Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Τον λένε ΠΑΣ και είναι ο "Άγιαξ της Ηπείρου"

Ο Νόε Ακόστα που σημείωσε το 3ο γκολ του ΠΑΣ


Μεγάλη μπάλα, μεγάλη νίκη και μεγάλη εμφάνιση για τον θρυλικό «Άγιαξ της Ηπείρου» που συνέτριψε με σκορ 3-1 τον Ολυμπιακό. Κάτω από δυνατή βροχή, ο ΠΑΣ χόρευε στο βρεγμένο τερέν του «Ζωσιμάδες» και δεν διέσυρε μόνο τον Ολυμπιακό αλλά εξέθεσε και την κακή διαιτησία του Αρετόπουλου.
Ο ρέφερι  από τα Τρίκαλα έδωσε πολλά σφυρίγματα υπέρ του Ολυμπιακού, αλλά ούτε αυτό ήταν αρκετό για να κάμψει τον ΠΑΣ που είχε πάθος, δύναμη, καλή τακτική με όλους τους παίκτες του να κάνουν κατάθεση ψυχής. Τα τρία γκολ με τους Ίλιτς, Μανιά, Ακόστα ήταν αρκετά για να γίνει το πάρτι με πρωταγωνιστή τον ΠΑΣ. Απέναντι σε έναν κακό Ολυμπιακό που δίκαια έχασε. Κι αν δεν είχε βοήθειες και από τη διαιτησία θα μπορούσε να διασυρθεί με μεγαλύτερο σκορ. Ο ΠΑΣ είχε άριστο στήσιμο από τον Γιάννη Πετράκη. Έδωσε χώρο στον Ολυμπιακό, τον τράβηξε μπροστά και με αντεπιθέσεις τον ξετίναξε στα πιο καίρια σημεία του αγώνα. Το γκολ της τιμής για τους ερυθρόλευκλους σημείωσε ο Μιλιβόγεβιτς.
Περισσότερα σε λίγο….

ΤΑ ΓΚΟΛ

32’: Λάθος του Μιλιβόγεβιτς εκμεταλλεύτηκε ο Ακόστα που έκανε την κάθετη μπαλιά στον Ίλιτς που με πλασέ έκανε το 1-0.

42’: Σε ασίστ του Χαρίση ο Ίλιτς έδωσε αριστερά στον Μανιά που με διαγώνιο σουτ έκανε υο 2-0. Ο Ρομπέρτο αιφνιδιάστηκε νομίζοντας ότι θα κάνει σέντρα.

68’: Γκολ για τον Ολυμπιακό με μακρινό σουτ του Μιλιβόγεβιτς που αιφνιδίασε τον Βελλίδη. Η μπάλα πρέπει να βρήκε κάποιο πόδι και άλλαξε ελαφρώς πορεία/

74’: Το 3-1 για τον ΠΑΣ με τον Ακόστα. Στην αντεπίθεση του ΠΑΣ ο Τσάβεζ έδωσε στον Ακόστα που με πλασέ έκανε το 3-1 παρά την πίεση και το σπρώξιμο που είχε από τον Μποτία

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

7’: Ο Ντοσεβί έφυγε από δεξιά έκανε τη σέντρα αλλά δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή ο Ντομίνγκεζ ενώ ήταν στην πορεία της μπάλας.

11’: Φάουλ του Ακόστα καλή κεφαλιά του Τσάβεζ απέκρουσε σε κόρνερ ο Ρομπέρτο.

15’: Κίτρινη κάρτα στον Μιχαήλ για τάκλιν στον Ντοσεβί.

17’: Ο Σαλίνο σαν  δρεπανοφόρο έπεσε πάνω στον Ακόστα σε μια φάση που σήκωνε και κόκκινη κάρτα. Τελικά πήρε την κίτρινη.

20’: Εντυπωσιακό σόλο του Τσάβεζ που πέρασε τρεις παίκτες του Ολυμπιακού, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

35’: Κεφαλιά του Νριγκά έφυγε άουτ.

37’: Από λάθος αμυντικού του ΠΑΣ ο Φορτούνης μόνος του από καλή θέση έκανε το σουτ άουτ.

56’: Σέντρα σουτ του Ακόστα που έκανε την κούρσα από δεξιά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Ρομπέρτο.

60’: Ι Τσάβεζ στην αντεπίθεση έδωσε αριστερά στον Ναδάλες αυτός έστειλε τη μπάλα δεξιά στον Ίλιτς που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα , αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάΊντ.

61’: Σουτ από δεξιά Ντομίγκες έφυγε άουτ.

70’: Δύσκολη επέμβαση του Ρομπέρτο  σε σουτ του Τσάβεζ.

73: Ο Στρούνα απέκρουσε πάνω στη γραμμή κεφαλιά του Κασάμι.

79’: Κίτρινη κάρτα στον Ακόστα.

81’: Δυνατό σουτ του Χάρα μπλόκαρε με εκτίναξη ο Βελλίδης.

82’: Κίτρινη κάρτα στον Τσάβεζ για διαμαρτυρία.

84’: Ξεφτίλα για τον Αρετόπουλο που έκλεισε τα μάτια όταν ο Ντοσεβί έκανε φάουλ στον Ακόστα και ο Μαζουακού έριξε τη μπάλα στο πρόσωπο του Ακόστα που ήταν στο έδαφος.

88’: Αποβολή με 2η κίτρινη κάρτα του Ακόστα για φάουλ που έκανε/

89’: Κίτρινη κάρτα στον Χάρα για φάουλ στο Χαρλιση

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Διαιτητής του αγώνα ο Αρετόπουλος με βοηθούς τους Φραγκιαδάκη (Δωδεκανήσου), Δημητριάδης (Μακεδονίας). Τέταρτος διαιτητής ο Μαντάκης (Ημαθίας) και παρατηρητής ο Μαζαράκης (Κεφαλληνίας/Ιθάκης).

ΠΑΣ: Βελλίδης, Στρούνα, Μανιάς (77’ Μπέριος), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ντάσιος (46’ Ναδάλες), Τσουκαλάς, Ίλιτς (90’ Σαπαλίδης), Τσάβεζ, Ακόστα, Χαρίσης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μαζουακού, Σιόβας, Μποτία, Φορτούνης (52’ Μπενίτες), Εντιτιγκά (65’ Κασάμι_, Μιλιβόγεβιτς, Ντοσεβί, Ντομίνγκεζ (65’ Φουστέρ), Χάρα.