Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Τυχερός ο ΠΑΟΚ, τσίμπησε βαθμό από τον ΠΑΣ!

Γενναίος σε ένα ακόμα παιχνίδι σε δύσκολη έδρα ο θρυλικός "Άγιαξ της Ηπείρου"


Από άλλη μια δύσκολη έδρα πέρασε αλώβητος ο ΠΑΣ καθώς το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα έληξε ισόπαλο με σκορ 1-1. Όπως στο Καραϊσκάκη με Ολυμπιακό, στην Τρίπολη με Αστέρα, στο Περιστέρι με Ατρόμητο, στο Αγρίνιο με Παναιτωλικό, έτσι και στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, ο «Άγιαξ» στάθηκε καλά, έμεινε αήττητος και έδειξε πολύ δυνατή ομάδα διαθέτει. Τι κι αν έχει το χαμηλότερο μπάτζετ στην κατηγορία, τι κι αν 3 χρόνια τώρα έχει περιορισμό μεταγραφών λόγω μη αδειοδότησης. 


Εδώ δεν μετράνε αυτά. Έχουμε να κάνουμε με πραγματικά παλικάρια, παίκτες αποφασισμένους για όλα, που δεν καταλαβαίνουν από έδρες και ονόματα. Το τι σημαίνει να πιάνεις αναμμένα κάρβουνα και να παίζεις κόντρα στον ΠΑΣ, θα το νιώσει και ο Παναθηναϊκός στην τελευταία αγωνιστική στη Λεωφόρο. Εκεί στα…μαρμαρένια αλώνια, μέσα στο γήπεδο θα αναμετρηθούν οι δυνάμεις και ποια ομάδα είναι καλύτερη.

Σήμερα στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ απέσπασε την ισοπαλία από τον ΠΑΣ και είναι απόλυτα ικανοποιημένος. Γιατί ο «Άγιαξ της Ηπείρου, ειδικά στο β’ ημίχρονο, ήταν καλύτερος σαν ομάδα από τον ΠΑΟΚ, περισσότερο επικίνδυνος, έχασε 2-3 πολύ καλές ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ που θα του έδινε τη νίκη. Το αν ο Δικέφαλος είχε κατοχή μπάλας σε μεγάλο ποσοστό, είναι κάτι που δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Όπως λέει ο Μουρίνιο «εμένα με νοιάζει να κερδίζει η ομάδα μου και όχι να έχει απλώς κατοχή μπάλας». Από καθαρή ατυχία, σε συνδυασμό και με την καλή απόδοση του γκολκίπερ Ιτάνζ δεν έφτασε ο «Άγιαξ της Ηπείρου» στη νίκη. Την έχασε μέσα από τα χέρια του. Ο ΠΑΟΚ τελικά «τσίμπησε» την ισοπαλία και γι’ αυτό θα πρέπει να είναι ικανοποιημένος.

Ο ΠΑΣ ήταν αυτός που όλοι ξέρουμε. Ήταν οργανωμένος σε κέντρο και άμυνα, έκλεινε διαδρόμους, άφηνε τον αντίπαλό του να βγαίνει ψηλά και στις κατάλληλες στιγμές έβγαινε σαν σαΐτα στην κόντρα επίθεση. Πέτυχε πρώτος γκολ στο 12’ με τον Τσάβεζ, είχε μια ακόμα ευκαιρία με τον Κοροβέση να πετύχει από την αρχή τον απόλυτο αιφνιδιασμό και όταν έβγαιναν μπροστά οι κυανόλευκες φανέλες γινόταν ένας πανικός στα καρέ των γηπεδούχων. Ο Δικέφαλος ευτύχησε να ισοφαρίσει πολύ γρήγορα, στο 14’ με τον Περέϊρα, πριν προλάβει ο ΠΑΣ να αλλάξει τα πλάνα του. 

Όμως πριν μπουν τα δύο γκολ στο 4’ ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι με τον Νομπόα, που του έκοψε τα φτερά. Αλλά τι να κάνουμε και τα δοκάρια είναι μέσα στους κανόνες του παιχνιδιού, όπως και οι αποκρούσεις του Ιτάνζ ή η απόκρουση πάνω από τη γραμμή σε σουτ του Γιάκου που έγινε από τον Γεωργιάδη. Αν έμπαιναν όλες οι φάσεις γκολ, τότε θα μιλούσαμε για μπάσκετ και όχι για ποδόσφαιρο.

Στην επανάληψη ο ΠΑΣ ήταν περισσότερό αποφασιστικός και ιδιαίτερα πιεστικός στο τελευταίο 15λεπτο που αρκετοί παίκτες του ΠΑΟΚ σερνόταν από έλλειψη δυνάμεων. Εκεί χάθηκαν οι μεγάλες ευκαιρίες για μια ακόμα μεγάλη νίκη μέσα στην Τούμπα. Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι και βάσει των ευκαιριών που δημιουργήθηκαν, ο ΠΑΣ ήταν αυτός που δικαιωματικά έπρεπε να πάρει τη νίκη. 

