α. Ο. Βελισσαρίου δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και έχασε 1-0 από τη Φαρκαδόνα Τρικάλων στο δημοτικό γήπεδο Νεοχωρίου. 

Σε σχέση με την εμπειρία και την ποιότητα των παικτών που διαθέτει, η Γιαννιώτικη ομάδα δεν απέδωσε τα αναμενόμενα σ’ αυτό το ματς που ήταν η μητέρα των μαχών και έτσι η Φαρκαδόνα με ένα γκολ του Νικούλι στο 64’ κέρδισε 1-0 και ανέβηκε στη Γ’ Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία της. Και να χάσει η Φαρκαδόνα την Κυριακή στην ισοβαθμία έχει το αβαντάζ τόσο από το Βελισσάριο όσο και από τους Σιναράδες Κέρκυρας. Οι γηπεδούχοι ήταν πιο αποφασιστικοί σε ένα κατάμεστο στάδιο που τράβηξε κόσμο απ’ όλο το Θεσσαλικό κάμπο, πίστεψαν στη νίκη και την πέτυχαν.

Η φάση στο τέλος που το Βελισσάριο ζήτησε πέναλτι αλλά πήρε κίτρινη κάρτα ο Βλάχος


Ωστόσο η μπάλα πήγε να περάσει τα δικά της καμώματα, καθώς στο πρώτο 30λεπτο η Φαρκαδόνα ήταν αυτή που έχασε 2-3 καλές ευκαιρίες για γκολ, αλλά το Βελισσάριο ήταν αυτό που από τις λίγες φάσεις που έκανε στα καρέ των γηπεδούχων κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Βλάχου από τον τερματοφύλακα. Δυστυχώς ο Γιαννάκης παρότι είναι έμπειρος παίκτης το χτύπησε βεβιασμένα και όχι με καλό τρόπο με συνέπεια να αποκρούσει ο γκολκίπερ. 

Το πέναλτι αυτό αν έμπαινε γκολ θα άλλαζε τη ροή του παιχνιδιού καθώς το άγχος θα βάρυνε τη Φαρκαδόνα ενώ το Βελισσάριο θα ήταν σε πλεονεκτική θέση. Στην επανάληψη πάλι οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και με τη συμπαράσταση 1600 περίπου φιλάθλων έφτασαν στη νίκη που τους στέλνει και στη Γ’ Εθνική. Το Βελισσάριο είχε κάποιες καλές επιθετικές αναλαμπές και ειδικά στο τελευταίο 10λεπτο πίεσε για την ισοφάριση, αλλά ήταν πλέον αργά. Το κακό είχε γίνει.

Δεν έλειψαν και τα νεύρα στο β' ημίχρονο


Σε ένα τέτοιο ματς που κρίνει ένα τίτλο κάποιος κερδίζει και κάποιος χάνει, ανάλογα με το πώς τον πάει η μπάλα και η τύχη. Το Βελισσάριο έχασε την άνοδο περισσότερο στις δύο ισοπαλίες μέσα στα Γιάννινα με Σιναράδες και Φαρκαδόνα. Όταν πετάς 4 βαθμούς στην έδρα σου κάνεις πιο δύσκολη την προσπάθειά σου. Και επίσης δεν είναι δυνατόν να αλλάζεις δύο προπονητές και τον ένα προπονητή να τον αλλάζεις πριν από τα μπαράζ! Αυτά είναι εγκλήματα και έξω από κάθε ποδοσφαιρική λογική. 

Έτσι πήγε στράφι η προσπάθεια μιας ολόκληρης χρονιάς. Μετά την άνοδο της Κρανούλας το 2009 στη Γ’ Εθνική, όλες οι προσπάθειες των υπόλοιπων ομάδων απέτυχαν στα μπαράζ τα τελευταία χρόνια. Αυτό θα πρέπει να προβληματίσει όλους που ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Αλλά το Βελισσάριο φέτος αυτοκτόνησε. 

