Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Πάντα θυμόμαστε και έχουμε στην καρδιά μας τον Κ. Κράβαρη

Στις 1 Απριλίου 2011 έφυγε από κοντά μας ο γνωστός δημοσιογράφος Κώστα Κράβαρης. Ωστόσο ζει στις καρδιές και στην ψυχή μας

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


Συμπληρώνονται σήμερα 4 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο Κώστας Κράβαρης, επί σειρά ετών αθλητικός συντάκτης του «Η.Α» αλλά και αθλητικός παράγοντας του ΠΑΣ Γιάννινα. Ήταν Παρασκευή 1 Απριλίου 2011 όταν έγινε το κακό και μάθαμε σύξυλοι το κακό μαντάτο για τον απρόσμενο θάνατο του Κώστα. Που δυστυχώς δεν ήταν Πρωταπριλιάτικο ψέμα (πόσο θα θέλαμε αλήθεια να ήταν…) αλλά μια πικρή πραγματικότητα. Όμως ο Κώστας Κράβαρης δεν έφυγε ποτέ από τη σκέψη και από τις καρδιές μας.

Εμείς τον «βλέπουμε» συχνά, ανασκαλίζοντας τα αρχεία του «Ηπειρωτικού Αγώνα» και διαβάζοντας τα αθλητικά κείμενα του Κώστα, πάντα με φροντίδα και επιμέλεια, που κοσμούσαν τις αθλητικές στήλες. Εκτός από τον «Ηπειρωτικό Αγώνα» ήταν ανταποκριτής στην αθλητική εφημερίδα «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ» και για ένα διάστημα συνεργάτης των τοπικών αθλητικών εφημερίδων «ΠΑΣΠΟΡ» και «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ». 

Με τα διοικητικά του ΠΑΣ ασχολήθηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 1979,που έγινε επαγγελματικό το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και ο ΠΑΣ είχε γίνει Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρία (ΠΑΕ). Ήταν από τα επίλεκτα στελέχη της διοίκησης του Κώστα Αναστασίου. Όταν είχε προκύψει θέμα προπονητή με την απόλυση του Νίκου Αλέφαντου, μαζί με τον Βαγγέλη Γκουργκούλη ταξίδεψαν στην Πολωνία για να φέρουν αρχικά τον Στρεϊλάου, αλλά αφού δεν καρποφόρησε αυτή η προσπάθεια, έφεραν τον Γιάτσεκ Γκμοχ, που το 1978 στο Μουντιάλ της Αργεντινής ήταν προπονητής της Εθνικής Πολωνίας. 

Λίγο μετά, ασχολήθηκε εκ νέου με τα διοικητικά τη σαιζόν 83-84 στη διοίκηση αρχικά του Νίκου Αναστασίου και μετά του Βαγγέλη Γκουργκούλη. Τον ίδιο ζήλο που είχε για τη δημοσιογραφία, έδειχνε και για τα διοικητικά της ομάδας, καθώς είχε ταυτιστεί με την ιστορική της πορεία. Όσο χρόνια και να περάσουν ο Κώστας Κράβαρης θα είναι στις καρδιές μας. 

-Την ίδια μέρα με τον Κώστα Κράβαρη "έφυγε" και ένας άλλος σημαντικός παράγοντας του ΠΑΣ, ο Νίκος Ι. Γέροντας, γενικός αρχηγός στη διετία 85-87.