Αλλά και η ισοπαλία δεν μειώνει την καλή παρουσία που είχε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Να βάλει ο Θεός το χέρι του να πάνε όλα καλά με την έφεση ώστε η ομάδα να πάει αδειοδότηση, να κερδίσει την Κυριακή τον Εργοτέλη και μέσα στη Λεωφόρο να σφραγίσει το διαβατήριο για έξοδο στην Ευρώπη, που τόσο πολύ θέλουν οι χιλιάδες φίλοι και οπαδοί του.

Όλοι οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη προσπάθησαν για το καλύτερο. Πάλεψαν, μόχθησαν, προσπάθησαν. Και όλοι είχαν ένα συγκεκριμένο ρόλο βάσει του αγωνιστικού πλάνου και τα πήγαν μια χαρά. Έδειξαν και πάλι ότι είναι πάνω απ’ όλα ομάδα. Ο ΠΑΟΚ δεν ξεπέρασε τη μετριότητα, η παρατεταμένη αγωνιστική κρίση φάνηκε σε ένα ακόμα παιχνίδι.

ΤΑ ΓΚΟΛ

12’: Ο Τσάβες φεύγει στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, μπαίνει στην περιοχή από δεξιά και με διαγώνιο σουτ νικάει τον Ιτάνζ.

14: Εκτελείται κόρνερ από τον Νομπόα, ο Τζαβέλλας στο πρώτο δοκάρι αλλάζει την πορεία της μπάλας και ο Περέιρα από κοντά νικάει τον Βελλίδη.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

4': Δοκάρι για τον ΠΑΟΚ! Ο Μιχαήλ κάνει λάθος, ο Κουλούρης γυρνάει προς τον Νομπόα κι εκείνος σημαδεύει το δεξί δοκάρι του Βελλίδη.

6': Ο Περέιρα βρίσκει λίγο χώρο και κάνει σουτ εκτός περιοχής που πάει ελάχιστα άουτ.

10': Σουτ από τον Χαρίση, κοντράρει η μπάλα και κερδίζει τρίτο κόρνερ στη σειρά ο ΠΑΣ.

25': Σκαστό σουτ από τον Νομπόα, εύκολα μπλοκάρει ο Βελλίδης.

27': Πολύ καλό σουτ του Περέιρα, πέφτει και αποκρούει ο Βελλίδης.

30': Σέντρα από δεξιά, με κεφαλιά ο Κουλούρης στέλνει την μπάλα άουτ.

47': Νέα καλή ευκαιρία για τον ΠΑΣ. Ο Τσάβες δίνει στον Κοροβέση, εκείνος κάνει διαγώνιο σουτ από αριστερά και ο Ιτάνζ αποκρούει.

64': Ο Στρούνα βγάζει σέντρα, ο Σκόνδρας πάει να διώξει και αναγκάζει τον Ιτάνζ σε επέμβαση για να αποφευχθεί το αυτογκόλ.

68': Ο Μανιάς μπαίνει από δεξιά, κάνει διαγώνιο σουτ και ο Ιτάνζ αποκρούει.

71': Ωραία σέντρα από τον Νομπόα στο κέντρο της άμυνας, κεφαλιά από το πέναλτι από τον Αθανασιάδη, λίγο έξω η μπάλα.

75': Συρτό σουτ από τον Κάτσε, ο Βελλίδης πέφτει και μπλοκάρει.

77': Ο Κωνσταντινίδης βγάζει σέντρα, ο Αθανασιάδης πιάνει σουτ στην κίνηση και στέλνει την μπάλα λίγο άουτ.

89': Από δύσκολη γωνία ο Τσάβες, παραχωρεί κόρνερ ο Ιτάνζ.

90': Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ! Κόρνερ από τον Ντάσιο, γυριστό ο Γιάκος και στη γραμμή ο Κωνσταντινίδης απέκρουσε με το σώμα σε κόρνερ. Εκεί ο ΠΑΟΚ έπεσε από τον Χορτιάτη και βρήκε πορτοφόλι!

90'+2: Κόκκινη στον Χαρίση (με 2η κίτρινη), που την επεδίωξε για να παίξει στο τελευταίο ματς με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής του αγώνα ο Γιάχος (Χίου) που τα πήγε σε γενικές γραμμές καλά βλέποντας από κοντά όλες τις φάσεις, χωρίς να του ξεφύγει κάποιο ουσιαστικό σφύριγμα. Βοηθοί: Γκάγκας (Λάρισας), Κούλα (Ξάνθης) 4ος: Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας).

Κίτρινες: 46' Γκολάσα, 60' Κουλούρης - 36' Τσάβες, 88' Βελλίδης

Κόκκινες: 90'+2 Χαρίσης

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης, Σκόνδρας, Κόστα, Τζαβέλλας, Κάτσε, Νομπόα, Γκολάσα (78' Πόζογλου), Μακ, Περέιρα (76' Τζιόλης), Κουλούρης (62' Κουλούρης).


ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Ναδάλες, Χαρίσης, Τσουκαλάς (85' Τσουκαλάς), Τσάβες, Κοροβέσης (82' Ντάσιος), Ίλιτς, Μανιάς (82' Γιάκος).