Οι παίκτες της Φαρκαδόνας πανηγυρίζουν την άνοδο στη Γ' Εθνική


Καλή ομάδα έδειξε ότι είναι η Φαρκαδόνα αλλά μεγαλύτερη ποιότητα παικτών έχει το Βελισσάριο. Δυστυχώς πήγε απροετοίμαστο σ’ αυτή την τελική προσπάθεια, δεν πρόσεξε τα παιχνίδια στην έδρα της και μοιραία έμεινε έξω από το παιχνίδι της ανόδου.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΩΝ ΦΑΣΕΩΝ

Στο 4' εκτέλεση φάουλ του Βλάχου η μπάλα πέρασε άουτ

Στιγμιότυπο από τις εξέδρες (ΦΩΤΟ oichalianews.gr)

Στο 9΄απο παράλληλη σέντρα του Γκαντιά ο Νικούλη έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία καθώς μόνος σούταρε άουτ.

Στο 11΄δυνατο σουτ του Διβανέ απομάκρυνε ο Μάντζιος

Στο 16΄σέντρα του Νικούλη κεφαλιά του Γάτσιου άουτ

Στο 30΄μακρινό σουτ του Νικολάου Σ. μπλόκαρε εύκολα ο Πατσιαλής

Στο 33΄ πέναλτι κέρδισε ο Βλάχος από τον γκολκίπερ Πατσιαλή, που πήρε την κίτρινη κάρτα. Ήταν καθαρή ανατροπή που θα μπορούσε να επισύρει και την κόκκινη κάρτα, που συνήθως οι διαιτητές αποφεύγουν να δείξουν. Απέκρουσε όμως ο πορτιέρο της Φαρκαδόνας την εκτέλεση του πέναλτι από τον Γιαννάκη.

Στο 46΄σουτ του Γάτσιου απέκρουσε σωτήρια ο Μάντζιος

Οι παίκτες της Φαρκαδόνας σηκώνουν στους ώμους τον προπονητή Τάκη ΡούσσαΣτο 64΄ο Γάτσιος "εστρωσε" όμορφα για το Νικούλη ο οποίος με άπιαστο σουτ πέτυχε το 1-0 

Στο 70΄ο Χατζηνικόλα τροφοδότησε τον Νικούλη ο οποίος σούταρε άουτ

Στο 75΄ κόρνερ του Τζάλα κεφαλιά του Θεοδωράκη άουτ.

Στο 83΄ κάθετη μπαλιά του Ντούβλη για τον Διβανέ, σουτ απέκρουσε ο Μάντζιος.

86’: Το Βελισσάριο ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του γκολκίπερ στον Βλάχο αλλά ο διαιτητής που ήταν κοντά στη φάση έδειξε κίτρινη κάρτα στον επιθετικό των Γιαννιωτών.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Βάτσιου από Αθήνα (συνδ. Δυτικής Αττικής). Είχε επόπτες τους Πρέντζα και Δημόπουλο του ίδιου συνδέσμου

Α. Ε. ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ: Πατσιαλής, Νάκου, Γκαντιάς (88’ Γκαγκαστάθης), Μάλλιαρης, Φορτούνης, Τσιούκας, Νικούλη, Διβανές, Γάτσιος (76’Αετόπουλος), Χατζηνικόλα (80’ Ντούβλης), Παληγιάννης

Α. Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ: Μάντζιος, Νικολάου Κ (70’ Ηλιόπουλος). Τζάλας, Σίτος, Βαρτζιώτης, Θεοδωράκης, Νικολάου Σ., Γιαννόπουλος, Γιαννάκης, Βλάχος, Μπούρμπος (65’ Παπαδάμος).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
5Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Θύαμις Καστρίου - Σιναράδες 1-2
Φαρκαδόνα - Βελισσάριο 1-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Φαρκαδόνα 11
Βελισσάριο 8
Σιναράδες 8
Καστρί 0

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Κυριακή 31 Μαίου 


Θύαμις – Φαρκαδόνα
Σιναράδες - Βελισσάριο