Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Αντί για 1-3 το ματς στη Λεωφόρο έληξε 3-1!

Σημαντικές ευκαιρίες έχασε στη Λεωφόρο ο ΠΑΣ Γιάννινα


Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχασε σήμερα στη Λεωφόρο 3-1 από τον Παναθηναϊκό, σε ένα ματς χωρίς ουσιαστικό βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά περισσότερο για την τιμή των όπλων. Ο «Άγιαξ» ήθελε την 5η θέση αγωνιστικά έτσι για λόγους ηθικής τάξης και επιβράβευσης των φετινών προσπαθειών, καθώς έκανε καταπληκτικά πράγματα στα γήπεδα και άξιζε καλύτερης τύχης.
Δυστυχώς το πρόβλημα με την αδειοδότηση για μια ακόμα φορά του έκοψε τα φτερά και τα όνειρα για κάτι καλύτερο. Στο ματς με τον Παναθηναϊκό ο ΠΑΣ στάθηκε άτυχος γιατί έχασε στο 35’ τον Βελλίδη που αισθάνθηκε τράβηγμα και τη θέση του πήρε ο Σωτηρίου που έκανε το πρώτο ματς φέτος για το πρωτάθλημα και ακόμα χάθηκαν πολλές και σημαντικές ευκαιρίες για να γίνει μεγάλο πατατράκ μέσα στο «κλουβί». Κάποιοι επέρριψαν ευθύνες στον Σωτηρίου για το 2ο γκολ αλλά είναι άδικο αυτό, γιατί φέτος έπαιξε μόνο στο κύπελλο και δεν είχε τα παιχνίδια που φτιάχνουν ένα ποδοσφαιριστή. Ο συγκεκριμένος γκολκίπερ είναι πολύ καλός και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει κανείς να του επιρρίψει ευθύνες.

Στο α’ μέρος ο ΠΑΣ ήταν πιο επικίνδυνος από τον Παναθηναϊκό παρότι οι πράσινοι σημείωσαν πρώτοι γκολ. Αν η τύχη ήταν λίγο με το μέρος του «Άγιαξ» θα είχαμε μια διαφορετική εξέλιξη του αγώνα, καθώς οι κυανόλευκοι δικαιούταν τουλάχιστον άλλα δύο γκολ στο α’ μέρος. Χάθηκαν κλασικές ευκαιρίες, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που εκτός από το γκολ και το δοκάρι δεν απείλησε ιδιαίτερα τον ΠΑΣ.

Οι πράσινοι ανέβασαν στροφές στην επανάληψη, όπου τους βγήκαν κάποιες καλές φάσεις και σημείωσαν δύο γκολ κάνοντας το 3-1, απέναντι σε έναν ΠΑΣ που στην επανάληψη δεν ήταν τόσο καλός όσο στο α’ μέρος. Παρόλο αυτά, όσο το  ματς Καλλονή – Ατρόμητος ήταν στο 1-0, ο ΠΑΣ διατηρούσε την 5η τιμητική θέση. Αλλά η ομάδα του Περιστερίου ισοφάρισε με συνέπεια να γίνει αυτή η μίνι ανατροπή από πλευράς εντυπώσεων και όχι ουσίας. Έτσι και αλλιώς ο Ατρόμητος είχε εξασφαλισμένη τη συμμετοχή του στα πλέι οφ από τη στιγμή που δεν αδειοδοτήθηκε ο ΠΑΣ.

ΤΑ ΓΚΟΛ

4’: Ο Ζέκα άνοιξε για τον Κλωναρίδη από τα δεξιά, που έπιασε το διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
5’: Ο Τσουκαλάς έβγαλε την παράλληλη μπαλιά στον κενό χώρο και ο Ίλιτς από το ύψος του πέναλτι νικά στο τετα τετ Στιλ και ισοφαρίζει σε 1-1.
Κορνερ για τον Παναθηναϊκό με τον Πράνιτς από τα δεξιά, διαγώνια κεφαλιά Καρέλη από το πρώτο δοκάρι και... μέσα!
60’: Ο Κλωναρίδης βγάζει στον αφύλακτο Λαγό, που με ψύχραιμο πλασέ μόνος μπροστα από τον Σωτηρίου και εν μέσω της κοιμώμενης άμυνας του ΠΑΣ γράφει το 3-1 για τους γηπεδούχους.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

12': Ατομική προσπάθεια Τσάβες από τα δεξιά, που γυρίζει από θέση μέσα δεξιά, δεν μπορεί ο Ακόστα να κάνει την προβολή, μαζεύει ο Στιλ.

