Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Τσάβεζ: Νιώθω καλά στα Γιάννινα, γιατί να φύγω;

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Κριστιάν Τσάβεζ στο sdna.gr


Ο Κριστιάν Τσάβες, εκ των πρωταγωνιστών φέτος για τον ΠΑΣ Γιάννινα, μιλά στο SDNA για τη χθεσινή επικράτηση επί του Ολυμπιακού και για τα ευρωπαϊκά όνειρα που κάνει μαζί με τους συμπαίκτες του. Τι λέει για το πρωτάθλημα, την καριέρα του και τον ...Σιμεόνε;
Βήμα βήμα, παιχνίδι παιχνίδι. Αυτό είναι το σκεπτικό του 27χρονου Αργεντινού μεσοεπιθετικού, που παρά τις... περιπέτειες που είχε τον πρώτο καιρό στον ΠΑΣ, αποτελεί πια βασικό και αναντικατάστατο κομμάτι της ομάδας. Σπουδαία νίκη επί των «ερυθρολεύκων» χθες βράδυ στους «Ζωσιμάδες» και τρεις ακόμα βαθμοί στο σακούλι, το οποίο ελπίζουν όλοι να τους εξασφαλίσει στο τέλος τη συμμετοχή στα πλέι οφ. 

Ο Κριστιάν Τσάβες μίλησε στο sdna.gr για το χθεσινό παιχνίδι, για τους στόχους της ομάδας, για τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, αλλά και για το ενδιαφέρον άλλων ελληνικών ομάδων για την απόκτησή του. 

-Κριστιάν, λίγες ώρες μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού, πώς έζησες το παιχνίδι; 
Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας κόντρα σε μια πολύ δυνατή ομάδα. Δείξαμε, όμως, μέσα στο γήπεδο πως ήμαστε πολύ καλύτεροι, κάναμε το παιχνίδι μας, επιβάλαμε το ρυθμό μας και πιστεύω πως αξίζαμε τη νίκη, αφού ο Ολυμπιακός δεν ήταν καθόλου απειλητικός. Ήταν μια εμφάνιση - οδηγός για τη συνέχεια. Αν παίξουμε έτσι στα παιχνίδια που απομένουν, δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν αντίπαλο.

-Πόσο εφικτός, λοιπόν, είναι ο στόχος της συμμετοχής στα πλέι οφ; 
Ο αρχικός στόχος μας πέρυσι το καλοκαίρι ήταν να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα την παραμονή μας στην κατηγορία. Είναι ευτυχία ότι το πετύχαμε πολύ νωρίς και στη συνέχεια, απελευθερωμένοι, μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω. Η πέμπτη θέση είναι εφικτή κυρίως διότι εξαρτάται πια από εμάς. Αν συνεχίσουμε εμείς νικηφόρα, σε τέσσερις αγωνιστικές θα είμαστε στα πλέι οφ. 

-Πώς βλέπεις την μάχη των πλέι οφ; Υπάρχουν ελπίδες για τον ΠΑΣ για κάτι παραπάνω από την πέμπτη θέση; 
Για εμάς θα είναι δύσκολα, αλλά δεν μπορούμε να πούμε από τώρα ότι είμαστε καταδικασμένοι να μείνουμε τελευταίοι. Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ μπορεί να έχουν ένα προβάδισμα, αλλά θα ήταν λάθος να υποτιμήσουν τον Αστέρα, ο οποίος έδειξε και αυτή την αγωνιστική κόντρα στον Παναθηναϊκό ότι πρέπει να τον υπολογίζουν. Εκτιμώ πως όλα είναι ανοιχτά. 

-Το πρωτάθλημα φτάνει στο τέλος του κι ο Ολυμπιακός θα είναι πρωταθλητής για μια ακόμα σεζόν. Πώς είδες τις μεγάλες ομάδες φέτος;
Πιστεύω πως ο Ολυμπιακός είχε την καλύτερη ομάδα, το καλύτερο έμψυχο δυναμικό και είναι άξιος πρωταθλητής. Από εκεί και πέρα, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ είναι σταθερά οι αμέσως επόμενοι διεκδικητές, ο Ατρόμητος έκανε καλή προσπάθεια, αλλά νομίζω πως ο Αστέρας Τρίπολης ήταν η ομάδα που ξεχώρισε και έκανε πολύ καλές εμφανίσεις. 

-Πώς βλέπεις εσύ το μέλλον σου; Είχες πρόταση από άλλη ελληνική ομάδα, θα ήθελες να συνεχίσεις στον ΠΑΣ ή να φύγεις στο εξωτερικό; 
Η αλήθεια είναι πως είμαι καλά εδώ. Αυτό που βασικά με ενδιαφέρει είναι να βρίσκω τις συνθήκες που θα με βοηθούν να βελτιώνομαι. Και τον τελευταίο χρόνο στον ΠΑΣ μπορώ να πω ότι εξελίσσομαι και δείχνω πια τι μπορώ να κάνω. Δεν έχω κανένα πρόβλημα στην Ελλάδα, έχω ζήσει και στην Ιταλία και δεν μου λείπει κάτι εδώ. Σίγουρα κάποια στιγμή θα ήθελα να παίξω στην Ισπανία, είναι το όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή από την Λατινική Αμερική. Σχετικά με το ενδιαφέρον άλλων ελληνικών ομάδων, γνωρίζω ότι υπήρξε μια προσέγγιση από τον Αστέρα Τρίπολης τον Ιανουάριο που μας πέρασε, όπως επίσης και μια πρόταση από ομάδα της Αργεντινής. Ειλικρινά, όμως, αυτή τη στιγμή είμαι καλά στα Γιάννενα. 

-Πώς σου φάνηκε το γεγονός ότι δύο φορές χρειάστηκε να αναβληθούν αγώνες λόγω επεισοδίων; 
Να σας πω την αλήθεια αυτές οι εικόνες εμένα μου φάνηκαν φυσιολογικές σε σχέση με όσα συμβαίνουν στην Αργεντινή (γέλια). Νομίζω, όμως, πως ήταν άδικες αποφάσεις τόσο αυτή της αναβολής των αγωνιστικών όσο και της διεξαγωγής των αγώνων χωρίς οπαδούς. Αν μια ομάδα ή οπαδοί της προκαλούν επεισόδια, τότε το σωστό είναι να τιμωρείται μόνο αυτή και όχι να την πληρώνουν και οι υπόλοιπες. 

-Μας μίλησες για την Αργεντινή, την πατρίδα σου. Εσύ ξεκίνησες από τη Σαν Λορέντζο, όπου μάλιστα είχες προπονητή τον Ντιέγο Σιμεόνε. Θέλεις να μας πεις μερικά πράγματα γι' αυτόν;
Είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος και ένας μεγάλος προπονητής. Ήμουν τυχερός που τον έζησα τότε που έκανε τα πρώτα του βήματα στην προπονητική και που γνώρισα έναν άνθρωπο με σπουδαία καριέρα. Είναι εξαιρετικός στις προπονήσεις, δουλεύει πολύ συστηματικά και με τέτοια μέθοδο ώστε να μπορεί σε κάθε προπόνηση να έχει πάρει το 100% από κάθε ποδοσφαιριστή. 


ΠΗΓΗ: sdna.gr