Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Το Βελισσάριο ραντεβού με την ιστορία 20 χρόνια μετά

Το ιστορικό γήπεδο στα Σεισμόπληκτα που ξεκίνησε την διαδρομή του το 1979 ο Α. Ο. Βελισσαρίου


Μετά από 20 χρόνια ο ιστορικός Α. Ο. Βελισσαρίου θέλει να ξαναγράψει ιστορία και να επιστρέψει στη Γ’ Εθνική.

Κάπου στα μέσα της δεκαετίας του ’90 αρχικά με πρόεδρο τον Κώστα Καντζέλη και στη συνέχεια τον Τάσο Καλογήρου έκανε την πρώτη μεγάλη ανατροπή στο Γιαννιώτικο ποδόσφαιρο ανεβαίνοντας στην τότε επαγγελματική Γ’ Εθνική κατηγορία, τερματίζοντας στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος Δ’ Εθνικής σε μια διαδρομή που ήταν μαραθώνιος. Έχοντας στην τεχνική ηγεσία τον αείμνηστο Γιώργο Μπέκα που είχε ταυτίσει την προπονητική του διαδρομή με την ομάδα των Σεισμοπλήκτων. Με την άνοδο στη Γ' Εθνική προπονητής ανέλαβε ο Βασίλης Παπαχρήστου. Ήταν δε στα νεώτερα χρόνια η πρώτη ομάδα από τα Γιάννινα που μετά τον ΠΑΣ ανέβηκε σε επαγγελματική κατηγορία. 


Ήταν μια μίνι επανάσταση για τα τοπικά δεδομένα. Ανέβηκε στη Γ' Εθνική τη σαιζόν 1992-1993 και αγωνίστηκε για 3 χρόνια με επιτυχία, παίζοντας μάλιστα και αγώνες κυπέλλου κόντρα σε ΠΑΟΚ, Ατρόμητο Αθηνών, Προοδευτική, Καλλιθέα, Παναιτωλικό, Πανιώνιο και άλλες ομάδες. Το εγχείρημα αυτό έκαναν την τελευταία δεκαετία η Α. Ε. Γιάννενα και η Δόξα Κρανούλας.Τώρα βρίσκεται μπροστά σε μια νέα ιστορική πρόκληση καθώς την Κυριακή αρχίζουν οι αγώνες των πρωταθλητριών ομάδων των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων που θα διεκδικήσουν την άνοδο στη Γ’ Εθνική. 

Βέβαια η τωρινή Γ’ Εθνική δεν έχει καμία σχέση με την παλιά, αλλά οι εποχής αλλάζουν όπως οι καταστάσεις και τα πρόσωπα. Την Κυριακή 10 Μαίου και ώρα 17:00 ο Α. Ο. Βελισσαρίου ξεκινά την προσπάθεια από τη Θεσπρωτία όπου θα αντιμετωπίσει τον Θύαμι Καστρίου.  Στην ίδια αγωνιστική στα Τρίκαλα η φαρκαδόνα θα υποδεχτεί τον Α. Ο. Συναράδων Κέρκυρας.

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ Α. Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ

Με αφορμή το ξεκίνημα των αγώνων σε δελτίο Τύπου του Α. Ο. Βελισσαρίου αναφέρονται τα εξής: «Έφτασε η ώρα που η ομάδα ξεκινά την προσπάθεια επανόδου στη Γ' Εθνική. Έξι παιχνίδια σε διάστημα 20 ημερών θα καθορίσουν αν η ομάδα 20 χρονιά μετά, θα επιστρέψει στη Γ' Εθνική.
Ξεκινάμε με αισιοδοξία, πολύ διάθεση, προσήλωση στο στόχο μας, αυτή την Κυριακή, εκτός έδρας, στις 17.00 στο γήπεδο Παραποτάμου Θεσπρωτίας με αντίπαλο το Θύαμι Καστρίου.
Ευελπιστούμε να ξεκινήσουμε με το δεξί.

Πιστεύουμε πολύ σε αυτά τα παιδιά, που ξεκίνησαν σχεδόν 1 χρόνο πριν αυτή την προσπάθεια, έκαναν 100άδες προπονήσεις μέσα στη χρονιά, έδωσαν 34 πολύ δύσκολα παιχνίδια πρωταθλήματος, γεύτηκαν χαρές και απογοητεύσεις, πανηγύρισαν ένα πρωτάθλημα που δικαιούνταν και τώρα όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε για μία ιστορική άνοδο της ομάδας».