14': Ο Τσάβες έβγαλε σε Μανιά, σουτ από το ημικύκλιο χωρίς δύναμη, εύκολα ο Στιλ.

15':: Ο Κλωναρίδης έπαιξε το 1-2 με τον Νίνη, σουτ του πρώτου από θέση μέσα δεξιά και αρκετά πλάγια, η μπάλα φεύγει παράλληλα από την εστία του Βελλίδη.

25': Σουτ Τσάβες μέσα από την περιοχή χωρίς ιδιαίτερη δύναμη, ο Στιλ πέφτει δείχνει να ελέγχει την μπάλα, αλλά δεν την μπλοκάρει, στην επαναφορά χτυπά στο στήθος του Μανιά που αιφνιδιάζεται και δεν μπορεί να σουτάρει, εν τέλει ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού "καθαρίζει" τη φάση μετά το δικό του λάθος...

27': Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ. Σέντρα Ναδάλες από τα δεξιά, κεφαλιά Ακόστα από την καρδιά της περιοχής του Παναθηναϊκού η μπάλα ένα μέτρο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Στιλ.

34': Σέντρα Ακόστα από τα αριστερά, κεφαλιά Μανιά μέσα από την περιοχή, πάνω από την εστία του Παναθηναϊκού η μπάλα.

45'+4: Ο Καρέλης κινήθηκε απο τα δεξιά, σούταρε υπό πίεση από αρκετά πλάγια θέση, για να διώξει με τα πόδια ο Σωτηρίου.

48': ΔΟΚΑΡΙ για τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ! Ο Ζέκα βλέπει κενό και πιάνει δυνατό-ξερό σουτ από τον άξονα 6-7 μέτρα έξω από την περιοχή, η μπάλα σταματά στην οριζόντια δοκό του ΠΑΣ.

52': Διαγώνιο σουτ Νίνη έξω από την περιοχή, πέφτει στη δεξιά γωνιά του και διώχνει σε κόρνερ ο Σωτήριου. Στην εξέλιξη της φάσης οι φιλοξενούμενοι απομακρύνουν.

55': Κόρνερ για τον Παναθηναϊκό από τα αριστερά με τον Νίνη, διώχνουν σε νέο κόρνερ από τα δεξιά αυτή τη φορά οι του ΠΑΣ. Εκτελεί ο Πράνιτς, απομακρύνουν οι φιλοξενούμενοι.

56': Γέμισμα Ίλιτς, βγαίνει και προλαβαίνει προ του Τσάβες ο Στιλ.

69': Κίνηση Τσάβες από τα δεξιά, βγαίνει μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα , αλλά το σουτ από πλάγια θέση διώχνει σε κόρνερ ο Στιλ. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ίλιτς εκτελεί από τα δεξιά, υπάρχει επιθετικό φάουλ και η φάση τελειώνει.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής ήταν ο Ανδρέας Παππάς του συνδέσμου Αθηνών. Βοηθοί του οι Χρήστος Μαγιάννης (Άρτας), Λεωνίδας Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου). Τέταρτος διαιτητής ο Σταύρος Μάνταλος (Καβάλας) και παρατηρητής ο Δημήτριος Νταμπώσης (Πιερίας). Ο Παππάς δεν έκανε το μεγάλο λάθος και είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Μπούρμπος, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Λαγός, Ζέκα, Πράνιτς, Νίνης, Κλωναρίδης (62’ Ντίνας), Καρέλης.


ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης (35’ λ.τρ. Σωτηρίου), Ναδάλες (63’ Κοροβέσης), Στούρνα, Μπέριος, Μιχαήλ, Ακόστα, Χαρίσης (63’ Αυγενικού), Τσουκαλάς, Τσάβες, Ίλιτς, Μανιάς.